Xcode
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Xcode

14.01.2008 | 17:16
dragi svi,

već neko vrijeme pokušavam doći do osobe koja bi bila sposobna napraviti neku client aplikaciju za OS X koristeći Xcode i ima iskustva u programiranju istim. Moram priznati da je to jako teško (doći do takve osobe ). A i na ovom forumu koliko sam vidio je bilo par takvih postova, ali bez odgovora. Pa nije valjda da u RH nitko nezna programirati u Xcodu.

Neobično mi je da iako se krećem u krugu dugogodišnjih Mac korisnika (ja sam friški) teško dolazim do informacije koja bi mi pomogla. Molim Vas ako možete preporučiti nekoga sa iskustvom da mi se javi. hvala unaprijed na svim dobronamjernim sugestijama.
14.01.2008 | 20:37
Ja imam osjećaj da je sindrom dugogodišnjeg Mac korisnika upravo taj da su odavno zaboravili programirati (ako su ikad i znali) jer su razmaženo navikli da im Mac radi sve sam dok oni s lijevim kažiprstom u nosu dokono klikaju miša desnim.

(Ja sam na Mac-u isto friški pa ne mogu pomoći, ali ova tema i mene zanima.)
14.01.2008 | 22:11
Biti će da je to do riječi \"korisnik\" zar ne ?
15.01.2008 | 00:49
Jah, zapravo imaš pravo. Ja sam nažalost stari konj koji se ne može u glavi odvojiti od onog vremena kad je korisnik bilo = programer. Isto kao što je (u vrijeme kad je stojadin bio zakon auto, a Fiat 128 sport nezamisliv san od sportskog auta ) vozač bio = mehaničar (neću nikad zaboraviti svog stoleta s kompletom alata i dijelova za brzu polugeneralku na cesti u bunkeru ).

Ipak, odgovorno tvrdim da je i dan danas najbolji programer onaj koji je iskusan i napredan korisnik (to je i logično - kao što je prvi kombajn konstruirao inženjer agronomije, a ne strojarstva). Outsource generički koderi koji pišu objektne module prema sintaksnoj specifikaciji i jesu nas doveli do toga da najobičnija glupa kalkulator aplikacija ima par sto kB (samo zato jer nam to nije više problem resursima osigurati).

Ah, zabrijao sam...
15.01.2008 | 01:14
Moj kolega je nama napisao na zid: \" Samo gladan programer je dobar programer. \" - hoće reći da se treba zaključat u sobu, ispod vrata gurat malo vode i kruha dok se ne završi kod i to je to.

Nego, ne vjerujem da baš među svima u mac zajednici nema onih koji se u to razumiju malo dublje i prate razvoj i da su svi samo dummy korisnici koji kliketaju i ništa drugo ih ne zanima.
  • User
  • Posjetitelj
15.01.2008 | 06:15
Ja se trenutno bavim programiranjem s ANSI C-om al to je tek pocetak na faxu i za moje potrebe je trenutno dovoljan i Vim + gcc...

Jednog dana ako bude kruha od Objective C-a i Cocoe, shto bi volio al sumnjam, onda cu ti se obratit
15.01.2008 | 23:15
Eto, mmargeta - čovjek ti je lijepo odgovorio. Slabo kruha ima od programiranja i za PiSi (izuzev rijetkih sretnika) - toliko slabo da firme zapošljavaju trećerazredne copy-paste kopirače public domain kôda umjesto programera, a kamoli za Mac koji na mizernom hrvatskom tržištu okupira i manje od globalno spominjanih 5%.

I kladim se da je jedini komad softwarea kojeg svi, baš svi Mac korisnici imaju Serial Seeker
18.01.2008 | 01:02
Nakon dulje potrage za mac programerom čini se da se nazire rješenje. Kreativni dečki iz Rijeke su najkonkretniji i najspremniji za takve stvari. Svaka čast.
19.01.2008 | 00:29
Svaka čast i od mene!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 16 minuta
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, MacSlavko, robee, Anonimci (439)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO