Apple Store Croatia?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Store Croatia?

10.11.2015 | 09:14
Pozdrav forumašima.

Otvaram temu o kojoj se već diskutiralo ali opet da se osvrnemo.

Barem dio nas je bio u Apple Store i podrška koju nude je daleko iznad bilo kojeg authorised reseller kao i doživljaj kad zakoračiš u Apple Store. I mnogi su se zapitali kad će konačno Apple otvoriti jedan i kod nas?

Istina malo smo tržište slabe kupovne moći. Ali opet Zagreb je europska metropola i ima dosta onih dubokog džepa a i tranzitna smo zona na rubu EU.
Iz svake godine u godinu sve više turista prolazi kroz Zagreb dosta njih bi bilo zadovoljno kad bi mogli obaviti servis i dobiti support dok su na putu u prolasku ili odmoru u lijepoj našoj.
Isto mnogi susjedi su Apple ljubitelji iz BIH i SRB često prolaze i dolaze u nabavku u Zagreb kao iz drugih zemalja bivše zemlje. Sve je to razlog zašto bi bilo dobro otvoriti Apple Store u Zagrebu. A i otvorilo bi radna mjesta koja nam fale za mlade i stare.

Postavlja se pitanje da li HR vlada radi problem? Ili Apple sve što sam naveo ne vidi ili smatra i dalje nedovoljno profitabilnim?
Sve mi se čini kako je problem poreza i zakona. Jer čini mi se kako bi imali financijsku korist.
10.11.2015 | 09:26
Moje mišljenje je da smo jednostavno premalo tržište za vlastiti Store, a siguran sam da i ako ima interesa od strane samog Apple-ta da im Vlada ne olakšava posao.
10.11.2015 | 09:41
Ne Hrvatska, nego cijela ex-YU zona zajedno ima promet kao jedna jedina trgovina u Londonu. Iz te perspektive sve je jasno. No, mislim da specijalizirani Apple Premium Reselleri daju dosta ok uslugu, pa trgovina u Areni uopće ne izgleda loše, a osoblje je ljubazno i susretljivo.
10.11.2015 | 10:10
Ovo što je napisao @dpasaric je jedan od velikih razloga, a specijalizirani Apple Premium Reselleri su ok, ali problem je usluga. Zamjena baterije u Apple Store Amsterdam, jedan dan. Zamjena baterije kod nas 14 dana. Ako se pokaže da korisnik ima konstantne probleme s računalom dobije se novo i slične stvari su ona velika prednost originalnog Apple Storea.

Ali kao što nemamo iTunes za glazbu i filmove, tako nikada nećemo dobiti original Apple Store, jer realno u ukupnim brojkama Apple bi u mjesec dana imao promet kao bilo koji Apple Store u EU u jednom danu. Osobno bi bio bio sretan kad bi se otvorio store u Trstu ili Ljubljani i to bi riješilo probleme oko servisiranja. Premda ni Ljubljana nema neke šanse za Apple Store, ali svakako su joj veće od Zagreba.
10.11.2015 | 11:12
Kako bi Ljubljana imala prednost nasprem Zagreba? Tamo možda jesu malo ekonomski bolje stojeći i ali manje je tržište. Zagreb je veći.
10.11.2015 | 11:43
Veći je i Beograd za duplo pa nema niti online App Store, a kamo li Apple Store

Ljubljana, odnosno njeno stanovništvo ima veću kupovnu moć od stanovnika Zagreba, a Slovenija već ima iTunes store premda je za duplo manja od Hrvatske što ide u prilog tezi da se Appleu isplati imati takvu trgovinu u Ljubljani/Sloveniji + relativno je blizu Zagreba i potencijalno može privući više kupaca, ali jednako tako su male šanse da se Apple Store otvori u Ljubljani.
10.11.2015 | 12:44
Ni Beč (niti bilo koji drugi grad u Austriji) nema Apple Store, tako da mislim da stvarno nema šanse da se kod nas u dogledno vrijeme pojavi
10.11.2015 | 13:14
Moram priznati da nisam znao da Austrija nema svoj Apple Store. Sad mi je jasno da je Apple totalno proračunat.
10.11.2015 | 13:36
Što misliš pod proračunat? Ako misliš pod tim da otvara storeove samo tamo gdje im se isplati onda se to zove pametna poslovna politika
Evo ovdje je lista svih Apple storeova na svijetu i u biti samih storeova je dosta, ali je vrlo mali broj država u kojima se nalaze:
www.apple.com/retail/storelist/
10.11.2015 | 14:29
A i što se tiče iTunes store-a u sloveniji... Da, imaju ga, ali po pričama koje sam čuo od ljudi koji su upoznati sa problematikom to Apple-u uopće nije bio naročito isplativ potez i navodno su jako nezadovoljni prodajnim rezultatima...
Možda je i to jedan od razloga zašto su odustali od daljnjeg širenja na ove naše krajeve...
10.11.2015 | 14:46
Slažem se da je naše tržište nedovoljno veliko po pitanju naše kupovne moći zbog koje ne bi ostvarili željeni profit i zaradu koja je cilj Apple-a.. Iako bi bilo odlično imati jedan Apple Store u blizini
10.11.2015 | 17:21
Zasto inda ne dozvole iTunes store on neke druge drzave? Pa neka bude i na engleskome.
Zra Austrija kod Beca nema Apple ducan?
10.11.2015 | 17:39
U Austriji nema Apple Store. Vjerojatno je isto neki premium reseller, kao i kod nas.
10.11.2015 | 17:49
foursquare.com/v/apple-store-outlet-parn...cc48498e2a8f5fb9e7d8

Onda sam nešto pomješao.
10.11.2015 | 18:38
Kad smo kod iTunes Store-a to bi po defaultu trebalo biti međunarodno. Zašto smijem kupiti fizički CD preko neta iz UK-a, zašto mogu kupiti fizički bluray preko neta iz UK. A ne mogu skinut paket od par megabajta sa istom tom karticom. Smiješno!

A što se tiče apple storea. to su snovi, rade bi htio itunes i apple music, pa onda i netflix itd. A onda Apple Store.
10.11.2015 | 19:07
zabac kaže:

Soffoklo je gore dao link na cjeloviti popis Apple dućana po cijelom svijetu.
A ovdje imaš popis svih dućana gdje se prodaje Apple proizvode u Austriji:
apple-store.in/wien/

Možeš vidjeti da nijedan nije "direktno" Apple.
10.11.2015 | 19:08
Kad već kukamo što nema Apple Storea, dali netko može provjeriti (ili je provjeravao) je li se može kupiti recimo u Njemačkoj (ili bilo gdje u EU) Mac Book Pro s hrvatskim rasporedom na tipkovnici (u stvari to je Yu raspored, ali nije važno)?
Hvala
10.11.2015 | 19:15
Na netu od kontakt-podataka za Apple dućane imaš samo broj telefona. Nema mail adrese. Treba, dakle, nazvati i pitati. Ima tu na Jabučnjaku ljudi koji žive u Njemačkoj pa ćemo pričekati da, ako vide ovo, nazovu i pitaju.
10.11.2015 | 19:20
@zabac
Rijetko, ali može. Tipa ovo: goo.gl/xKzCw4

Mislim da ti je najbolji način tražiti po HR oznaci samog MBP-a, u ovom slučaju: MF841CR/A
10.11.2015 | 19:20
Apple je sam izjavio da je iTunes u sloveniji potpuni promašaj zbog premalog tržišta.
upravo iz tog razloga i mi smo pušiona... i jedan manji dio zasluga otpada na kretene iz ZAMP-a sa kojima se apple ne može dogovorit oko autorskih prava.
10.11.2015 | 20:05
Daj ljudi ne zanosite se, premali smo mi. Zagreb moze dobiti samo iKonzum
10.11.2015 | 20:07
vpasic kaže:
Apple je sam izjavio da je iTunes u sloveniji potpuni promašaj zbog premalog tržišta.
upravo iz tog razloga i mi smo pušiona... i jedan manji dio zasluga otpada na kretene iz ZAMP-a sa kojima se apple ne može dogovorit oko autorskih prava.

I zahvaljujuci upravo njima iz ZAMP sada vlada harmonija prava na trzistu. Ljudi slusaju piratske MP3, pjevaci ne placaju poreze, a Apple se s nama ne zajebava. I svima dobro
10.11.2015 | 22:31
zabac kaže:
Kad već kukamo što nema Apple Storea, dali netko može provjeriti (ili je provjeravao) je li se može kupiti recimo u Njemačkoj (ili bilo gdje u EU) Mac Book Pro s hrvatskim rasporedom na tipkovnici (u stvari to je Yu raspored, ali nije važno)?
Hvala

Može, prijateljica je kupila s HR tipkovnicom u Švicarskoj, samo je morala čekati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO