29.09.2016 | 12:30
Bok !
u šumi informacija i svega, vjerojatno i više tema ovdje, vjerujem da bi ovo pomoglo i nekom drugom pa otvaram ipak novu da nekom ne uletavam u temu sa svojim pitanjima.
Dakle kao i svi, želio bi
... imam slobodnog vremena nešto ali ne namjeravam zarađivati niti mjenjati struku, no volio bi probati napraviti aplikaciju po svojoj ideji a znam da bude korisna, kontaktirajuči neke ispala je jako skupa a ja bi mogao na razvoj iste polako potrošiti i godinu dana što nije neka greda.
Znači kopat ću i naučiti ono što bude potrebno ali bi prije svega posložio neke stvari na samom početku a to me zanima šta mi je točno potrebno da krenem, izostavimo programiranje jer c osnove sam shvatio da moram znati, znam nešto SQL-a, pisao sam neke skripte koje su mi bile potrebne i sl, osnove imam ali ih moram proširiti.
1) OSX
2) Xcode
3) ios simulator
da li mi još nešto treba, vidim spominje se Swift koji sam skužio da je sada dio Xcoda?
Postoje li templeti na kojima se može učiti da se vidi nešto konkretno, ima li kakav vizualni program da se za sve ne mora pisati kod ili se može i crtati pa dopisati
po potrebi koja linija?
Znači kojim putem da idem da ne poinstaliram brdo toga i ne zapetljam se u svim informacijama, jer ako je samo xcode dovoljan za razvoj aplikacije, ond asam na pravom putu da njega krenem proučavati.
Hvala svima na odgovorima