10.12.2003 | 20:55
Nadam se da nisam u krivo vrijeme na krivom mjestu, ali već me duže muči jedna ideja, pa me usmjerite na drugo mjesto ili podržite svojim sličnim pitanjima na forumu!
Jedno pitanje tj prijedlog za Znalce!
Imam puno file-ova raznih zvukova na HD02 (“s nastavkom”.aif i pripadajući ”aifplayer”.fxp)
Kako (?) bih pri potrebi da moram brzo naći jedan od 100tinjak saxofona i da ih moram imati sve na jednom mjestu, u grubo izabrao sve .fxp koji sadrže riječ “npr-sax” i sve njihove aliase smjestio na drugi (HD01). Tako bi odmah vidio s čime raspolažem i mogao odmah baratati njima ostavljajući HD 02 kao bazni Library netaknut.
Znam, mogu to u Sherlocku, ali dobijam i sve i .aif i .fxp i vjerojatno sve pripadajuće mape i podmape, dakle totalni đumbus (radi se o prevelikom broju fileova u nekim slučajevima). Zatim moram gledajući u Sherloku svakog otvoriti i staviti alias u ciljnu mapu na HD01! Katastrofa, s takvom Mac-tehnologijom, frustrirajuće!
No znalac zna!
E pa da li bi neki Znalac (džabalesqu) napisal na Macu jednu naredbu da nam olakša posel i meni i možda nekom tko se u ovom prepoznaje ili vidi sličnost u svojim zahtjevima! Možda bi nas to i uputilo i usmjerilo čime se možemo i inaće malo educirati da si sami možemo napraviti takve jednostavnije naredbe.
Da li u UNIXu, AppleScriptu ili u nečem trećem. Stvarno smo (mi laici) teledirigirani konfekcijskim software-korporacijama “samo da ništ ne mislimo, sve buju oni za nas”, nedvojbeno lišeni puno pogodnosti naših sigurno ne-ogranićenih Macova!
Sjećam se kak sam bil ponosan kad sam na Atariju napravil bazu podataka za interno (!) vođenje knjiga u jednoj trgovini (volonterski, onda je i PC još bil španjolsko selo za knjigovođe), jer je lijepa gazdarica imala grudi...pardon, grdi rukopis!
Znam ja da znalci od toga žive, i ja sam profi, ali zar se znalci isto malo ne igraju s glazbenim programima i skladaju za svoj gušt, zar si nitko od vas ne radi svoje DVDije, vizitke, izradjuje slike, ma iz hobija... pa Macovci, upravo sam zato i kupil Maca, da budem samostalniji i kreativniji, da uživam i ne budem samo konfekcijski gradjanin po HRSU (nekad JUS), ma svi bumo mi svoje profesije sačuvali s svojim radom!
NAREDBA: Nađi sve fileove s nastavkom ."npr-fxp" na 02 Hard Discu koji sadrže/čiji naziv sadrži “npr-sax” i od svih tih fileova napravi Alias kopije na 01 Hard Discu.
Možda još tko ima sličnih ideja ili zamolbi? (za svaku sigurnost drugi put dolazim u čižmama i s kišobranom na forum)