Greškom pobrisani podaci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Greškom pobrisani podaci

08.11.2008 | 11:59
Najme jucer su mi se slucajno izbrisale fajle i sa glavnog diska na laptopu i na pomocnom disku koji mi je sluzio za back up, nema ih ni u trashu.
Da li znate kao da dodem do njih?
Da li ovi iz servisa mogu to nekako isupat van!!!!!???
Sav sam u panici jel su podaci jako vazni servisi ne rade jel je subota a ja u ponedjejak imam prezentaciju iz tog zato molim vas pomozite kako god znate i umijete!!
08.11.2008 | 13:00
U servisu se ne bave spašavanjem pobirsanih podataka - barem koliko ja znam. Postoji tvrtka koja radi samo to i usluge su jako skupe. Ti možeš pokušati s alatima kao što su Data Rescue, FileSalvage i slični. Ako si nakon toga još radio na tom disku, šanse za recover su sve manje i manje. Ja sam imao jedno slično iskustvo, ali zbog hardverskog problema i spasio sam jedno 35-40% sadržaja.

Sve ovo shvati kao memento da kupiš Time Capsule i počneš koristiti Time Machine - mene je spasio već mnogo puta.
08.11.2008 | 13:33
Ufff pa kako su "slucajno" otisli fileovi sa dva diska i iz smeca???
Moj savjet ti je da ne ceprkas nista sam ako su fileovi stvarno vazni jer kao sto i Davor kaze sto vise prckas manja je mogucnost da podatak iscupas van (nova informacije prepise mjesto gdje je bila stara i onda je jos teze). Kontaktiraj www.infolab.hr jer oni to rade profesionalno i cupaju jako dobro ali naravno to i kosta.
BTW Ja sam se zaledio kad sam im otisao na site i cuo onaj zvuk
08.11.2008 | 20:08
Svakom se dogodi da ostane barem jednom u životu bez podataka jer nije radio backup. Ali da izbriše podatke i backup (i još isprazni smeće) - to još nisam čuo...

Po mom iskustvu od diska na laptopu odmah odustani. Nisam još čuo za uspješno "odbrisavanje" datoteka (dakle vraćanje onih datoteka koje su komandom IZBRISANE - ne govorimo o oštećenim diskovima i sl.) na bilo kojem Unix filesystemu.

Ako je drugi disk FAT32, tu su šanse bolje, ako nisi poslije toga po njemu zapisivao. Ako jesi, zaboravi lijepo sve, kupi bocu Badel mirogojca i ubij tugu u alkoholu.

Ako je, dakle, drugi disk FAT32 i nisi poslije po njemu zapisivao, odnesi disk (pretpostavljam da je neki USB external?) nekom tko ima Windowse i Norton UnErase (dio SystemWorks odnosno Utilities paketa) najmanje 2002 verziju, ili neki sličan alat. I imaš dobre (nadpolovične) šanse da iščupaš nešto od svojih izgubljenih fajli.

Za Mac sumnjam da ima unerase software za FAT32 filesystem.
08.11.2008 | 20:52
nije jeftino ako mislis kupit, ali pali... mene dva puta spasilo...
www.boomdrs.com/macosx/
08.11.2008 | 21:16
Macov stari HFS je bio lak za "salvage", ali HFS+, tj. "Sekvoja" ili "Extended" je nezgodan. To je zbilja napredan sistem po mnogo toga, ali bez vrlo jake salvage aplikacije teško je išta suvislo izvući. Meni je najbolje rezultate dao FileSalvage. Ostali su uglavnom bilo niš' koristi. Ovaj Boomerang nisam probao, po recenzijama bi mogao biti ok.
09.11.2008 | 19:51
fala na savjetima, da vam kazem u detalje kaj se desilo smijali biste se 2 dana kak se vec sad smijete.smijal sam se i ja sam sebi ali od jada:)
ugl. prvi put sam napravio nes ovak blesavo!!!!
fajle su otisle kvragu a sutra cu dobit jezikovu juhu na poslu!!
pozz
10.11.2008 | 09:48
dpasaric je napisao:
Sve ovo shvati kao memento da kupiš Time Capsule i počneš koristiti Time Machine - mene je spasio već mnogo puta.

Postoji li Time Machine za Tiger?
10.11.2008 | 10:36
Ne kao dio sistema, ali Carbon Copy Cloner (sjajan besplatan program!) možeš setupirati da radi istu stvar.
Rezime: Time mashine kao takav ne postoji, ali imaš aplikaciju koja će to raditi za tebe i na koncu je sve isto; možeš automatski bekapirati podatke i bivati siguran zbog toga...
10.11.2008 | 19:42
Djeluje kao zaista dobar software, baš ću ga isprobati. Osim što nema fensi-šmensi user interface, čini mi se da bi mi mogao i bolje pasati od Time Machine, jer mogu odabrane foldere inkrementalno backupirati u DMG, umjesto na vanjski disk (prakticiram vanjski disk spajati samo kad mi je potreban).

Samo bi skrenuo pažnju da software nije besplatan, nego je no-nag shareware (donationware). Dakle, ako ga koristim redovito i vjerujem da je koristan, platim $10 ili koliko smatram da vrijedi. Ako ne platim, neće se desiti ništa, osim (još) jedne male rupe na mojoj savjesti.
10.11.2008 | 21:39
Ja koristim SuperDuper i meni je odlican, jedino sto nije free ali stvarno mi nije zao tih 20tak eura koliko sam ga platio.
Ne sjecam se vise zasto sam izabrao SD ali znam da mi je zbog neceg bio bolji od CCCa, mozda su sad isti ali u svakom slucaju preporucujem da ga probate!
www.macupdate.com/info.php/id/13803/superduper%21
15.11.2008 | 20:52
Evo mene sa novim problemom
Ehterni hard sam preparticionirao kako bih napravio potrebne backupe da mogu normalno funkcionirati sa fajlovima koje trebam dok mac bude u Mariboru na servisu. To je zahtjevalo da neke particije budu u FAT32 kako bih im mogao pristupati iz WIn laptopa. Jedna je particija HFS+ bila za full backup superduperom, druga FAT32 za user fileove za WIn, treča HFS+ nije backup nego drive za Final Cut Studio projekte (dakle jedina kopija), i četvrta je prvo bila u FAT32 no onda sam poželio na nju staviti Sandbox backup sa superduper programom (to je suštinski MAC OS bez user fileova sa kojeg se može nesmetano bootati bez da se započne restore proces tim činom) a ovo sam htio kako bih od tamo mogao pokrenuti DiskWarrior da napravim maintenance iMacovog diska! Eto to je bio plan.

Ja sam napravio full backup, pa sam preselio Final Cut projekte na njegovu particiju, pa user fileove na FAT32 particiju, i onda sam htio reformatirati zadnju (FAT 32) particiju u HFS+ kako bih instalirao sandbox i kliknem format aka erase ili kako se vec zove tipka na disk utility-ju i puf neki error i više se neće mountat ni jedna particija!?!?!?!?
Ovi FCS projekti ne postoje u drugoj inačici ... to su mi jedini.
ERROR se desio stotinku nakon što sam kliknuo na format tako da po meni nije trebao nešt pobrisat samo je sjebalo pristup hardu.
HDD je vidljiv iz Disk Utility-ja no samo kao
ovo!

Jel se može kako pristupiti tim fileovima iz terminala ?! Ili nečeg, ovi programi koje spominjete možda ... imate neki prijedlog?!
Vaaa ubit ću se i bacit iMac, Laptop, Externi i još koješta kroz prozor.
Tnx na eventualnoj pomoći i pokušajima uopće!
I nemojte se rugat
15.11.2008 | 21:21
Hja... sad je kasno, odnosno naučio si i sam na teži način, ali da si možda unaprijed pitao što mislimo o tvom planu, možda bi unaprijed dobio odgovor da je čista dobra navika (iako ne bi trebalo i teoretski ovo ono, ali svejedno) sva formatiranja i tako to napraviti najprije, a ne najzadnje.

Također bi možda čuo da se particioniranje na živo ne radi ako prije nisi napravio backup podataka koje nigdje nemaš rezervno pohranjene.

Al jbg, da sad ne mudrujem bezveze, moja je pretpostavka da ti je taj disk warrior (što god to bilo) pregazio particijsku tablicu. Kad je već tako pametan da je zna uništiti, da li je možda i dovoljno pametan da je zna re-kreirati?

Ako nije, bilo bi jako dobro da si zapisao ili zapamtio koji je TOČNO "puf neki error" iskočio kad si kliknuo format. Ali pretpostavljam da nisi (valjda bi ga onda ovdje stavio, zar ne?). Jbg.

Iz terminala se sigurno ne može pristupiti ako ti OSX to ovako prikazuje.

Uglavnom, da skratim, da li je moguće ovo spasiti ovisi što se točno dogodilo particijskoj tablici. To se može ustanoviti nekim vrlo low level disk editorom, a prije nego se netko (radije nemoj ti, očito te ne ide karta ) toga prihvati, bilo bi jako dobro kad bi ti skroz precizno znao veličine particija koje si imao (dakle ne "pa cca oko 30 giga", nego "32456 MB"). Ako ni ovo ne znaš, a particijska tablica je jako oštećena, zaboravi odmah sad svoju jedinu kopiju, izgubio si je. Sorry.

Naravno, moguće je da se radilo o sw bugu disk warriora pa je on samo pregazio prvih desetak bajta particijske tablice ili tako nešto pa sad OS X ne može prepoznati da tablica postoji, a da je stručnjaku zapravo piece of cake to popraviti. Ne bih se upuštao u procjenu vjerojatnosti te mogućnosti, ali čim se razmatraju ovakve mogućnosti, to znači da si dosta duboko potonuo...

U svakom slučaju, ako su ti podaci baš ono prokleto važni, preporučam ti da preskočiš lov u mutnom i obratiš se Infolabu. I pripremi novčanik. I pripremi dva ako ti je hitno.
16.11.2008 | 01:15
@smajoo
A da baš me neće ništ u zadnje vrijeme. U svakom slučaju da kažem još koju ... ipak je ovo forum.
Kad sam određivao particije radio sam to ovako:
No1. - HFS+=150GB
No2. - HFS+>150GB (dakle ova je ostatak od Total of 500GB) i tu se nalazi ono bitno
No3. - FAT32=32GB
No4. - FAT32=32GB
No5. - FAT32=32GB

Znam znam da ovo nije precizno

A vezano uz "Diskwarrior", to nije app koji je radio "zlu radnju" ... on je samo rekao: "moraš preformatirati u HFS+" a onda sam to radio DiskUtility-jem!!!

Ovo da nemam nekoliko kopija - je posljedica: manjka GB prostora + neobjašnjivi postupci koji imaju tendenciju dovesti do ovako nečeg - moj debilitet u nekim trenutcima (nažalost ključnim).

Pomislih na terminal jer neki dan naiđoh na folder sa filmovima koji mi nije dao da mu pristupim (sadržaju) iz findera ... na get info je pisalo ...GB sadržaja dakle ima nešt unutra - no nemam permissionse. Pa sam nakon neuspješnih pokušaja da rješim permissione išao na
u terminal tipk - tipk ... i upalilio pa sam mislio da eto kad nešto finder ne vidi ... eto postoji mogučnost da terminal vidi.

Ma neznam ... hvala na konzultacijama.
Projekti jesu važni iako ne baš financijski u smislu da mi neće donjet neposrednu financijsku korist ... a love (tj dva novčanika nemam).

Probao bih ove pomenute appove filesalvage & www.boomdrs.com/macosx/ više radi neke praznovjerne zadovoljštine da znam da sam sve probao.

Eh ja sam do sada već nekoliko puta formatirao pojedine particije i nikad nije bilo problema ... doduše nisam pritom mjenjao format samo formatirao kako bih izpraznio particiju.

S obzirom na seriju inteligentnih poteza koje sam izveo ... Naravno da nisam zapisao koji je error!
16.11.2008 | 10:43
Eh... Boli...

Vidi, filesalvage ti ne treba. Svi tvoji fileovi su netaknuti, kao i direktoriji, zapravo cijeli filesystem, kako onaj koji ti treba, tako i oni drugi. Ako kreneš njime čačkati, samo si smanjuješ šanse za uspjeh.

Jedini problem je što ti je očito oštećena particijska tablica (to je ono što slijedi neposredno nakon master boot record, dakle nalazi se u sector 2, cylinder 0, head 0 hard diska). Sveukupno nepunih 500 bytes ključnih informacija.

S obzirom da se (radi jednostavnosti upravljanja diskom) zapravo cijeli cilindar 0 head 0 uopće ne koristi osim sektora 1 i 2, neki utility-ji (a i neki OS-ovi kao takvi) drže rezervnu kopiju ovih podataka na idućim sektorima c0h0 tako da je rekonstrukcija u tom slučaju piece of cake.

Međutim, nemam iskustva s ovakvim problemima na Macu. MBR i particijska tablica su jamačno isti kao i na PC diskovima jer inače diskovi ne bi bili interoperabilni (a jesu). Teoretski to znači da bi se spašavanje moglo pokušati i na nekom PC-u (razmišljam u ovom smjeru jer su mi poznati alati za takve radnje na PCu, a na Macu mi nisu poznati) iako nisam to nikad radio s USB ili FW diskom (što može biti problem jer se za direktno brljanje po particijskoj tablici mora disku pristupiti vrlo low-level, a čim moraš koristiti USB ili FW drivere, više nisi low-level). Na PC-u je alat za takve zahvate uvijek bio Norton Disk Editor.

Zapravo bi (meni) bilo najjednostavnije, ako je to MyBook ili tako nešto, otvoriti ga i izvaditi sam HDD iznutra i zaštekati ga direktno na interni IDE ili SATA bus u PC kanti. To što je tebi bitna particija HFS+ uopće nema veze, jer je particija sigurno netaknuta, sav posao je na particijskoj tablici.

Pitaj ti svejedno u infolabu koliko bi te to koštalo. Možda nije grozno. U biti, radi se o tri stepenice:

- ili se može riješiti za 10-ak minuta pa može koštati parsto kuna
- ili su potrebni dani mukotrpne rekonstrukcije pa može koštati desetke tisuća kuna
- ili je potpuno nemoguće (malo vjerojatno)
16.11.2008 | 13:24
Smayoo jer dobro rekao - iako je ovo sve bio dobar plan "na papiru" OK, da si pitao prije da li je to mudro - i pogotovo na taj disk prebaciti sve svoje vazne projekte dok eksperimentiraš, sigurno bi ovdje dobio intuitivni odgovor "probaj, ali ne s bitnim podacima". Znam, to sada nije utješno.

Sviđa mi se i Smayin put da se pokuša u s nekim FAT specijaliziranim programom na PC-iju. To bi moglo upaliti, pogotovo ako nemaš izbor Mac programa tog tipa (TechTool možda?).

Nego, da pokušam biti koristan... DiskWarrior je odličan program, koristim ga od kada se pojavio, sigurno preko desteljeće. Nikada me nije zeznuo, a spasio mi je dupe iz ružnih situacija više puta. On je u stanju na osnovi datoteka na disku rekreirati stablo direktorija. Ja bih prvo njime probao vidjeti prepoznaje li particije na tom disku i dopušta li rekreaciju direktorija. Ako to nije slučaj, stvari su loše. Ostali putevi koje ja znam uglavnom vode u FileSalvage smjeru, ali to bi mogla biti uzaludna akcija kada su FCS datoteke u pitanju. Žao mi je što nisam glasnik dobrih vijesti.
16.11.2008 | 17:17

Jao, nisam baš siguran u kojem bi se smjeru bilo pametno kretati.
Malo me strah experimentirati jer u ovom slucaju time umanjujem sansu povratka podataka svakim novim"pokusajem".
A s druge strane Teschtoolse imam na DVD-u (in case I need it) no nisam nikad upotrebljavao program i neznam koliko zahtjeva znanja da se proba njime ovo spasiti? Ili riskiram da "dovršim" posao započet formatiraenjem te particije?
Nisam program još ni instalirao jer ga eto nisam zatrebao... ?
Ili da ja ipak zovem ljude koji znaju što rade ... pa ako je kažu da bi trebalo košati par-100 kn a ne par desetaka k-kn da ipak oni to rade?

Jer parsto kuna imam te bih ih mogao i potrošiti na ovo ali više jednostavno sada nemam.
?
Tnx na pomoći
16.11.2008 | 18:39
Čuj, bez uvrede, ali procjenjujem (na temelju dosadašnje diskusije) da to definitivno nije posao za tebe. Ja čačkam i rujem po oštećenim medijima još od doba 5,25" disketa, a prvi pokušaji su završili totalnim fijaskom, nakon 5-6 besanih noći. Bez lažne skromnosti mogu reći da imam veliko iskustvo s ovakvim problemima pa svejedno (ili baš zato) nikad nisam 100% siguran koji će biti ishod onog što pokušam.

Ako ne znaš napamet čitati heksadekadski brojevni zapis, ako ne znaš što je big, a što little endian, ako ne znaš po čemu prepoznati početak FAT32 particije na disku, to definitivno nije posao za tebe. I nije nešto što se može naučiti u desetak minuta po nekom how-to skinutom s Neta. I dosad još nisam vidio nijedan software koji samo tako "out of the blue" (bez da si ga instalirao ranije i napravio sigurnosnu kopiju boot recorda i particijske tablice itd) može na dva klika restaurirati takvu štetu kakvu ti imaš.

Infolab ima običaj naplatiti nešto sitno za dijagnostiku i nakon toga ti reći što se može učiniti i koliko to košta. Pa u najmanju ruku ta njihova dijagnoza već vrijedi tih novaca, a onda možemo diskutirati da li i tko to može napraviti jeftinije, ako se išta može napraviti.

Nazovi, dakle, lijepo ljude i vidi s njima što košta dijagnostika i kad ti je mogu napraviti.
16.11.2008 | 18:49
@smajoo
Ma kakva uvreda ... dapače.
Znanja koja navodiš nemam, već sam eto pomislio da ako to može taj TechTools da bih eto iz gui-ja tog softwarea možda to mogao učiniti (pod uvjetom da se to može ovim softwareom) ... s druge strane vjarojatno bih samo napravio još štete.
Hvala na savjetima ... ovo mi je "područje" totalna nepoznanica tako da si mi pomogo puno čak i ako ne spasim ove podatke. Biti ću prilično pažljiviji u budućnosti.
Sutra budem nazvao infolab pa već vidim šta će ovi reći!
A kad budem imao nešto novoga za reći ... stavim ovdje.

16.11.2008 | 18:50
Evo baš sam pročitao komentare i ocjene za Techtools na macupdate i versiontracker. Na oba sitea prosječna ocjena je oko 3, a komentari impliciraju da su uglavnom zadovoljni samo oni koji nisu imali ozbiljnih problema.

EDIT:

Evo, sad vidim da si već odgovorio. Ako odlučiš platiti dijagnostiku, svakako javi što su ti rekli, a ja bih ti predložio da inzistiraš da ti dijagnozu napišu mailom kako bi je mogli ovdje pročitati iz prve ruke. Možeš im reći da ti treba pismeni trag radi šefa, npr.

Još sam htio dodati za Techtools: ne kužim što mu uopće treba defragmentacija. Unix već desetljećima ima prilično inteligentnu organizaciju (ne samo da defragmentira, nego i prepoznaje rijetko korištene i često korištene fajle tako da rijetko korišene vremenom "tonu" na kraj diska, a česte "isplivavaju" na početak). Samo je bitno paziti da se disk ne nakrca do ibera.
16.11.2008 | 18:56
Hi hi, na web sajtu od TechToolsa ga reklamiraju kao soft koji se koristi u "Apple Care protection planu" što zvuči ko da ti maltenen tim iz apple-a sređuje stroj.
Whel ... bolje nazvat ove bar za tu procjenu, ako oni zaključe da će biti skupo to spašavat ona sigurno nije rješivo ovako nekim rješenjem.

EDIT:
To s defragemntacijom je i meni čudno bilo, nekako samo mislio da se to sa UNIXima ne radi.
Probam ovo sa mailom i "gazdom".
Inače kako koristim onaj S.M.A.R.T. reporter koji radi logove detaljne on je nekaj zapisao i o ovom problemu točnije ovo:

Disk Utility started.

Preparing to erase : “MAC_WIN_2”
The volume could not be made bootable during erase
This new volume may not be bootable in the future
newfs_hfs:
/dev/rdisk1s5: No such file or directory

Volume Erase failed with the error:

The underlying task reported failure on exit
Erase complete.

Mounting Disk
Erase complete.

Eject of “WD” succeeded

Disk Utility started.

Eject of “MEMORYSTICK” succeeded
Name : WD
Type : Disk

Disk Identifier : disk1
Media Name : WD My Book Media
Media Type : Generic
Connection Bus : FireWire
Connection Type : External
Connection ID : 40718502726602297
Device Tree : /PCI0/RP04@1C,3/FRWR@0/node@90a94332ce0e39/sbp-2@c000/@0:0
Writable : Yes
Ejectable : Yes
Mac OS 9 Drivers Installed : No
Total Capacity : 465.8 GB (500,107,862,016 Bytes)
S.M.A.R.T. Status : Not Supported
Disk Number : 1
Partition Number : 0

Disk Utility started.

Nov 14 23:49:37 ISHW authexec: executing /Applications/Utilities/DiskWarrior.app/Contents/MacOS/DiskWarriorRebuildServer
Nov 14 23:49:38 ISHW authexec: executing /Applications/Utilities/DiskWarrior.app/Contents/MacOS/DiskWarriorFileTestsServer
DiskWarriorRebuildServer: Error 1 executing '/sbin/kextunload',
kextunload: unload kext /Applications/Utilities/DiskWarrior.app/Contents/MacOS/DiskWarriorPreview.kext failed

DiskWarrior App: Problem with kextunload of Preview, error 1
DiskWarrior App: Unknown disk: 'disk1', sectors: 976773168, size: 512, type: ''

Wired PhysicalMemory = 482.82 MB
Active PhysicalMemory = 138.13 MB
Inactive PhysicalMemory = 306.46 MB
PhysicalMemory Used = 927.41 MB
Free Physical Memory = 3.1 GB

DiskWarrior App: Rebuilding disk device: disk1
DiskWarrior App: Attributes file is severely damaged.
Nov 14 23:51:03 ISHW crashdump[443]: DiskWarrior crashed
Nov 14 23:51:03 ISHW crashdump[443]: crash report written to: /Users/ISHW/Library/Logs/CrashReporter/DiskWarrior.crash.log
Eject of “WD” succeeded
Nov 14 23:52:29 ISHW authexec: executing /Applications/Utilities/DiskWarrior.app/Contents/MacOS/DiskWarriorRebuildServer
Nov 14 23:52:31 ISHW authexec: executing /Applications/Utilities/DiskWarrior.app/Contents/MacOS/DiskWarriorFileTestsServer
DiskWarriorRebuildServer: Error 1 executing '/sbin/kextunload',
kextunload: unload kext /Applications/Utilities/DiskWarrior.app/Contents/MacOS/DiskWarriorPreview.kext failed

DiskWarrior App: Problem with kextunload of Preview, error 1
DiskWarrior App: Unknown disk: 'disk1', sectors: 976773168, size: 512, type: ''

Wired PhysicalMemory = 480.53 MB
Active PhysicalMemory = 147.52 MB
Inactive PhysicalMemory = 306.73 MB
PhysicalMemory Used = 934.77 MB
Free Physical Memory = 3.09 GB

DiskWarrior App: Rebuilding disk device: disk1
DiskWarrior App: Attributes file is severely damaged.
Nov 14 23:54:03 ISHW crashdump[513]: DiskWarrior crashed
Nov 14 23:54:03 ISHW crashdump[513]: crash report written to: /Users/ISHW/Library/Logs/CrashReporter/DiskWarrior.crash.log

...

ISHW je ime kompjutera
MAC_WIN_2 je ime perticije koju sam htio preformatirati iz FAT32 u HFS+ što je bilo uzrokom ove cijele priče.

Evo ako ovo kako doprinosi diskusiji.
16.11.2008 | 19:58
Zapravo se ne da zaključiti što se dogodilo. My best guess: "glitch" (milisekundni prekid ili propad) u napajanju u toku formatiranja, koji je doveo do toga da se glave krenu parkirati i onda zapišu nešto na cilindar 0 umjesto tamo gdje su trebali. Ali možda i lupetam. Nije ni bitno.

U svakom slučaju, Disk Warrior kasnije konstatira da je "attributes file badly damaged". Attributes file je onaj koji čuva extended permissions za fajle. To je dakle onaj koji se i inače često "kvari", pa onda treba popravljati permissione (nedavno smo o tome pisali - Riba se čudio kako se to permissioni "kvare" ).

To bi značilo da u particijskoj tablici pronalazi nekakav entry koji mu nalikuje na particiju, jednu jedinu, ali kad je pokuša pročitati, raspadne se jer naleti na smeće.

Dalje od toga ne znam reći bez da vidim sadržaj od cyl 0, head 0, sec 2.
28.11.2008 | 22:59
@smayoo & ostali
Evo samo da javim novosti ... nisam stigao neko vrijeme.
Nazvao sam ove u infolabu i rekli su da donesem na utvrdjivanje cijene i mogucnosti usluge spasavanja podataka .. ja reko ok.
No zadnja dva tjedna sam imao takav kaos vezan uz kompjuter, servis, slovence, i garanciju i svasta drugoga sto sad nije pretjerano uputno da sad prepricavam koji su doveli izmedju ostaloga i do odluke da odustanem od spasavanja tih podataka ...
U svakom slucaju hvala ti na trudu no nisam mogao vremenski se tome mogao posvetiti tako da je eto cijela stvar propala ... a zao mi je prvenstveno da nisam barem dobil onaj ispis njihov pa da mozemo nastaviti raspravu

Samo kad bih nasao vremena doci do Rijeke u peek & poke na iParty
28.11.2008 | 23:46
Podsjećaš me na Prousta koji je cijeli život tragao za izgubljenim vremenom i napisao o tom 9 romana, a na kraju je zaključio da je najviše vremena izgubio tragajući za izgubljenim vremenom.

Vrijeme ne moraš tražiti, ono je uvijek tu. Sloboda je ta koja nam svima izmiče...
29.11.2008 | 19:11
Eh šta da kažem osim da su tih 9 romana ... meni neke od najboljih knjiga ikad pročitanih ... bit će da je ostavilo traga. Štoviše diplomski rad se temeljio na "Putu k Swanu"
Mogu također dodati da je isti autor bio bolestan (dakle nesposoban iskoristiti vrijeme koje je tu) pa se iz toga moze izvući zaključak da sam ja ... u neku ruku bolestan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 16 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, Anonimci (822)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO