10.06.2021 | 00:09
marvin kaže:
@kloba - samo mi napiši koji je točno model od toga LG-a sa 55", a da je 3000kn.
www.nabava.net/televizori/lg-55un74003lb...d-ultra-hd-110323721
Doduše, sada je 400 kuna skuplji, no kada ga je on kupovao stvarno je bio 3000 kuna - a to je bilo prije par mjeseci. Toliko o akcijama...
marvin kaže:
I zašto ti je žao što nisi uzeo LG?
Kada sam uzimao svoj Samsung, serija 6, tada je 4K & HDR bila velika novost u HR.
Iako su na kutiji i reklami napisali da imam HDR, ispalo je da imam frulu, neko poboljšanje slike koje nema veze sa HDR-om.
Samo neko marketinško sranje.
4K imam, i to je to.
Daljinski koji sam dobio s njim ima plastične gumbe, i stvari otisnute na njima su mi već sada, u pet godina korištenja - potpuno izblijedile.
Srećom, daljinski nema puno tipki kao klasični, više podsjeća na TV remote po tome, ali opet - ofrlje zbog kojih ja stišćem gumbe po sjećanju.
OS koji Samsung ima za Smart TV-e, Tizen - se smatra najlošijim OS-om među SONY, LG i Samsung televizorima.
LG webOS se smatra najboljim.
Barem tako većina ljudi tvrdi.
I trajanje, odnosno durability slike/boja na samom ekranu.
To ovisi o tome kakvo mu je pozadinsko osvjetljenje. Što je skuplji TV, po logici stvari bi trebalo biti bolje.
Ja gledam puno TV i igram igrice, znači on dosta radi - pa imam osjećaj da su mi boje počele blijediti. Nemam dokaz, samo osjećaj.
Sestra dan danas ima 80cm LG TV iz 2008, kada su se još radili prvi LCD modeli sa ogromnim okvirima oko ekrana i mat screenom bez ovih novih zaštita.
Kraj dvoje klinaca rođenih 2011., taj TV je izdržao pisanje bojicama i pastelama po ekranu, praktički iživljavanje djece nad aparatom, i najnormalnije radi dan danas.
Da ne govorimo da im daljinski izgleda (po otisnutim gumbima) kao da je kupljen jučer jer se štampalo po gumi.
Tek ove godine šogor planira kupiti nešto novo.