04.11.2003 | 02:35
Ha-ha! Grof, stari dobri Classic nostalgičar... no, no, sve je ok, sve to ti se samo čini. Isti sam bio ja kada sam prvi put ušao u OS X nakon godina i godina starog OS-a. Kao da te netko iz ugodne, tople, potpuno poznate i opremljene kuće preseli u potpuno novu okolinu... neugodno, znam... u to vrijeme mi je trebalo dobrih godinu dana da zaboravim OS 9. Ti si malo u svemu tome zakasnio, pa sada samo moraš proći istu tu fazu.
I sada kada sam to uspio, mogu reći da je OS X ipak daleko bolji i velik korak naprijed. Istina, još uvijek postoje neke stvari koje su u starom OS-u bolje osmišljene, još uvijek ima sitnica u infrastrukturi OS-a koje nisu tako ispolirane kao na starom OS-u, ali zato ima toliko novih prednost da se sve brzo zaboravi.
Button ikone su najmanje korištena GUI opcija u starom OS-u... ja sam ih koristio samo u jednom folderu i na našem promo CD-u. Dakle, za time ne žalim. Nevidljive foldere imaš i ovdje, jedino nemaš onako zgodan hide/unhide preko kontekstualnog menija...
Popis esencijalnog softa koji nije izašao za X je postao jaaaako tanak u zadnjih godinu dana, a sve je više softvera koji radi samo na X-u. Nema tu povratka na staro... X je budućnost, bolji je od starog sistema, a jednog dana će biti bolji baš u svemu. Meni je dovoljno i to da je bolji od bilo kojih Windowsa jer bih se osjećao prilično blesavo da pod stare dane moram kupiti PC jer ima bolji OS... ovako mogu mirno spavati... Panther je trenutno najbolje što od OS-a možeš dobiti! .