Trebam bolji iCal
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam bolji iCal

31.05.2009 | 13:41
Znam da ga puno ljudi koristi (mozda zato sto dolazi sa OS) i mozete me kuditi i reci sto vam je volja ali meni iCal jednostavno NE VALJA

Ne mogu se nikako naviknuti na njega niti naci "neki zajednicki jezik" s tim softverom.

Trebam neki reminder sowtware. Neki kalendar na sterodima. Tipa, posalji ono, tada ti dolazi ovo, trebas platiti ovoliko tog dana i sl...da sadrzi TO DO lista za pojedine dane i tome slicno...

Jel ima nesto bolje na Macu ili da se ipak probam dogovoriti sa iCalom da radi onako kako ja hocu?

Mozda ga nisam dovoljno dobro upoznao ali meni neke stvari jednostavno tu nisu jasne i nemaju mi logike.

Hvala svima!
31.05.2009 | 14:23
to do listu nema, to je sigurno. Manjkaju mu i podsjetnici (dakle, ne "imaš sastanak u toliko sati koji će trajati do tada", nego "podsjećam te da trebaš napraviti to, ne u neko točno definirano vrijeme, nego eto, da ne zaboraviš"). Sve ostalo je meni upotrebljivo. Način rada, odnosno korisnički interface je subjektivna stvar, o tome nema smisla raspravljati, ali sama funkcionalnost je meni pouzdanija nego kod Outlooka na Windowsima.

Meni nije trebalo ništa bolje od iCal pa ti ne znam ništa predložiti. Ali ako kažeš što ti točno nije jasno i što ti nema logike, možda je problem jednostavno rješiv...
31.05.2009 | 15:27
Si probao Sunbird (Mozilla)? OK je, a s dodacima (addons) se može skrojiti PIM po želji i potrebama...
31.05.2009 | 16:38
Postoje tone tzv. GTD aplikacija, prosurfaj na tu temu, možda ti baš to treba...
31.05.2009 | 18:30
Ja u tu svrhu koristim The Hit List www.potionfactory.com/thehitlist/
Isprobaj i vidi odgovara li ti. Meni se u startu tih 50 dolara činilo mrvicu previše, no kako ga dosta koristim i vrlo sam zadovoljan nije mi žao ni centa.
31.05.2009 | 18:50
Tnx svima za odgovore.

Mozda se nisam dovoljno dobro izrazio...

Poanta cijele price je da ja trebam software (podsjetnik) za stvari, za obveze koje trebam odraditi a ne za sastanke!

iCal mi je cijeli fokusiran na appointments i kao takav meni ne odgovara.

Ja ne radim u korporacijskom okruzenju pa da mi je problem uskladiti neki sastanak kada smo svi slobodni i tome slicno...

Mani je bitno da me podsjeti ovakve stvari:

da svakog 15-og u mjesecu placam lizing
da u slijedeci cetvrtak trebam naruciti neke stvari za brod
da posaljem klijentu racun 22-og
da svakog cetvrtka saljem email u lucku kapetaniju
da svakih 90 dana moram voziti nesto servis
da OPET ne zaboravim na godisnjicu braka

Znaci neke sasvim normalne obveze koje ja svakodnevno izvrsavam a pola njih zaboravim pa kasnije imam problema.

@DrAle

Bacicu pogled na The Hit List, ne izgleda mi lose. Hvala ti!
31.05.2009 | 19:03
drlovric je napisao:
Tnx svima za odgovore.
naci neke sasvim normalne obveze koje ja svakodnevno izvrsavam a pola njih zaboravim pa kasnije imam problema.

@DrAle

Bacicu pogled na The Hit List, ne izgleda mi lose. Hvala ti!

Kada ga isprobaš javi odgovara li ti. Baš me zanima.
Pozdrav
31.05.2009 | 19:42
Koliko vidim ovo je jos beta verzija The Hit List

Stvarno mi se ne daje 50 buksa sa soft koji jos nije zavrsen, a zaboravio sam napisati ranije da mi je integracija sa iPhoneom vose nego dobrodosla.

Izbor je pao na "Things", poskupa igracka (kada uracunas 10$ i za iPhone verziju) pa zato valjda i vrijedi

Javim dojmove dok malo probam "Stvari"

Hvala svima anyway!
31.05.2009 | 21:05

Mani je bitno da me podsjeti ovakve stvari:

da svakog 15-og u mjesecu placam lizing
da u slijedeci cetvrtak trebam naruciti neke stvari za brod
da posaljem klijentu racun 22-og
da svakog cetvrtka saljem email u lucku kapetaniju
da svakih 90 dana moram voziti nesto servis
da OPET ne zaboravim na godisnjicu braka

Znaci neke sasvim normalne obveze koje ja svakodnevno izvrsavam a pola njih zaboravim pa kasnije imam problema.

Ja koristim iCal (u paketu s ajfonom) kako za sastanke (kod kojih je bitno fiksno vrijeme) tako i za obveze koje se definiraju baš ovako kako si naveo. I iCal taj posao obavlja uredno. Ako ću biti picajzla (a hoću!), fali mi nešto što sam imao na Palmu: da događaje mogu definirati i malo labavije tipa "zadnji dan u mjesecu" - što iCal (trenutno) ne može. Često želim nešto ugurati u zadnji dan mjeseca pa to onda moram definirati datumski, 28og, kako bih bio siguran da će se pojaviti u kalendaru za svih 12 mjeseci. To mu je jedini "pravi" nedostatak za navedene potrebe, a rješenje svega ostalog je zapravo u "all-day" flagu nakon kojeg event više ne pila sa vremenom od-do i uredno se preseli u header kalendara, tamo gdje se listaju all-day eventi. Na raspolaganju ti je repeat, alarmi kakvi god poželiš... da nisi samo promašio neke od tih opcija?
31.05.2009 | 21:06
1. normalno izevdivo pod repeat odaberes every month kayes all day i izaberes na koji nacin, i kada da te obavjestava.
2. ne razumijem kako je ovo problem sa iCalom
3. opet
4. isto kao prvo
5. kao prvo ali odaberes custom/pa daily/pa 90 ... voila
6. yearly

Ili ja nikako nisam skuzio kaj trebas?
Naprosto to kaj dozivljavas da iCal dozivljava kao sastanke ... ti tretiraj kao obaveze i to je to.

EDIT: evo vec je djipi napisao
01.06.2009 | 09:19
Hmmmm izgleda to iCal ipak moze odradjivati

Bice da ga jednostavno nisam dovoljno proucio, ali meni jednostavno nije legao. Nemam pojma zasto :/

Probao sam u njemu malo raditi sa TO-DO listama i jako se razocarao vidjenim, pa sam zato odmah trazio komercijalnu alternativu vodeci se Windows nacinom razmisljanja - programi koji dolaze sa OS obicno ne vrijede nista

Mozda sam malo preuranio sa izjavama da iCal nije dobar bez da sam mu dao postenu sansu, tj. naucio ga.

Medjutim nasao sam Things (culturedcode.com/things/) koji kicka ass

Bas mi je super, lijep, usminkan, fensi-smensi i radi bas ono sto meni treba. I ima inacicu za iPhone (dodatnih 50kn).

Nije jeftina igracka (250kn) ali mi se na prvu odmah svidio i pisu ljudi da ga tvrtka dosta cesto "apdejta", znaci aktivan je proizvod.

Kada imate u zivotu puuuuuuuno stvari za obavljati onda smatram da je ipak isplativa investicija
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 1 sat
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, damir1, Ender, jura22, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (678)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO