01.04.2019 | 19:03
Robert_84 kaže:
Kako se navedeni uredaji mogu pratiti ako su odjavljeni sa iclouda!?
Na ovo je već Smayoo odgovorio, ali mislim da si pitanje postavio krivo.
Odjava sa iClouda pretpostavlja da znaš podatke za prijavu u isti. Ti ne možeš uređaj odjaviti sa iClouda bez tih podataka.
Robert_84 kaže:
Firma koristi Airwatch sistem te nije problem pratit uredaj ako je isti prijavljen na servis, no sto sa uredajima koji nemaju nikakav racun?
Ne postoje uređaji koji su u upotrebi a da nemaju nikakav račun. Čak i da postoje, uređaj zadužuješ na korisnika X i uvijek možeš internim aktom tvrtke ili na neki drugi način jednoznačno definirati TKO je korisnik uređaja i koja je njegova odgovornost za oštećenje. Dodatno, svaka tvrtka koja drži do sebe ima sklopljene police osiguranja za razne štetne događaje.
Robert_84 kaže:
Naime u firmi se uredaji kradu i unistavaju kao ludi, nekad se doduse nesto stvarno ukrade na nekom sastanku il slicno.... no IT tim samo posalje naredbu poreko Airwatcha da se uredaj obrise .... te ih vise ne briga, kazu uredaj se ne moze pratit gdje je ako nema icloud racun.... a radi sigurnosti podataka se isti automatski mora obrisat ili ako se 10tak puta ukuca kriva sifra uredaj se sam brise i deaktivira iCloud racun!?
Za svaki uredaj vjerujem da posjedujemo IMEI, posto svi imaju sim kartice
Brisanje podataka na uređaju ne "miče" iCloud račun s njega, odnosno uređaj i dalje ostaje dijelom tog računa i ako si ga na daljinu izbrisao, bit će vidljiv ti unutar iCloud računa na koji je povezan.
Uređaj koji nije odjavljen s iClouda je u punom smislu te riječi za korisnika - cigla. Uređaj nije upotrebljiv osim za dijelove, a čak i tad iskoristiti se može samo njegov mali dio (zaslon, touch panel).
Služba sigurnosti kad pričamo o IT-u ima primarnu zadaću štititi podatke koji se nalaze u sustavu, a ne uređaje. Uređaji su potrošna roba.
miomika kaže:
Ali ovo....ovog nema ni u Holdingu, takav stav prema opremi!!!!
Ne znam na što konkretno ciljaš, ali znam da Holding ima i IT sektor i telekomunikacije i službu sigurnosti (uključuje i integralnu zaštitu), gdje je služba sigurnosti alfa i omega, odnosno ona je ta koja donosi pravilnike i piše procedure koje ostale službe provode, a oni samo rade nadzor nad time da li su pravilnici i procedure poštovane.