knjiga za totalne početnike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

knjiga za totalne početnike

27.09.2015 | 14:45
Ako je netko znatiželjan u vezi programiranja za iPhone i iPad, pozivam ga da sudjeluje u recenziji ove knjige:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app

Dobit će knjigu besplatno, a zauzvrat tražimo da nam (na engleskom) napiše svoje mišljenje o knjizi. Radi se o internoj recenziji, provjeri kvalitete knjige. Naročito nam je stalo do mišljenja potpunih početnika, ali ako netko iskusniji želi biti recenzent, i to je u redu.

Rado ću odgovoriti na sva pitanja...
27.09.2015 | 15:40
Nedavno je ovdje bila tema s diskusijom o tome. Cura koja je pokrenula temu je vjerojatno kandidat kojeg tražiš, ali vjerojatno joj moraš poslati pm jer se jako uvrijedila na mene pa možda više ne posjećuje jabučnjak.
27.09.2015 | 17:27
Manning kaže:
Ako je netko znatiželjan u vezi programiranja za iPhone i iPad, pozivam ga da sudjeluje u recenziji ove knjige:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app

Dobit će knjigu besplatno, a zauzvrat tražimo da nam (na engleskom) napiše svoje mišljenje o knjizi. Radi se o internoj recenziji, provjeri kvalitete knjige. Naročito nam je stalo do mišljenja potpunih početnika, ali ako netko iskusniji želi biti recenzent, i to je u redu.

Rado ću odgovoriti na sva pitanja...

Jeli ta knjiga besplatna u prva dva poglavlja ili svih 29?
27.09.2015 | 18:02
Zašto ne probaš na forums.macrumors.com ovom forumu, kad je već na engleskome.
Mogao si i na kineskome napisati jer je dosta raširen.
LOL

A sad ozbiljno, meni ide na jetra kad netko na hrvatski forum opterećuje sa svojim blogom na "engleskome", sa svojom "wedding site" na engleskom, svojom knjigom na "engleskome"...
Cilj svih je zarada. OK. Ali zažto ne postaš na nekom stranom forumu, koji je na "engleskome"?

PS:
Kao da sam ja avatara nazvao froggy/frogger, a ne zabac (tj. žabac).
27.09.2015 | 18:34
Neznam zašto ne odgovara na moje pitanje?
27.09.2015 | 20:38
Pa daj čovjeku malo vremena. Nije ovo online chat...
@žabac:
请,你 写 一本书 在 克罗地亚语
27.09.2015 | 21:02
Baš me zanima odgovor, ako ga bude!
27.09.2015 | 21:02
Zašto ste navalili na čovjeka? Manning zna imat jako dobre knjige i zašto jabučnjak ne bi imao "svog čovjeka" tamo? Možda je vidio da smo tu nedavno spominjali njihovu knjigu o bar kôdovima pa je računao da će biti zainteresiranih.

Isto ko ona ženska što je nedavno pitala što mislimo o swiftu pa ste je otprašili.
27.09.2015 | 21:18
Nije ona pitala što mislimo o swiftu, nego je tražila da joj potvrdimo kako joj je jedan Lynda tutorial o swiftu dovoljan da postane swift developerica.
28.09.2015 | 00:48
Za recenzenta je cijela knjiga besplatna. Za ostale čitatelje besplatna su prva dva poglavlja. To nam je inače običaj - prvo ili prva dva poglavlja svake Manning knjige može se besplatno skinuti.

Hvala na sugestijama da kontaktiram tu korisnicu i objavim post na forums.macrumors.com. Ono o jeziku ne bih komentirao, jer... što uopće odgovoriti?

Na ovaj sajt sam inače došao jer ga je netko spomenuo na forum.hr
28.09.2015 | 06:44
smayoo kaže:
Pa daj čovjeku malo vremena. Nije ovo online chat...
@žabac:
请,你 写 一本书 在 克罗地亚语

Da nema Google-a, ne bi znao sto pise. (Molim vas, napisati knjigu na hrvatskom)

Ako sam koga povrijedio/uvrijedio ispricavam se.
Stavio sam to zato jer bi blo lijepo imati literaturu na hrvatskom jeziku. Kad sam studirao, borio sam se s ruskim u cirilicom, engleskim i pomalo njemackim. Sto ce nam hrvatski jezik kad je uvrijezeko kako znanje engleskog spada u opcu kulturu.
28.09.2015 | 09:53
Što će nam hrvatski? Za neobaveznu svakodnevnu konverzaciju. Čemu pisati stručnu literaturu na hrvatskom kad se struka nije niti potrudila okupiti u zadnjih 35 godina i oformiti aktualnu hrvatsku terminologiju? Nego nam ispada da se u hrvatskom standardnom jeziku kaže "kliknuti" mišem, a ostalo da i ne spominjem.
29.09.2015 | 10:12
Manning kaže:
www.manning.com/books/anyone-can-create-an-app.

Ja sam zainteresiran ako nije kasno. Od Manninga vec imam Barcodes with iOS.
29.09.2015 | 17:34
Ja moram priznati da rađe čitam kompjutersku literaturu na engleskom nego na hrvatskom ako koristi hrvatsku terminologiju. Naprosto sam navikao na kompjuter, interfejs, downloadanje, a ne na računalo, sučelje, preuzimanje.

A Manning knjige se mogu dobiti i na hrvatskom, samo ako se pojavi izdavač koji će naći računicu u tome da izda prijevod naše knjige.

Poslat ću PM svima koji su mi se javili. Ispričavam se na sporoj reakciji, ali forum mi je tek danas poslao email, a vidim da su mi ljudi pisali još jučer.
29.09.2015 | 18:06
Umjesto kliknuti misem se navodno moze koristiti izraz "pritisnuti". Moji favoriti;

hardware - sklopovlje
software - omekšje
browser - prebirnik
messanger - dopisnik
notifier - glasnik

I nezaboravni "Carobnjak za snimanje u letu".
10.03.2016 | 00:05
Knjiga kreće sa završnom recenzijom tako da ako ima još zainteresiranih, slobodno se javite.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 2 minuta
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, MacSlavko, robee, Anonimci (251)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO