Novi član Jabučnjak uredništva!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi član Jabučnjak uredništva!

03.12.2009 | 15:33
Samo kratka obavjest svima - treba nam svježa krv i Djuro Genijalac je pristao postati član Jabučnjak uredništva. To u stvari znači samo da mu je natovarena formalna obaveza da tu i tamo nešto napiše!

Kako se radi o produktivnoj i pismenoj osobi s novinarskim iskustvom, vjerujemo da ćete svi biti zadovoljni. Više o njemu i ostalima možete pročitati u našem impressumu.

Dobrodošao!
03.12.2009 | 16:52
Nove snage uvijek vesele, a pogotovo kada se radi o ljudima s novinarskim iskustvom! No, ono još važnije je da se radi o pravom Mac entuzijastu!

Đuro dobrodošao!
03.12.2009 | 17:57
Thumbs up!

bok!
03.12.2009 | 18:22
Vau, koja najava! Fala dečki, bum se potrudil nastavit jako dobar posao koji ste dosad vi odradili. Ljestvica je jako visoko, nadam se da ju ne bum zrušil:blush:
03.12.2009 | 19:35
Sretno, i džim ti fige !
Uoće ne sumnjam u tebe !
03.12.2009 | 20:00
Bravo Djuro! Sad kad su te "prozvali" ocekujemo i prvi clanak
03.12.2009 | 20:07
Čestitke! Svojim stručnim i objektivnim komentarima svakako si zaslužio mjesto u ovom renomiranom uredništvu, a čestitke i uredništvu što su prepoznali pravog znalca i zaljubljenika u jabuku.
03.12.2009 | 20:25
sretno djuro.nadam se vise clanaka.
03.12.2009 | 20:58
Dobro došao i od mene (i ovdje ). A što se vožnje tiče, morat ćemo baciti jednu oglednu po makadamu. Baš sam nedavno našao jednu zanimljivu dionicu na Kordunu...
04.12.2009 | 00:21
Hajde ne radite covjeku pressing!
04.12.2009 | 08:31
Riba, lako za presing. Prvi članak sam već ionak objavil, bil je to Nike+iPod pa je, kak bi rekli Englezi, monkey off my backB). A kaj se tiče makadama, nije bed, samo da nije veliko kamenje jer to uništava auto. Neki 4x4 (ali dobar, ne ova uključiva sranja kaj se sad masovno koriste), da se ESP da isključiti POSVEMA i udri....
04.12.2009 | 09:02
Ja priznam samo Ladu Nivu.
04.12.2009 | 11:02
smayoo je napisao:
Ja priznam samo Ladu Nivu.

Naravno sa ugradjenim plinom?

vidim da nas je dosta ovdje zaljubljenih i u aute, sta se vozi Djuro?
04.12.2009 | 11:30
Ja i moj auto uskoro slavimo srebrni pir...
04.12.2009 | 11:53
Privatno focus 2002. godište. Trenutni službenik: jeep cherokee.
Ovogodišnji favorit: bilo koji subaru s novim boxer dizelom; prej....ene naprave, ali ipak impreza odskače, jer se ESP da skroz zgasitB) . Na outbacku i foresteru ne:(
26.01.2010 | 09:42
Koji ste vi likovi!! :O)

U svakom slučaju,
dobrodošao Djuro i sretno sa novim zadatkom!!
26.01.2010 | 11:38
ček Ribo, pa šta ti voziš?
26.01.2010 | 11:54
Behold!

SL730658.JPG
26.01.2010 | 12:23
Ajde, Riba, slikal si Majin rođendanski poklon! Lijepo piše na zidu, a ti se sad tu isfuravaš na vozača audi coupea....
26.01.2010 | 14:07
nisan ovaj stroj nikad u životu vidija!!
26.01.2010 | 15:14
Križanac coupea i 90-ke. Kaj je tu čudno?
26.01.2010 | 16:49

Ovaj Audi Coupe meni ima više stila i karzime nego u novijim verzijama, a sve to vjerojatno radi slavnog brata u Quattro varijanti!

Još s underclockanim benzincem velike kubikaže, male snage i pet cilidara, to je neuništiv stroj!

Eeee da ga se može baš lijepo restaurirati, bio bi baš cool! Imam doma par fotki Ribinog iz najboljih dana...
26.01.2010 | 17:12
pa ništa čudno, samo što ga nisam nikad vidio
26.01.2010 | 17:41
Ako me je i jedan auto u posljednje vrijeme oduševio, onda je to audi quattro.
Naime kad pogledate par filmića na yubito-u iz 80-ih god. Na rally-u u gupi b, bit će vam sve jasno o kakvom je monstrumu riječ.
Riba, svaka čast na kolima. Kao šta Davor kaže, da ga je srediti barem ovako

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
26.01.2010 | 19:43
Riba je toliko poseban da njegova jabuka na autu nije bijela, kao svima nama tu. Tko je nema, da vidim ruke!

Prilozi:
26.01.2010 | 20:40
Ja je nemam.

To jest, imam ih 3, doma sjede u ladici.
26.01.2010 | 20:43
Bigmac, svaka čast grupi B, ali to se nije moglo voziti. Auti su imali preko 500 KS i rudimentarni pogon na sve kotače. Recimo, 205 T16 je dobru sekundu po kilometru sporiji od 206 WRC s aktivnim difovima. A 206-ica ko i svaki moderni reli auto ima snagu ograničenu na 300 KS...
A kaj se tiče jubitoa, pogleč si climbdance. Ari vatanen u 405T16 s nekih 650 KS penje se na Pikes Peak. Taj je film osvojil nagradu 1990. mislim....
A sad su napravili nekaj slično. Fiesta s Grönholmom za volanom u pohodu na isti Pikes peak.

I meni ipak najdraže su snimke kompletnih brzinaca s relija. Preporučam Ouninpohja u Finskoj. Taj su brzinac prestali voziti, jer je PROSJEČNA brzina premašila 160 km/h što je maksimum koji je dopušten. Rekord drži Petter Solberg u imprezi.
Idući na listi: Col de Turini, najpoznatiji prijevoj na svijetu, redoviti dio Monte Carla.
Za ljubitelje snijega: rally of Norway. Relativno novi reli, pa se još nije iskristaliziral neki poseban brzinac.
Njemačka: Mosel wineyards, pogledajte kako Sebastien Loeb u xsari juri i ostanite bez daha....
Po svemu je poseban brzinac Waanga na Novom Zelandu. Potražite to na jubitou...
Toliko za početak.
A za kraj ovog posta samo jedno ime: Jean Ragnotti, car ručne. Što je čovjek radil s ručnom to nitko nikad nije mogel ni prije ni poslije...
26.01.2010 | 22:06
Irena jel to pise bitch na Cliachu? Odlicno!
Ja nikako da zalijepim naljke na svoj i zenin auto, svaki put kao daj zalijepit cemo kad ga operemo pa zaboravim.

Djuro Vatanenov klip je legendaran i sad si me opet zapalio za WRC a prestao sam ga pratiti prije par godina, postalo mi je dosadno kad je Loeb poceo rasturati a i nisam vise imao za koga navijati kad se Colin povukao. Ima moja zena 405 Mi16 i bez obzira na godine taj auto je jos uvijek heben gust za voznju. Nemaju vise novi auti "muda", sve nesto mekano, elektronski a na ovom osjetis svaki pokret, pedale tvrde za poludit, mjenjac tocno osjetis kad sjedne u brzinu, ma mrak! Jedino kosta u pm svaki vrag
26.01.2010 | 23:27
hehehe...Irena......

Eat my dust and bite my apple!
Prilozi:
27.01.2010 | 00:35
Hahaha! Antina legendarna četvorka s "diskretnom" jabukom iza, a onda kada pomisliš da ne može veće skužiš čudo na krovu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 48 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO