10.11.2015 | 09:14
Pozdrav forumašima.
Otvaram temu o kojoj se već diskutiralo ali opet da se osvrnemo.
Barem dio nas je bio u Apple Store i podrška koju nude je daleko iznad bilo kojeg authorised reseller kao i doživljaj kad zakoračiš u Apple Store. I mnogi su se zapitali kad će konačno Apple otvoriti jedan i kod nas?
Istina malo smo tržište slabe kupovne moći. Ali opet Zagreb je europska metropola i ima dosta onih dubokog džepa a i tranzitna smo zona na rubu EU.
Iz svake godine u godinu sve više turista prolazi kroz Zagreb dosta njih bi bilo zadovoljno kad bi mogli obaviti servis i dobiti support dok su na putu u prolasku ili odmoru u lijepoj našoj.
Isto mnogi susjedi su Apple ljubitelji iz BIH i SRB često prolaze i dolaze u nabavku u Zagreb kao iz drugih zemalja bivše zemlje. Sve je to razlog zašto bi bilo dobro otvoriti Apple Store u Zagrebu. A i otvorilo bi radna mjesta koja nam fale za mlade i stare.
Postavlja se pitanje da li HR vlada radi problem? Ili Apple sve što sam naveo ne vidi ili smatra i dalje nedovoljno profitabilnim?
Sve mi se čini kako je problem poreza i zakona. Jer čini mi se kako bi imali financijsku korist.