03.03.2010 | 00:41
Moram se sekirati.
Dosta njih poistovjecuje ovaj slucaj s mijenjanjem maticne+graficke i traze istu stvar. Besplatnu zamjenu. Jer je ocito opet rijec o gresci, dal u hardweru ili necemu drugome. Tko ne vjeruje, nek malo procita te forume.
U svakom slucaju, nakon toliko problema s laptopom mogu mirne dushe reci ...ovo je moj prvi apple laptop i najvjerovatnijie zadnji (ne iskljucujem kupovine rabljenih).
Moram se sloziti s adminom RIBOM, i ja zazirem od stvari koje imaju intergrirane monitore u sebi(zato sam godinama odgadjao kupovinu laptopa)....mozda je rjesenje mini mac +mali lcd koji stane u laptop torbu. Jos uvijek vjerujem towerima, ali malo je nezgodno nositi nesto tako na ledjima i ici na more.
Ili jednostavno kupiti neki dobar HP laptop i staviti Leoparda.
Od sad se drzim samo towera (ako zazmurim na onu bagovitu 1,8 single procesor makinu) jos uvijek su pouzdane rage.
Sto se tice samog laptopa. Toliko puno hardwer fusharenja u jednoj masini.
Da nabrojimo...
Magsafe adapter (stariji model) koji je iskrio i prijetio samozapaljenjem (kabl bi se rastopio), zatim falicna graficka (promjena maticne i graficke), tjedan dana nakon (definitivno) odlazi i drive (cita sprzene diskove, ali prazne ne prepoznaje)...i to sve na masini staroj 2 godine...Sto je slijedece???
Jos jedino ostaje da rikne monitor il kuciste, a onda ga bacam u reku.
Prije dosta godina sam se smijao braticu, jer sam mu cesto vozio masinu na popravak (picek iz HGSpota), svaka 2 tjedna popravci svega i svacega. On je doduse platio masinu puno jefinijte, pa je tako nesto bilo i za ocekivati. Starim laptopima skidam kapu...o novima...sve najgore!
Pad kvalitete 200%. I nek mi onda neko kaze da Apple nije kriv za pizdarije koje radi?! Prodaje BOFL robu pod cijenu visoko kvalitetne robe. Mozda je nekada takav laptop i vrijedio tih para, danas definitivno ne. Sistem je druga stvar i to je jedini razlog zbog kojeg vec desetak i vishe godina imam jabuku na radnom stolu. Dakle sistem a ne dijelovi od raznoraznih proizvodjaca koji rade sve jeftinije i losije.
Normalno je da besplatno mijenjaju graficku i maticnu, jer se radi o velikom broju korisnika koji su nezadovoljni i psuju im sve mame i tate...a to nije dobra reklama za nikog, pa ni za Apple. Pitam se dal ce mozda slijedeci tjedan riknuti monitor?
Kada jednog dana dodjem kod svoje babe i vidim kako mota Apple IPODVIKLERE na glavu, a djedo nosi Apple IPADCARAPE znati cu da mi je omiljena firma definitvno otisla na kvasinu i da je vrijeme da nadjem neku koja radi samo i iskljucivo kvalitetna racunala.