Koji program koristiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji program koristiti?

03.11.2010 | 20:06
Ovako, zanima me koji program (ako postoji za mac) mogu koristiti za edit i mijenjanje podataka u pdf-u?

Hvala!
03.11.2010 | 20:23
Adobe Acrobat Pro.
03.11.2010 | 20:39
A za edit koji se svodi na dodavanje i izbacivanje cijelih stranica te dodavanje bilješki i oznaka (zaokruživanje, precrtavanje...), dovoljan ti je i Preview (od Snow Leoparda).
03.11.2010 | 21:19
Ok....hvala!!
03.11.2010 | 23:30
joskocurkovic je napisao:
Adobe Acrobat Pro.

Pokušavam pomoću Adobe Acrobat Pro napraviti tp šta sam planirao, ali nikako ne uspijevam. Konvertirao sam iz pdf-a u word, ali sada ne uspijevam (vjerojatno zato šta ne znam) taj word document editirati i urediti. Može li mi netko objasniti kako se to radi?
03.11.2010 | 23:47
Ako si zadao strict formatting, onda su ti odlomci teksta u word gurnuti kao floating text frames. Moraš u svaki pojedini dvokliknuti prije nego možeš početi editirati tekst.

Bit će ti lakše ako uključiš prikaz tipografskih znakova u wordu, onda ćeš skužiti što je gdje.
04.11.2010 | 00:14
Iskreno, ne znam baš na šta misliš, ali ću malo istraživati i tako valjda naći ono šta mi treba.
Svejedno hvala!
04.11.2010 | 00:19
Nisam baš siguran da sam razumio tvoj gornji post.
U Adobe Acrobat Pro-u radiš s ".pdf" fajlovima, a ne s ".doc". Njih možeš preurediti i bez toga da ih pretvaraš u neki drugi format.
04.11.2010 | 01:14
Znam da radim sa pdf a ne doc. Jednom davno sam radio sa pro verzijom, prebacio bi pdf u word i onda sredio šta sam trebao, ali sada to ne mogu!

Kako ga mogu urediti bez da ga konvertiram u drugi format?
04.11.2010 | 09:41
Ovisi sta zelis i u kojem obimu editirati.
Ako imas manje korekcije, u Acrobatu imas alate poput TouchUp Text Tool, TouchUp Object Tool (izbornik Tools > Advanced Editing) i još brdo toga...
04.11.2010 | 11:25
Ima i teksta i nekih tablica. Želim mijenjati tekst, a da ostanu tablice.

Neki savjet?
04.11.2010 | 13:10
Iz mog iskustva, ako su korekcije sitnije - tipa pokoja rijec ili slovo, i ako imaš doticni font na sustavu, stvar radi bezbolno. Ako su izmjene obimnije, ponekad se stvari poremete u dokumentu.
Pokusaj pa vidi!
04.11.2010 | 13:41
Glede prebacivanja pdf u word, vidim da postoji free online rjesenje:

www.pdftoword.com/

Nažalost, ne znam koliko uspjesno funkcionira.....
04.11.2010 | 14:04
Taj problem i mene muci.. Zna li tko neki prilicno kvalitetan i potpun PDF editor za mac? Probao sam raznorazne, no ugl.su mi bili prilicno beskorisni
Adobe Acrobat nisam probao, ali nekako mi se i ne sviđaju bas nesto rjesenja od Adobea (nekako su glomazna i spora )

Ugl.zanima me editiranje skoro svega u PDF-u. Od elementarnih stvari poput brisanja i dodavanja stranica, do editiranja teksta, ubacivanja/izbacivanja objekata (slika, okvira i sl.) i sl.
Na Windowsima sam koristio kombinaciju Nitro PDF Professional ( http://www.nitropdf.com/professional/edit-pdf.htm )i Foxit PDF Editor( http://www.foxitsoftware.com/pdf/editor/ ). Po meni su ta 2 programa idealna. Sadrze sve sto trazim, lako se koriste i nisu glomazna. Oni su ujedno i jedini razlog zasto imam virtualno i windowse na Mac-u. (dobro ima jos par programa za fax koji su valjda pisani za win 3.0 )
04.11.2010 | 14:39
cvitko je napisao:

Taj problem i mene muci.. Zna li tko neki prilicno kvalitetan i potpun PDF editor za mac? Probao sam raznorazne, no ugl.su mi bili prilicno beskorisni
Adobe Acrobat nisam probao, ali nekako mi se i ne sviđaju bas nesto rjesenja od Adobea (nekako su glomazna i spora)

".pdf" format je izmislila i usavršila firma Adobe, a njihov program Adobe Acrobat Pro je najkompletniji editor za ".pdf" fajlove. Postoji brdo drugih programa koji mogu do ove ili one granice editirati ".pdf" fajlove; smayoo je u gornjem postu objasnio da se nešto može napraviti i u Preview-u na Macu, ali najviše toga zasigurno nudi Adobe Acrobat Pro.

Ako vam zaista program treba, vrijedilo bi pogledati što sve možete s njim napraviti.
Da ne kupujete mačka u vreći.
04.11.2010 | 19:42
Adobe Acrobat je drsko, bezobrazno, krajnje arogantno skup za to što (loše) radi. Da ne govorim da im je onaj od prije 10 godina bolje radio od ovog zadnjeg.

Potpuno se slažem s Cvitkom.
14.11.2010 | 19:06
probaj ovo....
smilesoftware.com/PDFpenPro/
12.02.2015 | 16:40
Hm ... nadam se da nije kažnjivo odgovarati na post iz 2010

Razmišljam također o nekom PDF editoru koji je prihvatljiviji cijenom.
Za sada po netu nisam našao brdo toga ispod $100, pa ako netko ima neka ok iskustva,
možda se ponudilo nešto novo u ovom polju u zadnjih 4 godine ...

Naišao sam na ova dva kao nešto jeftinija:
$99 www.wondershare.com/pdf-editor
$49 www.wondershare.com/mac-pdf-editor
13.02.2015 | 10:47
Damirst kaže:
Ovako, zanima me koji program (ako postoji za mac) mogu koristiti za edit i mijenjanje podataka u pdf-u?

Hvala!

Probaj besplatno “edit i mijenjanje podataka u pdf-u“ pomoću LibreOffice.
www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/
13.02.2015 | 12:56
Nestabilno. Iole složeniji PDF dokument rasturi vrlo ozbiljno. Lineweight ne poštuje. Često krahira prilikom snimanja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 4 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (343)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO