03.09.2003 | 15:57
Pokrenuo bih zanimljivu temu...koliko od vas je sklono registriranju raznog sharewarea koji svakodnevno koristite? Osobno priznajem da mi to najčešće nije prva stvar na pameti, ali iskoristio sam nedavni slab tečaj dolara i registrirao par sitnica. Zaključio sam da odriješim kesu ili za stvari koje me oduševe i neophodne su mi u toj mjeri da mi se ne da razmišljati hoće li u novoj verziji raditi serial iz sumnjivog izvora , ili kada se radi o zaista prihvatljivoj cijeni.
Bas kopam po arhivama i našao sam ovo:
fMSX - MSX emulator za Macintosh. Sakupljam emulatore i nisam propustio priliku registrirati ga kada ga je autor ponudio po sniženoj cijeni ograničeno vrijeme (
www.bannister.org).
SockhoCurrenciesConverter - prilično zgodan programčić koji vam uvijek može dati trenutnu tečajnu listu za gotovo sve svjetske valute, uključujući i grafički prikaz kretanja tečaja kroz vremenski period. Aplikacija k tome lijepo izgleda, i registracija je bila jeftina (
www.sockho-software.com)
Timeballz - unikatan screensaver...ovo smo dobili u paketu 'kupiš jedan - dobiješ dva'. Pozdrav Zsoltu (
www.xscreensavers.com)
Astrosquid - ovu bezumnu old-school pocacinu sam morao imati. Ne pitajte me zašto. (
www.lostminds.com)
Transmit - najbolji GUI FTP client za OS X što se mene tiče. Dugo sam koristio RBrowser lite, ali zbog Jabučnjaka zatrebale su mi neke mogućnosti koji nije imao. Transmit je divan, brz, jednostavan, omogućava remote editing fileova...svi Jabučnjak updateovi idu preko njega. U napadu oduševljenja registrirah ga. (
www.panic.com)
DEVONthink - ovo je vjerojatno najkorisniji komad softvera na koji sam (ikada?) naletio. Neću puno o njemu jer spremam review koji ce biti online za koji dan. (
www.devon-technologies.com)
Da čujem, jesam li ja rijetki endem na Hrvatskim prostorima, ili nas ima još?