19.04.2010 | 19:59
Uh, koliko toga ima za pročitati
Nakon vikenda, pregledao sam sve ovo. Vidim da se rasprava svela na Mac-PC korištenje net bankinga.
Sad da ja kažem svoja iskustva. Još od vremena TANova, ja se hrvam sa bankama i internet bankingom. No u cijeloj toj priči, ispadam kao Don Kihot i Sancho Panza... Nema tu kruha. Prije 3 ili 4 godine, kada sam krenuo, u avanturu sa internet bankingom za firmu (a možda je prošlo i više vremena), prijetio sam i odlaskom i prelaskom u drugu banku. Odgovor je bio: "… kako vi želite." Stoga, natjeravanje da će banke napraviti nešto po pitanju internet bankinga za Maca, zaboravite. Sve osim tokena. Barem što se mene tiče i mog mišljenja. Jednostavno sam instalirao Windoze preko VMWarea i to je bio odgovor. Čak, ako se dobro sjećam, negdje je u PBZu bilo čak i navedeno da podržavaju net banking za Maca, pa kad sam pitao "Kako?", odgovor je bio: "…pa preko virtualnih windovsa…"
Eto, to je od mene što se tiče ovog dijela.
No da se ja vratim na problematiku zbog koje sam i pokrenuo ovo lavinu.
Sa svim ovim problemima oko internet bankarstva, sam jakoooooo upoznat, no ono što mene muči je, kvaliteta usluge i odnos prema klijentu kao takvom (ako izuzmemo ovo).
Mene užasno smeta, kad ja dođem na razgovor o kreditu, a dobijem savjet da restrukturiram svoje poslovanje i smanjim troškove…. Haloooo?!?!?!
Ja sam svoje troškove smanjio do krajnjih granica, jedino što mi preostaje otpuštanje ljudi, velim ja… No lik samo slegne ramenima i kaže da ne bih trebao otpuštati ljude, no da troškove moram smanjiti i da moram posegnuti za ne popularnim mjerama… Hoće li mi netko (Wizz) objasniti, što je bankar htio time meni poručiti???
Nažalost, jako sam razočaran sa pristupom PBZ banke, prema meni kao korisniku.
Da ne spominjem kako su u izračune za tekuću likvidnost, ubacili neke formule koje se primjenjuju samo za velika poduzeća… I da spomenem, da sam sve svoje obveze, pogotovo prema njima (bankama), rješavao na dan.
Uglavnom, danas na sastanku, osjećao sam se kao telac koji ne zna po što je došao i zašto je uopće u banci…
Ponekad se sjetim, i proklinjem dan kada sam otvorio firmu i upustio se u poduzetničku avanturu… No kako se kaže, ono što te ne ubije, to te učini još snažnijim…
Jeli ima tko kakvih iskustva sa Erste Bankom??
Wizz javim ti se.
Pozdrav svima.