iWeb no Publish?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWeb no Publish?

10.07.2010 | 04:07
Složio sam neke izmjene na već postavljenoj i objalvljenoj stranici i kad kliknem Publish Site Changes, iWeb kaže da ne može ostvariti vezu sa serverom (Carnet). A do sad je to s istim postavkama radio preko nekoliko puta...

Pogledam na Apple-ovim stranicama i nađem da je to ”known issue” te slijedim upute: Publish to local folder, pa zatim pomoću Transmita na server, no opet problem: Transmit se uredno spoji na Carnetov serer i ono što je do sada stavljeno gore sve vidi i hendla, no kad mu dam da objavi taj novi folder - i on se zblokira...

Ne znam kako to riješiti (osim, naravno zakupiti neki pravi server)...
Screen_shot_2010_07_10_at_2.png
10.07.2010 | 11:26
Evo dva pitanja za bolju orijentaciju:

1. Da li ta poruka ima veze s autorskim pravima?

http://www.fta.org.au/buy-sell/using-fairtrade-label

2. Da li si, s tim folderom, premašio dozvoljenu kvotu na serveru?
11.07.2010 | 01:54
Ad 1: nema veze s autorskim pravima (stranica je od neprofitne udruge; www.fair-trade.hr)

Ad 2: moj footprint na serveru je mizeran (12.6 MB od dopuštenih 100)

?
11.07.2010 | 11:01
Vidim da na stranici imaš dosta veliki film ( 439 MB ) koji je smješten na YouTube-ovom serveru.
Kako stojiš sa količinom prometa koja ti je dozvoljena mjesečno / polumjesečno?
Da li tu prelaziš kvotu?
11.07.2010 | 13:55
To nebi smjelo blokirati upload (mislim na kolicinu prometa).

Mozes li nekim normalnim ftp programom uploadati sadrzaj u svoj folder na serveru?
11.07.2010 | 17:05
Ne znam kako ide to s količinom prometa na YouTube-u... Jednostavno sam uploadao filmić prije više od mjesec dana i otada je tamo. Stranica je radila, tj. i sad radi sa svime što je iWeb do sada prenio na Carnetov server, no sad sam napravio neke izmjene i od tada je nemoguć novi upload.
Čak ni s Transmitom, niti s Easy iWeb Publisherom...
Probao sam onda vratiti stranicu u prijašnje stanje - ali ni tako ne ide. Svaki put kaže da nije mogao usposotaviti vezu sa serverom (a te postavke nisam mijenjao).
11.07.2010 | 18:22
Nisam znao da je iWeb '09 uzrokovao toliko problema s ftp publiciranjem.
Baci oko na ovu diskusiju, možda dobiješ neku ideju:

discussions.apple.com/thread.jspa?thread...tart=0&tstart=30
11.07.2010 | 21:47
Moja supruga kreira stranice iWebom '08 i objavljuje ih na Carnetov server, pri čemu uvijek koristi FileZilla FTP klijent. Nikad nije bilo ovakvih problema.
11.07.2010 | 21:52
To mu i ja velim. Nek proba nekim normalnim ftp programom pa ce znati ima li problema sa serverom, filovima ili iWebom.
11.07.2010 | 23:31
Probaj sa Cyberduckom, freeware i radi sve sto ti treba
www.macupdate.com/info.php/id/8392/cyberduck
12.07.2010 | 15:42
Ekipa možda ste preskočili činjenicu da je MacSlavko uredno radio s ftp programom (Transmit), kako je to naveo u početnom postu.
12.07.2010 | 19:54
MacSlavko je napisao:
Transmit se uredno spoji na Carnetov serer i ono što je do sada stavljeno gore sve vidi i hendla, no kad mu dam da objavi taj novi folder - i on se zblokira...

Možeš li se spojiti SSH na taj account pa provjeriti dozvole? Ako u osnovnom folderu accounta nemaš "W" dozvolu, onda ne možeš kreirati nove foldere, nego samo pisati u već ranije kreirane (u kojima je vjerojatno "W" dozvola dana).

Spojiš se, dakle, ssh na server i, kao da si u Terminalu, utipkaš komandu

ls -al | more

(ovo prije "more" je vertikalna crta, shift+option+Ž).

I onda pogledaš drugi redak koji si dobio natrag. U prvom piše "total nnn", a u drugom nešto kao

drwxr-xrwx@ 47 emil staff 1598 4 Srp 19:49 .

Bitna je ova točka na kraju nakon koje nema više ništa u tom retku.

Dakle, kad nađeš taj redak, onda ga pejstaj ovamo.
13.07.2010 | 00:11
Uff... Polako Smayo, nemam pojma što je SSH, a u Terminalu nisam nikad bio tako da ne znam što znači ”kao da si u Terminalu”
Lako ti dam na PM password od accounta na serveru pa ti vidi što je s tim W - ako ti se da - jer ja to ne kužim (bit će brže nego da meni neukom objašnjavaš)...
A budući da definitivno nemam više neku ideju kako bi se problem mogao riješiti, pozivam sve ljude voljne pomoći Fair Trade-u da priskuče u pomoć
13.07.2010 | 12:18
Ajde javi na PM pa da vidimo.
13.07.2010 | 20:43
elem...

bazni direktorij sitea sadrži ovaj entry

drwxr-xr-x 12 12355 3692 4096 Jan 25 09:42 Fair_Trade

A sve fajle sitea se nalaze u tom folderu, međutim,

drwxr-xr-x 4 12355 1025 4096 Oct 14 2009 Agenda

Nemaju isti UID vlasnika.

Sve što se nalazi u folderu Fair_Trade tamo je stavio korisnik 1025 (to si, pretpostavljam, ti) i on može s tim sadržajem raditi što god želi (pisati, brisati, otvarati...).

Međutim, sam folder Fair_Trade vlasništvo je korisnika 3692 (a to, pretpostavljam, nisi ti). Taj korisnik može raditi s tim folderom što god želi, a ostali mogu samo otvarati i čitati.

Moja je pretpostavka da alat koji koristiš pokušava jednostavno obrisati cijeli Fair_Trade folder i onda uploadati novi, s novim sadržajem, a to ti nije dozvoljeno. Malo više ručnog posla. U FTP klijentu otvori taj folder, onda sve iz njega izbriši (na serveru, naravno) i onda uploadaj ručno sve u njega, ali njega samog ne diraj.

Alternativno, otkrij tko je korisnik 3692 i prijavi se njegovim usernameom i passwordom.
14.07.2010 | 01:18
Hvala smayoo na trudu, ali ovo i dalje ne ide...

Korisnik 3692 sam ja.
Korisnik 1025 sam također ja. Naime, nitko drugi se ne bavi tom stranicom niti išta gore objaljuje osim mene samog. Otkud mi ta dva različita broja - ne znam.

Dakle, probao sam ručno koristeći Transmit izbrisati jedan folder (Agenda) iz Fair_trade foldera na serveru. On se uspješno pobrisao, ali novi se i dalje neće uploadati... Sad je stranica lakša za par foto-albuma

Dalje nisam išao...

A i korištenje third-party FTP clienta mi se ne sviđa. Najsretnij bih bio da mi iWeb sve što odradim to i objavi (kao i prije ove zavrzlame) i gotovo...
14.07.2010 | 02:58
Nije mi dalo mira...

Pobrisao sam iWeb (skupa s pref. file-ovima i svime što je povezano), nanovo ga instalirao i update-ao. Nije pomoglo. Test Conection je javio da je veza sa serverom OK i da mogu objavljivati, ali kad sam počeo, onda je opet javio grešku.

Onda sam s Transmitom pobrisao SVE što sam imao na serveru, vratio se u iWeb i dao mu Publish Entire Sight. Malo sam bio nervozan dok se onaj plavi kružić nije počeo bijeliti, ali onda je krenulo! Nakon 20′, objavio je većinu stranica, ali ne sve. Zatim sam još nešto mijenjao i dao mu Publish Site Changes. Tada je objavio i tu sitnu izmjenu i one dvije stranice koje u prijašnjem postupku nije htio objaviti.

Drugim riječima: sada iWeb radi i stranica je gore!

Nadam se da će lijepo vrijeme još dugo trajati

Hvala dečki!

Smayoo rules!

PS: Sad me baš zanima jesu li još uvijek dva korisnika na serveru (onaj 3692 i 1025) ili je sad naki novi broj (ali samo jedan)?
14.07.2010 | 14:05
I dalje su 2 UID-a kao i prije.

Jbg... Važno je da radi.
15.07.2010 | 18:41
Morao sam iznova sve pobrisati sa servera (s Transmitom) jer iWeb 3 stranice nikako nije htio refrešati.

Onda sam posegnuo za CyberDuckom i htio ručno sve uploadati, ali s njime se uopće nisam mogao spojiti na server (host down error). Isto tako i Easy iWeb Publisher.
Transmit nije mogao up-loadati nego samo brisati sadržaj (valjda zbog ona dva UID) pa sam se opet vratio na iWeb. On bi kod Publish Entire Site zapeo negdje pred kraj, ali iz dva-tri puta je uspio sve objaviti i sad je stranica OK.

Čudno mi je samo da se ni CyberDuck nije mogao spojiti. Je li tolika gužva na tom carnet.public.hr (ova matura, upisi i to) ili je nešto drugo?

Anyway, sad radi, ali sam ovisan o mušičavom iWebu...

Thanx again!
16.07.2010 | 00:40
Ne znam te FTP klijente, nisam ih nikad ni pogledao. Koristim već godinama FileZillu, i na Macu i na pcu, zato što imam prozor gdje točno vidim komunikaciju sa serverom pa bilo kakvom čudnom ponašanju mogu brzo i lako naći razlog i riješiti problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 17 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (712)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO