03.10.2011 | 21:58
A nisam se javio da izbjegnem jadikovku pošto sam naručio nešto drugo na francuskom Amazonu prije tri tjedna. Još mi nije stiglo što baš nema smisla. S amerčkog stvari dolaze u roku od cca 10 dana.
Obično naručujem knjige, a ovaj put sam uzeo DVD i CD - zbog DVDa nisam naručio iz Amerike. Uglavnom, jelda je to malo too much? Već je davno trebalo doć?!
Moja iskustva su ovakva: kad koristim standardni shipping, paket obično stigne za 10-12 dana, bez obzira šalju li iz USA ili iz nekog skladišta u Europi. Kad koristim ekspresni shipping (vjerojatno nikad više!), završi na carini i tamo zapne - zadnji put je "zapeo" skoro 3 tjedna. :/
Jednom prilikom mi je paket dolazio 3-4 mjeseca (ne sjećam se točno). Nakon mjesec dana sam se obratio Amazonu i javio da još nije stigao. Ispričali su se i rekli da šalju novi. Poslali su ga, stigao je unutar očekivanih 10-12 dana. A 3-4 mjeseca kasnije uskrsnuo je i onaj prvi paket. Valjda se negdje zagubio.
Bottom line: ako su rekli da je poslano, stići će. Ako ne stiže u "pristojnom roku", javi im pa će ti ili reći da pričekaš još malo ili će poslati novi, a onda možda naručeno dobiješ u duplikatu.