Mail app settings - ISP H1 a mail T-Com
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail app settings - ISP H1 a mail T-Com

19.05.2014 | 11:45
Eto Smayoo, a i ostatak poštovane ekipice koja bi mi mogla pomoći razriješiti ovaj gordijski čvor - da počnem:
Kada sam kupio Mac, ISP mi je bio T-Com, i sve je valjalo - flat rate, e-mail adresa (odnosno ukucavanje postavki iste) - da bi mi idilu prekinuo prelazak na drugi ISP (navodno najgori, ne znam za sigurno) H1.
Iz početka je sve bilo ok, znači kada bih upalio komp ukoliko bih imao novi mail taj se app instatno otvarao, kao što me i obavještavao kada bih radio na lapu a stigla bi mi e-pošta.
Odjedanput, primjetio sam da mi već duže vrijeme ne stižu nikakvi mailovi, čak ni spamovi kojih sam se of 98 kada sam registrirao t-com adresu na Windowsima nakupilo poprilično.
Uglavnom, nisam tutle, probao sam ponovno ukucayi POP incoming mail server pop.t-com.hr, te outgoing mail server mail.t-com.hr.
NIšta, eventualno bi poslao mail koji sam šibnuo sam sebi na gmail i t-com adresu, i na potonju mi naravski, nije stigao...
Onda sam zvao ekipu u T-Com-ovoj podršci, koji su mi promijenili password, i predložili da pod odlazni server ukucam mail.h-1.hr, što mi se činilo logično - no ni tu rezultata nije bilo.
E onda sam, lagano već na rubu živaca, vidio da si nekome (Smayoo) savjetovao kako da resetira Mail aplikaciju ukucavši one tri naredbe u Terminal. To sam napravio i sada je, barem što se toga tiče, app zaista na tvorničkim postavkama.

Eto - to je to. Ima li itko kakav savjet jer ja više pojma nemam, i zaista bih bio zahvalan onome tko mi "otključa" ovu misteriju.
19.05.2014 | 12:22
Dakle ne radi ni slanje ni primanje? Si probao to za test preko neke druge mail aplikacije na macu? Pošto su ti resetirali pass i definirao si drugačiji outgoing smtp server, to bi trebalo raditi. Ako bi pak ne radi ni primanje onda def probaj da li ti radi web pristup tcom pošti kao i pristup preko druge aplikacije, čisto za test.
19.05.2014 | 12:50
Mogu pročitati mailove na t-portalu, na webmailu.
Doduše, ni sam ne znam jesu li baš najsvježiji, ali mislim da je s njihove trane sve ok.
Također, ovo što kažeš, smtp - zar nije to samo u slučaju da se postavke rade na mobilnim uređajima (iPhoneu, iPadu) - zaista ne znam - tako sam čuo...
Ali nisi me skužio, kada bih porihtao postavke na Macovom Mail appu, slanje maila bi mi uspjelo, a kako bih u cc stavio svoju google adresu, a u bcc istu s koje šaljem - ispotavilo se da na gmail poruka stiže momentalno, dok na dalibor.klobucar@zg.t-com.hr uopće ne stiže...
Što se drugog appa tiče, nisam probao, ali sam probao na iPhoneu i na iPadu - i ista stvar. Znači nije ni do appa...
19.05.2014 | 12:57
Da. Ovako:

1. Idi na komunikator.tportal.hr/komunikator (ako nisi nikad napravio netid account, napravi ga) pa idi na webmail i vidi da li ti je dostupan T-com mailbox na taj način te da li je išta u njega stizalo. Prvo što mi pada na pamet je da ti je ostalo podešeno da Mail.app ne briše mailove sa servera pa ti se mailbox napunio do čepa i više ne prima nove mailove (a quota je kod T-coma smiješno mala - ne sjećam se više točno, ali mislim da je nešto kao 20 MB). Zato, ako se uspiješ prijaviti na webmail, provjeri da li si zabio mailbox preko quote (pa onda obriši sve ručno i tada probaj što se događa), i pošalji si nešto s gmaila pa vidi da li ti stiže na webmailu.

2. Ako ti ne stiže ni na webmailu, onda idi na moj.hrvatskitelekom.hr pa tamo pod "Internet" najprije pogledaj postavke emaila, pod preusmjeravanje - da li je što upisano. Ostavi sad da li si ikad išta upisivao tamo, da li si uopće ikad bio na tim stranicama i da li uopće znaš što je preusmjeravanje (postoji barem 15 načina kako netko bez puno muke može ovo napraviti i bez tvog znanja i protiv tvoje volje, a ponekad čak i bez zle namjere, nehotice). Nakon toga, ako tamo nema ništa, onda pogledaj pod sigurnosne postavke što je postavljeno. Osobito pogledaj crnu anti-spam listu. Ako na njoj imaš entry * ili @ ili tako nešto, onda znači da svu dolaznu poštu baca u spam.

3. Ako ti stiže na webmailu, a i dalje ne stiže na Mail.app, onda za početak postavi account tako da koristiš POP3 *BEZ ENKRIPCIJE*, dakle port 110 i makni kvačicu sa "Use SSL". Otvori activity prozor od maila (cmd+alt+0) i prati što se događa kad mu uklikaš da provjeri mailove.
19.05.2014 | 12:59
Kloba kaže:
Doduše, ni sam ne znam jesu li baš najsvježiji, ali mislim da je s njihove trane sve ok.

Kako - ne znaš? Pa pogledaj datume! Da li vidiš mail kojeg si sam nedavno poslao na svoj gmail za probu?
19.05.2014 | 13:30
Kloba kaže:

Ali nisi me skužio, kada bih porihtao postavke na Macovom Mail appu, slanje maila bi mi uspjelo, a kako bih u cc stavio svoju google adresu, a u bcc istu s koje šaljem - ispotavilo se da na gmail poruka stiže momentalno, dok na dalibor.klobucar@zg.t-com.hr uopće ne stiže...
Što se drugog appa tiče, nisam probao, ali sam probao na iPhoneu i na iPadu - i ista stvar. Znači nije ni do appa...

Dakle prije bi rekao da ako se možeš prijaviti i slati mailove da do accounta nije problem po pitanju prijave i slično. Rekao bi na prvu da je tu upravo problem ono što je Smayoo rekao a to je da ti je mailbox možda zakucan (iako sumljam jer bi trebao dobiti obavijest o tome), a drugo moguće da imaš neki redirect.

Ako mail koji pošalješ dobiješ (makar na jednu adresu), a povrh toga ti radi i primanje, rekao bi da mail u biti radi uredno, osim što su negdje podešene neku postavke koje iz nekog razloga ne omogučuju da se primi mail na tcom adresu.
19.05.2014 | 13:37
smayoo kaže:
Kloba kaže:

Kako - ne znaš? Pa pogledaj datume! Da li vidiš mail kojeg si sam nedavno poslao na svoj gmail za probu?

Smayoo, evo sad sam provjerio na PC-u, sve radi ko beba. Daj mi molim te napiši one komande za terminal da resetiram mail app na tvorničke postavke.
19.05.2014 | 13:58
Ne znam o kojim komandama govoriš. Ako sam ja to negdje nekad napisao - ne sjećam se toga sada. Ali ne preskači korake.

1. Da li na webmailu vidiš svježe poslane mailove (ne bilo koje, nego svježe!)?

2. Da li *TE* svježe mailove (ne neke stare) skida bilo koji drugi POP klijent?

3. Namjesti na Mail.app za POP server port 110, isključi "use SSL", utipkaj ponovno username i pass pa provjeri
19.05.2014 | 14:30
Da dodam primjedbu. Isto sam imao čudno ponašanje Mail appa pa sam instalirao za probu Thunderbird i tamo sve lijepo funkcionira sa istim postavkama. Imam više mail adresa, pa sam odlučio probat s drugim. Vjerovatno ću prijeći na plaćanje i sigurnost.
19.05.2014 | 14:38
Probao sve i gle čuda - radi!?!

U inboxu 112 maila uključujući i posljednji "Test", samo što mi na gmail stiže odmah, dok na mail malo kasnije. No, to zaista nije bitno. No, bilo kako bilo, hvala drugovi

E sada, da ne otvaram drugu temu, jeste li vidjeli da je HRT pustio free app na iTunes Store pomoću kojeg između ostalog možeš gledati njihov program live. Možeš i preko weba na kompu, samo odeš na njihovu stranu, gore desno imaš Gledaj HRT, ali prije toga se moraš registrirati i instalirati neki plugin.
Zašto Vam to govorim, zato što mi je skroz OK fora, ne košta ništa, ali meni na Safariju neće emitirati program, već se stranica ponaša totalno čudno...
Ako netko hoće, probajte i vi, pa napišite kako Vama šljaka na Safariju, a kako na nekom drugom browseru.
Još jednom hvala svima na pomoći oko maila.
19.05.2014 | 15:18
Još da si i link dao. LOL
19.05.2014 | 16:11
zabac kaže:

www.hrt.hr
Mislim stvarno...
19.05.2014 | 19:53
Kloba kaže:
zabac kaže:

www.hrt.hr
Mislim stvarno...

Kad listaš po iPone-u, tada je link dobrosošao.
Hvala

EDIT: Mislio sam link na app. Nema veze, sad sam doma i mogu lakše nabadati.
20.05.2014 | 07:38
sve super, i onda nema airplay -.-

EDIT: Lazem, ipak ima, samo je glupo implementiran. mora se preko control cnetra ukljuciti apple tv i voila. svida mi se ipak :DD
20.05.2014 | 09:18
Stefanjos, jel ti radi "Gledaj HRT" na browseru Maca ili na Apple TV-u?
Mene zanima za browser...
20.05.2014 | 09:23
Radi oboje, na macu sam morao neki plugin aviion tv instalirati i radi, a na apple tvu sam stavio tako da sam na iĐiđi instalirano aplikaciju aviion tv(skinuta s australskog appstore-a) i onda preko CC stavio airplay i prikazuje se.

znaci odgovor, radi na browseru (safari)
20.05.2014 | 09:42
Na Firefoxu ne radi. Na Safariju radi, ali kilavo. Ruši se i neće maknuti onaj plavi pravokutnik s lijeve strane. A i na iPhoneu se isto ruši.
20.05.2014 | 10:18
Kod mene nije bilo rusenja. Gledo sam nekih 15 minuta bez problema. Probat cu navecer jos dulje.
20.05.2014 | 15:59
Meni se na "GLEDAJ HRT", također s instaliranim pluginom jer bez njega valjda nede, na Safariju - u nedostatku bolje riječi - CIMA Sekundu prikaže onaj početni logo s ekranima, pa kao da krene na plavi ekran s opcijama, ali tek što se ekran zaplavi, opet se vrate ekrani - i tako unedogled. A app na iPadu se isto ruši. Mislim, ako samo gledam HTV live i ne diram nikakve druge opcije, radi bez beda. ali čim krenem na filmove, postavke i slično - ruši se. A šta je najbolje, danas izašao update..
Nego da skrenem s teme (opet), primjetio sam da kada palim laptop umjesto bijele, pa sive boje koja ti u konačnici ponudi tvoj user ili guest account - meni prije sive počne prikazivat žutu a nekad i bijelu boju. Nije neki bed, ali ukucao sam to na Google i prema postovima ekipe ili su žice koje vežu hardware s ekranom oštećene pa je stvar u kojem kutu si otvorio poklopac, ili je matična, ili pak sam ekran...
Mrak, taman mi je isteklo inicijalno jamstvo, ali tu je Apple Care.
Ali opet, ovo će mi biti drugi put da ga vraćam.
Nadao sam se da s Appleom neće biti ko s PC-em...
A nada je k...a.
20.05.2014 | 18:09
Ti imas neku losu vibru oko kompova i toga, meni i appovi rade i gledaj hrt, evo sada radim duzi test na gledaj hrt pa javim. A ovo s macom, neznam sta da kazem. ja inace nisam ni s PCem nikad imao problema osim sto me nervirao softver, hardver nikad nije crko, nikad. (kuc kuc drvo), haha, a ni na macu se nis nije desilo i nadam se da nece. jedini elektornicki kvar ikada u mojem vlasnistvu je bio iphone lock tipka. tako da je to valjda kako koga zapadne :/
20.05.2014 | 18:32
20 minuta neprestano gledam hrt 2 na 'gledaj HRT' i jednom je zastalo na sekundicu...ja zadovoljan
20.05.2014 | 19:56
Točno tako. Karma
22.05.2014 | 10:52
Pozdrav svi.
Da ne načimamo novi topic, a tema je slična.
Naime, već prije neko vrijme primjetio sam da mi ne skida mailove udruge
(4 adrese sa jar-jar.inside-server.com) na iMac i iPhonove sa srevera , ali šaljem
bez problema, dok na MacbookAir-u radi sve bez greške. Usporedio postavke,
sve isto. Unaprijed zahvaljujem.
22.05.2014 | 11:40
smayoo kaže:
3. Namjesti na Mail.app za POP server port 110, isključi "use SSL", utipkaj ponovno username i pass pa provjeri
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, Riba, rusty, Anonimci (471)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO