29.12.2014 | 23:10
Pozdrav ljudi. Možda je mjesto pitanju u grupi hardware, ali kako se odnosi na video obradu postavio sam ga ovdje.
Došlo je vrijeme da umirovim stari iMac.
Imam dilemu što da kupim. Molim pomoć.
Dakle izbor je pao na najjači macbook pro 15" i7, 2.5GHz s 16gb rama, 512 SSD i Nvidia GT 750 s 2gb rama (dolazi iz SAD-a cca 15.000kn)
ili
Mac 27" Quad-Core i5 3,2 GHz/8 GB s 1 TB hdd, NVIDIA GeForce GT 755M 1GB (Kupljen ovdje cca 15.000kn)
Macbook bi ostao kakav je pošto nema baš mogućnosti apgrejda. Imac pak planiram nadograditi naknadno sa 32gb rama i 500gb SSD.
Kompjuter primarno koristim za fcpx, aftere, davinci, obradi raw fotki, prijelom i povremeno neki lagani 3D.
Naglasak mi je ovaj puta na fcpx i video editing.
Imac nema hyperthreading i ima samo 1gb video rama, ali se zato može nadograditi na 32gb rama. Macbook pro ima pak zapravo sve što mi treba osim što mi je 16gb maksimum rama, a za CTO trenutno nemam novaca, jer moram kupiti još i 27 monitor.
Nisam primjetio da kod nas nudeo CTO da ugradim i7 procesor, no možda se varam i pretpostavljam da je ta nadogradnja poprilično skupa.
Dakle moje pitanje bi bilo koji je od ova 2 stroja bolji za video obradu? Dakle jedan nema i7 i graficku s 2gb no moze imati 32 gb rama u budocnosti dok pak macbook ce ostati na 16gb rama, ali s i7 i 2gb video rama.
Hvala