iBooks i knjige na hrvatskom jeziku?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBooks i knjige na hrvatskom jeziku?

04.09.2015 | 13:05
Pozdrav! Zanima ne kako pretrazivat knjige na hrvatskom jeziku preko iBooksa? I dali uopce postoje?
Radi se o OS X ne o iOS-u?
Hvala unaprijed!
04.09.2015 | 13:45
iBooks Store > Categories > Books by language; i nema niti jedne knjige na hrvatskom.

Uguglaj naslove koji te zanimaju s ekstenzijom .epub i mozes ih rucno dodati u iTunes/iBooks.

lektire.skole.hr/stranica/sva-knjizevna-...-su-i-u-epub-formatu
05.09.2015 | 18:52
Sjećam se da je taj iBook svojedobno najavljivan kao second coming of Christ, ali čini se da ništa od toga. Pretpostavljam da je ljudima unosnije štancati mobilne aplikacije nego zasukati rukave i prenositi znanje knjigama. Iskreno, čudi me da nema niti jedne knjige na domaćem jeziku, možda to shvatim kao osobni izazov.
05.09.2015 | 20:38
A koliko uopće ima potencijalnog čitateljstva za knjigu na hrvatskom jeziku? Osim ako se ne radi o autobiografskim zapisima Nives Celzijus.
05.09.2015 | 22:07
Od kada postoji iBooks za OS X sve knjige za iPad publiku rade i na Macu.

Od domaćih preporučam ovu, besplatna je:

itunes.apple.com/us/book/multimedia-stroligi/id884396333?mt=11

Nisam siguran je li baš prva na hrvatskom jeziku (mislim da je jedan profesor objavio neke svoje skripte i zadatke prije ove), ali je svakako prva prava bogato grafički opremljena knjiga u tom obliku. Čak sadrži i jedan 3D objekt (tradicionalne krčke naušnice). Iako ova knjiga postoji i u papirnatom obliku, iBooks izadnje je daleko opširnije i bogatije nizom detalja koji nisu bili mogući u tiskanom izdanju.
06.09.2015 | 06:51
Nepotizam! A prica se po kuloarima da ista nije dostupna u HR storeu (!!??)
06.09.2015 | 13:03
I onda se vratimo na početak: kako objaviti i downloadati knjigu na iTunes Store HR? Jedino sa (ne baš legalnim) USA Accountom?
Meni je reklo ovo:
Prilozi:
06.09.2015 | 13:57
Trenutno nikako, isti kupus je s iTunes Music/Movies/TV Shows Store-om.
Sve se svodi na nerjesenu problematiku autorskih prava. Bez uvrede za ikoga, ali na popisu 100 zemalja gdje radi Music Store je Moldavija, Hrvatske nema.

www.apple.com/music/country-availability/
06.09.2015 | 18:05
Zimbabve!

Super!

Eto vam Josipovića, koji je sigurno kumovao da se servisi ne pojaveu RH jer štiti onih par magaraca koji reveju i muzu iz "kese" poštenu lovu (a nebi me i ćudilo da SDP ima ušur od honorara).
06.09.2015 | 20:03
OK, što treba učiniti da se pridružimo Burkini Faso i Zimbabveu?
Kome se obratiti i što napisati da bismo dobili punu funkcionalnost iTunes servisa?
06.09.2015 | 21:37
Saboru i nasim zastupnicima u EU parlamentu;

ZAMP-ov monopol i trenutni zakoni umjesto da stite digitalna prava pausalno harace sve vrste digitalnih medija i sprecavaju razvoj slobodnog trzista, a zbog nemogucnosti legalnog pristupa sadrzajima prisiljavaju gradane RH na kriminalne radnje. Posto se u RH odnedavno uredno naplacuje PDV na aplikacije kupljene iz App Store-a neka izvole uskladiti i ostale propise s EU.
06.09.2015 | 21:49
Riba kaže:
Nepotizam! A prica se po kuloarima da ista nije dostupna u HR storeu (!!??)

Pomogao sam oko objave i nekih dijelova, pa može i u kategoriju "samopromocija", a ne samo "nepotizam"!

Šalu nastranu, baš i nije neki izbor, tako da ovo je jedina "normalna" knjiga na hrvatskom koju sam našao. Da, mislim da je nema u našem HR storeu zato jer ne može, više se i ne sjećam zašto, nemam više živaca za te hrvatske fore.
07.09.2015 | 18:16
Ima li zainteresiranih da malo podgrijemo ovo pitanje?
Ja bih rado kupovao glazbu i filmove preko iTunes-a, a objava i preuzimanje eKnjiga mi je must-have.
Ovog ljeta sam s učenicima napravio 4-5 iBooks-a i to nam stoji lokalno na iPadima, a htjeli bismo da odu u svijet...

Kome i kako se obratiti?
Twitter?
Ili da nam pomogne Tailor Swift?
07.09.2015 | 18:30
Problem su nam zapravo dvije strukovne udruge; HDS i njihov kerber ZAMP, te HUZIP koji je nedavno tuzio Deezer.

Treba ih samo prijaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i Europskoj Komisiji.

Za 5 godina bi se sve trabalo rijesiti samo od sebe; europa.eu/rapid/press-release_IP-15-4919_hr.htm
07.09.2015 | 18:31
knjiga na hr jeziku ni na amazonu ni na iTunesu, mozda moze pomoci ona politicarka goticarka zaboravih joj ime sta brije na ekologiju? ako joj kazemo da ne zelimo da se sjeku drva zbog nase razbibrige. nasao sam nesto knjiga na hrvatskom jeziku, knjiga je knjiga kazu kupis je pa ti moze stajati za ukras. da mi stoji za ukras na iBooksu ili kindlu neka radije bi nesto sta mogu citat.
07.09.2015 | 18:58
Mirela Holy (Orah)?
08.09.2015 | 22:00
@dsijanski - "Gotičarku" Mirelu sam imao prilike upoznati i popiti čaj s njom. Kako inače imam prirodnu odbojnost prema političarima (gle čuda u Hrvatskoj!), mogu reći da je ona bila izuzetak, sve što je rekla bilo je na mjestu, a možda važnije od toga drži se onoga što kaže i kada sama napravi grešku ima petlje to priznati. Ostavila je na mene vrlo pozitivan dojam i čini mi se kao skromna osoba koju nije pojela pohlepa i vlastoljublje. Hoće li izdržati ostati takva to ćemo vidjeti. Ne vidim u ovom trenu kako bi točno ona direktno pomogla, ali možda bi ORaH putem svojeg zastupnika u EU parlamentu mogao potegnuti pitanja koja nadilaze našu hrvatsku razinu - ako je to put da se nešto pomakne. Zapravo bi nam za početak trebala neka informacija iz Applea gdje je sve to zapelo u Hrvatskoj, gdje je ta pravno-zakonska blokada da smo uvijek diskriminirani u odnosu na ostatak Europe.
12.09.2015 | 07:54
Obzirom da su Google Music i ino odavno dostupni na nasem trzistu, ne vidim pravnih problema da se isto desi i sa Apple Store. Ne znam od kud krenuti da se potegne to pitanje na višim instancama...
12.09.2015 | 08:04
HDS ZAMP, nakon što je danas obznanio kako je potpisao ugovor i s YouTubeom kako bi ovdašnji glazbenici i svi ostali čija prava ova služba zastupa mogli dobivati prihode od Googleovog video servisa, sada je za Netokraciju ekskluzivno potvrdio kako je zaključio i ugovor o licenciranju glazbe s Googleovim servisom za streaming (odnosno, strujanje) glazbe, Play Musicom! To je treći online servis ove vrste dostupan u Hrvatskoj, nakon Deezera i Rdija.

www.netokracija.com/google-play-music-hrvatska-2-90336

Harač, rajo, harač!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO