05.10.2010 | 15:47
ok imam mali problem sa pregledavanjem crystalreport-a preko safari-a. Naime radim na jednom web aplikaciji koja je inicijalno razvijena za rad u M$ okruženju. Sve radi za 5 nema problema.
Preko Safari-a pristupam aplikaciji, radi u njoj i sve ok. Međutim, izvještaji su rađeni pomoću crystal reporta i događa se da se dakle pozove izvještaj, unesu se parametri i query odradi svoj posao. Sada se prikazuje izvještaj u browseru, pregledava se, lista, opet sve 5. No toolbar koji se nalazi iznad podataka ima u lijevom kutu opciju za export u PDF i printanje.
To su dvije naredbe koje me rade (ne reagiraju). Pod windows okružem tu se okidaju popup prozori koji nude opcije exporta i otvara se print okvir.
Moje pitanje je kako to napraviti da radi na Mac OS? Naime pribavio sam Crystal Report Viewer 2k8 za Mac OS, ali on radi i pregledava samo RPT datoteke. Dali se ta aplikacija može kako iskoristiti da se uputi na adresu stranice na kojoj je report (koji se diže kroz aspx stranicu) i na taj način koristit?
Bilo koja informacija bi bila korisna.
Hvala unaprijed
pozz