Roxio Toast
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Roxio Toast

02.03.2010 | 15:30
Eto imam slijedeci problem. Znaci MacBook Pro Vec neko vrijeme toast mi nece prziti obicne CD diskove. Javlja Medium Error sense Code = 0x73, 0x03, bez obzira koju marku uguram. Imao sam 8.0.3, pa upgredao na 8.0.5. PRazne DVD-e izbacuje van, nakon 10-ak sek. Stavio sam i 9.0.1 verziju, ali bez promjena. ISao u Library bacio sve iz aplication suporta i preferencesa...ali opet isto. Na forumima dosta toga pise, ali nitko nije ponudio rijesenje, bar ja nisam nasao. Ima li itko isti problem ili mozda rjesenje?
02.03.2010 | 15:56
Probaj priključiti externi snimač, ako ga imaš. Ako on radi onda te zeza tvoja snimalica. Meni zapeo kod bootanja orig. 10.5 DVDa, a na vanjskoj prođe bez problema. Kupio DVD Slim LG i sad sam bez brige.

E da, probaj najprije CD za čišćenje !
02.03.2010 | 16:11
Eto nakon malo surfanja covjek nadje u cem je problem. Nemam vanjsku przilicu. Ne bi covjek vjerovao...ali opet firmware hardware gluposti. Izgleda da cu sada morati mijenjati i drive?

www.richardmondello.com/2008/02/16/macbo...erdrive-21-solution/

Probacu cd, ali nekako sumnjam da je stvar ipak malo kompliciranija.
02.03.2010 | 16:27
Evo jos linkica...ocito je nesto opet poslo po zlu...majku mu...hoce li ova nocna mora ikada prestati. Prvo maticna+graficka, sada i ovo. Imao jesam problema s obicnim Cd medijima, ali se nisam previse gnjavio (przio sam dvd/e) jer sam mislio kako bih trebao reinstalirati toast...ali sada vidim da je problem malo ozbiljniji. Jos jedan veliki problem s istim modelom. Trcim po CD cistac il po cekic!

Zivio Apple!!!!!!
Ovo je inace jedna od duzih rasprava i ocito je rijec o jos jednom "malom" Apple problemu.
discussions.apple.com/thread.jspa?thread...art=135&tstart=0
02.03.2010 | 16:52
A probao si zapržiti sa drugim nekim programom?
Disk utilitijem, Finderom?
Sorry ako jesi al samo da eliminiramo soft problem.
02.03.2010 | 16:58
Imam simptome kao i svi oni decki na forumu. Prazni Dvd-i se nece bootati, no CD-i hoce, ali javlja se greska pri przenju.
02.03.2010 | 17:11
Evo probao preko BURNA u finderu, i opet slicno. Verficiranje nije uspjelo, kao i u TOSTU. To je bio verbatim disk, a s Kvarkom odmah javlja error.
02.03.2010 | 18:28
Pitanjce...gdje se moze kupidi dvd cleaner u Zagrebu???
Bio sam u chipoteci i autornicu, ali imaju samo cleanere s cetkicama...kako laptop ima slot loading drive,,,to nece ici vnutra.

Dakle gdje da kupim i sto da kupim, iako sumnjam u pozitivan ishod.
02.03.2010 | 18:51
Misli da ti nema neke koristi. Prokleti slot in pogoni (mada su kvalitetni od onih ladica).
Misli da ipak treba jos koju litru otvoriti i potegnuti do dna.
02.03.2010 | 19:06
Dobro, ali nakon 2,5 godine?
Procitao sam bar trecinu rasprave s onog linka. I mogu samo reci, screw you apple!
02.03.2010 | 20:00
Zasto screw you Apple? Przilice uredno odlaze nakon 1,5-2god i to nema veze sa Appleom, jednostavno proizvodjaci vise ne rade kvalitetne przilice sto im se odrazilo i na cijenu koja je sada smijesna.
Sjecam se davnih dana kad sam imao Yamahinu cd przilicu i to je trajalo i trajalo, sprzilo tisuce medija a otisla je u penziju jer je postala prespora (4x ako se dobro sjecam) ali hebiga kostala je soma maraka nova, ja sam je kupio polovnu za dosta manje. Ja se ne sjecam da nam je neka u firmi prezivjela duze od dvije godine u strojevima koji se vise koriste tako da se stvarno ne treba cuditi kad odu. Problem je sa laptopima i iMacovima jer su slot-in koje su malo skuplje i muka ih je zamijeniti.
02.03.2010 | 20:09
Kaj nakon 2,5 godine? Litru otvori odmah sada. Grehota cekati.
02.03.2010 | 21:30
Ja sam svoju koristio tako da sam sprizio jedan do max 2 cd mjesecno. Znaci gotovo pa i nisam korisito. Vec godinu dana cd przenje ne radi, ali kazem mislio sam da trebam malo preinstalirati TOAST. Dvd-i su radili, pa sam problem ignorirao. Sada je iznenada i to riknulo, a vecina ljudi to povezuje s software updateima. Treba mi boca kiseloga vina.
03.03.2010 | 00:30
ne sekiraj se.
ja ima na MacBook Pro Unibody Matshita DRD-R UJ-868 i imam ISTE simptome ko i ti.
meni je to otislo jos oko pola mjeseca prije garancije. Recimo.nece mi uopce bootati originalni Sistem restore koji je dosao s njime. A da ne velim koji je egzorcizam bio instalacija SL....ko da instaliram hekintosh
03.03.2010 | 00:41
Moram se sekirati.
Dosta njih poistovjecuje ovaj slucaj s mijenjanjem maticne+graficke i traze istu stvar. Besplatnu zamjenu. Jer je ocito opet rijec o gresci, dal u hardweru ili necemu drugome. Tko ne vjeruje, nek malo procita te forume.
U svakom slucaju, nakon toliko problema s laptopom mogu mirne dushe reci ...ovo je moj prvi apple laptop i najvjerovatnijie zadnji (ne iskljucujem kupovine rabljenih).
Moram se sloziti s adminom RIBOM, i ja zazirem od stvari koje imaju intergrirane monitore u sebi(zato sam godinama odgadjao kupovinu laptopa)....mozda je rjesenje mini mac +mali lcd koji stane u laptop torbu. Jos uvijek vjerujem towerima, ali malo je nezgodno nositi nesto tako na ledjima i ici na more. Ili jednostavno kupiti neki dobar HP laptop i staviti Leoparda.

Od sad se drzim samo towera (ako zazmurim na onu bagovitu 1,8 single procesor makinu) jos uvijek su pouzdane rage.

Sto se tice samog laptopa. Toliko puno hardwer fusharenja u jednoj masini.

Da nabrojimo...
Magsafe adapter (stariji model) koji je iskrio i prijetio samozapaljenjem (kabl bi se rastopio), zatim falicna graficka (promjena maticne i graficke), tjedan dana nakon (definitivno) odlazi i drive (cita sprzene diskove, ali prazne ne prepoznaje)...i to sve na masini staroj 2 godine...Sto je slijedece???
Jos jedino ostaje da rikne monitor il kuciste, a onda ga bacam u reku.

Prije dosta godina sam se smijao braticu, jer sam mu cesto vozio masinu na popravak (picek iz HGSpota), svaka 2 tjedna popravci svega i svacega. On je doduse platio masinu puno jefinijte, pa je tako nesto bilo i za ocekivati. Starim laptopima skidam kapu...o novima...sve najgore!
Pad kvalitete 200%. I nek mi onda neko kaze da Apple nije kriv za pizdarije koje radi?! Prodaje BOFL robu pod cijenu visoko kvalitetne robe. Mozda je nekada takav laptop i vrijedio tih para, danas definitivno ne. Sistem je druga stvar i to je jedini razlog zbog kojeg vec desetak i vishe godina imam jabuku na radnom stolu. Dakle sistem a ne dijelovi od raznoraznih proizvodjaca koji rade sve jeftinije i losije.
Normalno je da besplatno mijenjaju graficku i maticnu, jer se radi o velikom broju korisnika koji su nezadovoljni i psuju im sve mame i tate...a to nije dobra reklama za nikog, pa ni za Apple. Pitam se dal ce mozda slijedeci tjedan riknuti monitor?

Kada jednog dana dodjem kod svoje babe i vidim kako mota Apple IPODVIKLERE na glavu, a djedo nosi Apple IPADCARAPE znati cu da mi je omiljena firma definitvno otisla na kvasinu i da je vrijeme da nadjem neku koja radi samo i iskljucivo kvalitetna racunala.
03.03.2010 | 00:51
I jos jedna stvar za kraj. Koliko me moze kostati servis?
03.03.2010 | 02:03
ma opet ti kazem...no sikiriki, trenutno sad nisam pri lovi, ali ako se mozes strpiiti nekih 2-3 mjeseca, ja bi sebi ubo zamjensku preko ebay-a, pa mozemo "u talu"

ne brini, otici cemo negdje na kebab (znam dobar jedan) i zamjenit cu ti ja drive tamo...

pazi....ti kazes da si przio 2 mjesecno.....ja sam od 11/2008 do sada sprzio valjda sve skupa 4 CD-a i 2 DVD-a i pokusao sprziti SL na DVD DL, ali naravno...puklo je..

tako da.......jos sam ludji po tom pitanju od tebe..i j*****b im sve po spisku sto stavljaju tako jeftilene i lose drajvove u komp.

Kazem, ako se mozes strpiti, 2-3 mjeseca, mozemo to zajendo kupiti.....
03.03.2010 | 02:06
2-3 mjeseca mi zvuci dosta dugo. Javim ti sjutra. Zar mislis da bi u servisu mogli dosta cepnuti? I o kojoj cifri je rijec? Javim ti se ako bude bila neka nebulozna....a mogla bi biti.

Ja sam ipak gori od tebe....ja bi na njih pustio Djuru....a Djuro ima tesku ruku.
Kebab kazes?
Dobro zvuci.
03.03.2010 | 02:12
"Danice, donesi kanap......Djuru si sigurno likvidirali u Nišu"

A ono...koštalo bi te....kako se kome namjeriš..preporučio bi ti marka u iServisu, ali problem dal ih on ima za "odma"...sami drive ti ide od 400 i raste čak i do 800 kod nekih jer je malo poseban od običnih Slot Loading drive-ova, mislim da je kraći za par cm, dovoljno da ne legne u kučište.

Kliko bu ti netko zel za ruke, e toje sad.....ali mislim da je Marko prilično fer. Ja sam malo kratak, pa mi i 400 kn preko ebaya veliko ko kuća...)

čekam bolje dane...

"...večera na vodi, posjet operi....tko to sve plaća?
CIA, snajka, CIA.....pootrovali su pola sveta..."
03.03.2010 | 02:19
Gle, ako vidim da je cifra oko 900 ili vishe kuna...onda se mozda odlucim na cekanje....a jos ako zamijenis drive...placam kebab ili mozda neke cevape + pivo....naravno>)

Ziveo Staljin i svetska revolucija!

03.03.2010 | 02:26
"meni je staljin bio sve i SJA.....
držao sam ga kao ikonu 20 godina..."

Plava tableta: probaj, nazovi Marka u iServis i pitaj ga koliko će te to zadovoljstvo koštati....

Crvena tableta: negdje oko ljetnih kalendi bi se mogli zajedno za prekooceanske investicije i kupiti jeftino taj dio i obojica to zamjeniti. Ne brini, ja ti ga otvorim i promjenim, otvarao sam ih vec cijelo čudo i mjenjao hardove i ostale djidje.

Ja bi tad pocastio sebe i kupio mozda jos i 4 GB DDR3, ali otom-potom....

"TKO SI TI, JAKOVLJEVIĆU"
03.03.2010 | 02:29
Ti nisi JAkovljevic, ti si neki veci izdajnik!

U svakom slucaju hvala za savjete. Nazovem, pa ti javim kako sam prosao. 2=3 mjeseca mi mogu biti preduga opcija. Za slucaj ako mi prestane bootati sistem diskove (to bi vec bilo teze sranje)...ali kazem..javim ti.
03.03.2010 | 02:34
onda, u tom slucaju, pripremi karticu, dogovorimo se prvo na ichatu, dam ti linkove, "popeglaj karticu, naruci i cekaj.....kad stigne, nadjemo se tu ili dodjes kod mene, pojedemo kebab/gyros i zamjenimo drive.

"....a mene, ako se sete, na Dan Bezbednosti, sete, ako ne, opet dobro.....bit ce mi drago da sam jednog čoveka poveo na pravi put..." )

bozee..zarazio si me s time, tako da sad opet gledam klipove na jutjubu valjda 49 put!
03.03.2010 | 02:35
I jos jedna stvar. Jedan moj prijatelj (kojem vjerujem) ima (cini mi se) tasta koji je u podrumu ispod necega..dal je to isto bio ugljen...vishe se ne sjecam...ali u svakom slucaju ispod tog necega je drzao pogodi ciju sliku:)!

Nakon te mi je informacije film jos vishe skocio na ljestvici:)!
03.03.2010 | 02:41
a glee.....jedino ugljen.....i "bio je glup što je verovao"

hahahahha...bože....ja bi im dao Oskara svima, i Zvoni i Danilu i Miri Banjac....ma gle......Remek-djelo...
a Dušana Kovačevića za ministra kulture
03.03.2010 | 02:43
Je istina...zivot pishe romane, a dobri scenaristi ga samo prepishu.
....nista...jos jednom hvala...Javim ti sjutra, bez obzira sto oducio:)!
03.03.2010 | 02:47
samo daj........cekaj....da ti dam link za iServis

ah da..www.iservis.hr

tamo ti ej broj i trazi Marka
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.03.2010 | 07:36
Divni ste..
03.03.2010 | 09:32
E baba, a jesi razmisljao da kupis firewire/USB externu przilicu? Kljucno pitanje je koliko cesto moras snimati dok si "na cesti". Ja gotovo nikad, pa ako je kod tebe slicno, za male pare si nabavi externi snimac koji ce raditi pouzdanije i sto je jos vaznije, kad crkne zamjena ce te doci 100njak kuna.
Postojeci izvadi iz MacBooka i prostor koristi kao dispenser za rizle!
03.03.2010 | 10:46
Hvala Riba. Razmisljam o tome...jedno glupo pitanje...dal se s vanjske prizlilice moze bootati system disk? Zvao sam u servis i to bi me sve kostalo oko...1300 kuna. Dakle opcija s vanjskom pecenjarom je sasvim privlacna, ali dal se s nje moze botati system? Bojim se da ne, zar ne? Mislim ideja za rizle uopce nije losha...ali sto da radim ako mi zatreba da nesto bootam, tipa system ili disk warrior?

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 41 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, hal9000, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (785)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO