27.06.2015 | 21:34
Kapetanica kaže:
Pravi profesor, predavač na nekom veleučičištu, sveučilištu bi se sramio ovakvih ružnih riječi koje je uputio osobi koja želi naučiti programirati.
Želiš naučiti programirati? Ja ću ti osobno davati besplatne poduke, koliko god dugo treba. Ne bi bila prva.
Ali ti ne želiš naučiti programirati. Ti želiš napraviti cool app i zaraditi milijune, zar ne?
Previše takvih vidim svaki dan da bi se sramio toga što sam napisao. Čvrsto stojim iza toga. Takvi kao ti sramote programersku profesiju i struku. I srozavaju joj ugled. Što vas manje ima, bolje je za one ozbiljne i odgovorne profesionalce koji u tom poslu pokušavaju održati kvalitetu.
Promijeni stav, shvati da programiranje nije heklanje ni kuhanje hrenovki, primi se toga kako treba i prvi sam koji će ti pomoći. Ima nezanemariv broj mojih studenata koji ti to mogu potvrditi.
P.S. Sjetit ću te se kad ću imati prvu app na Storeu. Poslat ću ti link da vidiš koliko si u krivu i zao
Svaka nepismena budala koja plati Appleu $99 može imati nekakav app na Storeu. Na iOS app storeu ima na stotine tisuća appova. 90% toga je smeće.
Kolika si rekla da ti je plaća? 2000 kn? Podijeljeno na 180 je malo manje od $2 na sat. Zaokruži na $2.
Pošalji mi link kad budeš imala app na Storeu koji je zaradio barem duplo toliko dolara koliko si sati potrošila na "učenje" i izradu te aplikacije. Onda ću ti priznati da sam bio u krivu.
Žao mi je što te vrijeđa ton kojim ti se obraćam. Tako je i s mnogim mojim studentima. Nađu se uvrijeđeni jer su navikli da im cijeli njihov život (školovanje) netko laže u oči, ide niz dlaku i prodaje im rog za svijeću, uvjerava ih da su dobri kad su užasni, a da su odlični kad su možda jedva prolazni. I to nije njihova krivnja, nego ovog trulog i raspadajućeg, sindikalno vođenog sustava naobrazbe. Ali jbg, oni su njegove žrtve, a to pak nije moja krivnja. Moje je da dođem pred njih i istresem im surovu istinu na stol. Pa se uvrijede. Ali na svakih 10, jedno do dvoje njih ipak razmisli o tome pa shvate da to što kažem možda zvuči grubo, ali je istina. Eto tako.
Oprosti što sam te uvrijedio, nije ništa osobno. Ali činjenice, niti moj stav o tome, ova isprika neće promijeniti.