MobileMe i Google Contacts
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MobileMe i Google Contacts

18.11.2010 | 11:10
Pozdrav

Vec duze vrijeme (2 godine) imam MobileMe i dosta sam zadovoljan. Prije par dana sam se odlucio "ocistiti" moj adressbook i posloziti kontakte kak spada. Nakon visesatnog pimplanja uspijem sve vise/manje slozit, syncam to s MobileMe i sve super. Poslije 5 minuta im se pojavi onaj prozor od Synca i trazi mi da dodam i zamjenim nekih cca 200 kontakata. Nisam previse obracao paznju (misleci da je to sync izmedu mobileme-a i mog Maca), ali kad tamo mi se "vrate" svi stari kontakti i poduplaju se s novima. Slijedi ponovno ciscenje i uredivanje nakon kojaga mi se ponovo pokaze ona poruka i zeli mi zamjenit kontakte (isam samo opciju Sync Now i Sync Later), ali ovoga puta vidim da mi to synca sa google contactsa.

Mudro se ja sjetim da na mojem gmail racunu ima "kopiju" svog adressbooka (koja se sama napravila) te ju ja obrisem da mi ne radi ove probleme. Komplikacija nastaje u trenutku kada me trazi da mi na mom Macu OBRISE SVE KONTAKTE samo zato sto google contacts nema vise niti jednog.

Kako da se rijesim te google napasti i da mi ona nebude "vaznija i jaca" od mog Maca, tj. da sve sto radim na Macu da to on prihvati i da mi ne namece neku svoju politiku (kao sto to lijepo radi MobileMe) ?

Puno hvala na odgovorima...
18.11.2010 | 11:49
Rado bi ti odgovorio, ali nemam pojma. Ja sam, pretpostaviviši ovakve neugodnosti, jednostavno potpuno prekrižio Google.

You shall be assimilated. Resistance is futile.
18.11.2010 | 14:01
Možeš li navesti što ti se sve sinhronizira preko MobileMe usluge.
Za detalje pogledaj u System Preferences>MobileMe>Sync. Ako je tamo uvršten i označen nekakav Googleov servis, odznači ga.
18.11.2010 | 14:26
Meni ovo lici kao nedavna rasprava o bacup-u. Moras znato kaj ide kam. Meni je prokleti Entourage radio nereda po kompu dok ga nisam maknuo (prelazak na Mac nije bio bezbolan). Kod njega se nije znalo ko pije, a ko placa. U najgorem slucaju koristi Google kao backup ili potpuno makni jer na Google-u "nisi sam i Veliki brat te gleda." MobileMe je usluga koja se placa i za te novce se dobiva solidna usluga.
18.11.2010 | 17:08
Pronasao sam uljeza... U adressbook preferencima je bio oznacen i Google. Tako se prikrio da ga nisam ni primjetio. Ja sam mislio da se negdje MobileMe i Google sukobljavaju, a kad tamo Adressbook i Google su sklopili tajni sporazum. U svakom slucaju, uspio sam ubiti tu napast od Velikog G brata.

Hvala svima na odgovorima...
Screen_shot_2010_11_18_at_16.png
18.11.2010 | 18:05
Ja nisam ni znao da se to može! Je li sinhronizacija preko Googla besplatna ili?
18.11.2010 | 18:43
Naoko besplatna. Plaća se sa zadrškom.
19.11.2010 | 11:48
I vise nego besplatna. Toliko je besplatno da mi se samo aktiviralo i tako sam ustedio na vremenu...
Trosak dolazi kada se hoces rijesit te napasti...

Slicno kao i sa Facebookom: sve je tako divno i krasno kad koristis, stavljas slikice, taggiraju te, a onda kada shvatis da si postao njegova zrtva, tada se rukama i nogama moras borit da se rijesis te napasti i koliko god se trudio, uvijek te zahvati s nekim krakom ili ostane neki priljepak negdje duboko skriven u tvom sistemu (i lagano gricka)...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 39 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Miro Spiro, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (345)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO