18.11.2010 | 11:10
Pozdrav
Vec duze vrijeme (2 godine) imam MobileMe i dosta sam zadovoljan. Prije par dana sam se odlucio "ocistiti" moj adressbook i posloziti kontakte kak spada. Nakon visesatnog pimplanja uspijem sve vise/manje slozit, syncam to s MobileMe i sve super. Poslije 5 minuta im se pojavi onaj prozor od Synca i trazi mi da dodam i zamjenim nekih cca 200 kontakata. Nisam previse obracao paznju (misleci da je to sync izmedu mobileme-a i mog Maca), ali kad tamo mi se "vrate" svi stari kontakti i poduplaju se s novima. Slijedi ponovno ciscenje i uredivanje nakon kojaga mi se ponovo pokaze ona poruka i zeli mi zamjenit kontakte (isam samo opciju Sync Now i Sync Later), ali ovoga puta vidim da mi to synca sa google contactsa.
Mudro se ja sjetim da na mojem gmail racunu ima "kopiju" svog adressbooka (koja se sama napravila) te ju ja obrisem da mi ne radi ove probleme. Komplikacija nastaje u trenutku kada me trazi da mi na mom Macu OBRISE SVE KONTAKTE samo zato sto google contacts nema vise niti jednog.
Kako da se rijesim te google napasti i da mi ona nebude "vaznija i jaca" od mog Maca, tj. da sve sto radim na Macu da to on prihvati i da mi ne namece neku svoju politiku (kao sto to lijepo radi MobileMe) ?
Puno hvala na odgovorima...