09.08.2021 | 12:04
jandorn kaže:
Vidio sam da se feninistkinje razbacuju redovito sa studijama gdje "dokazuju" kako žena dobiva značajno manje love nego muškarac za isti rad. Ali ako se doda edukacija, radnu pozicija. školovanje, broj radnih sati itd. odjednom ta razlika nestaje, ne potpuno ali skoro što značajno mjenja tvrdnju. Ima razloga kako bih se takva mala razlika logično objasniti kao npr. žene su lošije u pregovaranju za plaću nego muškarci.
Ti i Kloba ste uspjeli ignorirati sve tvrdnje koje sam rekao o toj toj temi a rekao sam jednu, ovu gore. Kada kažeš žene
manageri to više nije ista tvrdnja kao i ova gore. Orginalna tvrdnja koju je Dijete spomenulo (koja javno promiče) je generalna tvrdnja tj. da su žene manje plaćene od muškaraca za isti posao (što znači svi su baćeni u isti koš i izmjereni). Primjerice na jednom od linkova od Klobe, mislim da je onaj iz Europskog parlamenta koji navodi neke primjere razlike u plačama: Estoniji (21,7 posto), Latviji (21,2 posto), Austriji (19,9 posto), a to je izmjereno sa prosječnom bruto zaradom gdje nisu dodali najbitnije faktore. Na tom istom link pokušavaju u dodati i kučanske poslove u postatak, predpostavljam jer im je tako slaba tvrdnja. Tvrdnja treba biti
za jednaki rad koje se zasniva na studijama koje si linkao i njima sličnim a ne ove što tvrdi europski parlamant gdje je sve zajedno pa nemaš pravu sliku.
Kao što vidiš iz moje tvrdnje iznad koju si potpuno ignorirao da sam uzeo u obzir da ima nepravde i da ne ignoriram da je stvar potpuno jednaka nego sam to i uzeo u obzir kada sam iznio tvrdnju. Ako ubaciš žene managere (kojih je jako malo) i to samo one koje su manje plaćene (kojih je još manje) vjerovatno će se postotak jedva i promjeniti. Čak i ako i dodaš moj primjer (pregovaranje za plaće) opet se postotak ne bih značajno mjenjao jer je njihova tvrdnja generalna. Ono što najviše objašnjava razlike tj. sve velike postotke je edukacija, radna pozicija. školovanje, broj radnih sati i sl. što ne znaći da su manje plačene za isti posao.
Da li imaš još linkova koji će potvrditi moju tvrdnju ili je to sad sve?
1.Osim ovoga, naravno da nitko nikad nije (osim tebe u tvojoj apsurdnoj "argumentaciji") tvrdio da žene trebaju biti jednako plaćene za manje rada. Niti je problem nejednake plaće i uvjeta prisutan u svim strukama i svim poslovnim granama. Ali je vrlo prisutan u nekima, osobito s višim stupnjem naobrazbe.
Ako vidiš moju tvrdnju na početku ovog odgovora onda vidiš da nema prostoja za interpretaciju nego sam bio jasan i precizan. Kloba je u nekoliko odgovore i hrpe riječi izignorirao jedinu stvar koju sam rekao.
Što bih trebao napraviti? Predpostaviti lošu namjeru tj. da trolla ili probati objasniti još jednostavnije da on i ja ne pričamo o istome? Gdje si ti u toj prići?
2.(slutim po tvojim dosadašnjim stajalištima)
U raspravi tvoje predpostavke i argumenti trebaju biti bazirani na mojim argumentima i nićem više. Bio sam i više nego jasan da raspravljam sa dobrom namjerom i pokušavao ostati na argumentima sugovornika za razliku od tebe. Specifično sam koristio riječi nisam siguran, predpostavjam i sl. kao i navodnike da dam do znanja da ne mislim da striktno značenje riječi. Pokazao si da možeš ostati fokusiran na tvrdnju kao moju ne točnu tvrdnju o starim grcima,
zašto onda nisi isto tako ostao fokusiran na ostale moje tvrdnje nego is išao oko njih sa predpostavkama i insinuacijama?
3.Da se vratimo na non-binary, kako to šteti društvu što netko odbija prihvatiti konformne rodne uloge? Ne šteti društvu, nego tebe osobno iritira. Ide ti na živce jer protuslovi nečem što si ti, društvenom indoktrinacijom, prihvatio kao apsolutnu istinu koju sad netko preispituje.
Ad hominem - Attacking a person's character or motivations rather than a position or argument.
4.Prije 100 godina su se pisale po sveučilištima diljem svijeta peticije protiv upisa žena na studije i to se argumentiralo time kako su žene prirodno snižene inteligencije, nisu sposobne za samostalno rasuđivanje, a kamoli za apstraktno razmišljanje i znanstveni rad, te kako se čini ogromna šteta društvu ako im se dozvoli da studiraju, pa kasnije i prakticiraju, na primjer medicinu ili pravo.
Što kažeš na to?
A straw man - having the impression of refuting an argument, whereas the real subject of the argument was not addressed or refuted, but instead replaced with a false one.
Ovi citati su samo od nekih tvojih počinjenih grešaka.
Ako si toliko siguran o mojim stavovima ajde iznesi mi jedan za koji misliš a je moj stav i onda probaj stellman-ati argumenat za koji smatraš da ga ja iznosim o tome stavu. Do sada si više napadao svoje predpostavke o mojim stavovima nego moje argumente.