11.08.2004 | 14:13
Prije svega, pozdrav svima. Vrlo me ugodno iznenadilo ovdje vidjeti mnoge poznate likove čije sam postove čitao još kao srednjškolac na TvRi BBS-u
Ovako, stvar je slijedeća... Kroz neko vrijeme planiram kupiti notebook koji bi mi trebao služiti isključivo za posao. Kako je kolegin Compaq crko jučer (star 1,5g), a mamin HP pred nekih mjesec dana (star godinu dana) zainteresirala me nabavka ibook-a, baznog modela, jer mi se čini, bar po specifikacijama, da je to to )
A sad pitanja.
1. Cijena je kod nas 15-20% viša nego u Sloveniji ili Austriji. Kakvi mogu nastati problemi ako se ibook kupi u Ljubljani? Ili eventualno ako se kupi u SAD? Da li garancija vrijedi međunarodno? Da li naši trgovci daju niže cijene od preporučenih?
2. ibook bi trebao raditi u mreži, spojen na W2k server sa ostalih 7 PC-a (svi na W2000). Mreža je klasična 100Mbit, instalacije provedene kroz zidove i pod, nikome još ne pada na pamet wireless Sve mora raditi bez ikakvih problema i zajebancija - tj. da ne gubim 2h tjedno pokušavajući skužiti zakaj nekaj ne radi.
3. Printanje preko mreže (HP laseri) - poznati neki problemi?
4. Najbitnije - Office dokumenti trebaju biti 100% kompatibilni i čitljivi sa Ofiice 2002 za PC. Da mi se ne dogodi da ostavim zadnji dan roka žalbu na serveru "koju samo treba pročititi i isprintati" a da šef na ekran dobije #"$%$#%/&/(%$& i slično. Bitno, napominjem još jednom, 100% podudarno.
5. Da li se ibook može spojiti na vanjski monitor (CRT) a da ibook sam bude zaklopljen, pod stolom? A tipkovnica i miš da rade preko BT?
Tolko za sada, hvala na odgovorima i vremenu.
Eh, da - netko iz Varaždina ili okolice?