VLC i drugi monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VLC i drugi monitor

27.12.2009 | 20:53
Moram pohvaliti ionako odličan VLC u tome kako hendla sekundarni monitor. Zaista korisnik može podesiti baš sve kako želi, dok svi drugi playeri, uključujući i zadnji QuickTime to rade površno.

Konkretno ja sam poželio ovo:

- želim HD film gledati u 1920x1080 na velikom LCD TV,
- želim preview filma normalno odraditi u prozoru na Cinemi,
- želim da full-screen opcija (jer kino verzije su uže) zacrni ostatak ekrana, ali da mogu to isključiti za glavni monitor, tj. da ulaskom u full-screen ne dođe do black-outa na glavnom monitoru, a da se film prikazuje na onom monitoru koji je odabran za full-screen izlaz,
- želim imati DTS zvuk putem optičkog izlaza na 5+1 sustavu,
- želim da sav audio koji nije film, ide van preko Sound Sticksa ili slušalica,
- želim da player ne smeta normalnom radu na računala.

I više nego ugodno sam se iznenadio kada je VLC to sve odradio bez greške!

Dakle, mogu na 42" pustiti full-HD film, a ja nastaviti s radom na stroju baš kao da se ništa ne zbiva! Jedina razlika je što Activity Monitor pokazuje da jedna Xeon jezgra radi na 70% dekodirajući video! Kome uz Mac i VLC još treba media-centar?
27.12.2009 | 21:17
Davore, na koji način si spojio LCD TV sa Mac-om?
27.12.2009 | 21:59
DVI na HDMI kabel, pretpostavljam...
28.12.2009 | 01:14
VLC je prelijep komad softvera. Nadam se da će se nastaviti s razvojem bez problema na OSX-u.

bit.ly/6smiIH

bok!
28.12.2009 | 01:23
FUD: tinyurl.com/ydx8o4w

Inace jos jedan glas za VLC.
28.12.2009 | 03:19
@macak - DVI na HDMI adapter i onda 10 m HDMI kabela. Kako sam u međuvremenu 8800GT (s dva DVI porta) zamjenio za Radeon 4870 koji ima jedan DVI i jedan MiniDisplay Port, onda sam morao kupiti još i adapter s toga na DVI. Radi bez ikakvih problema.

@quad - vidio sam i ja te glasine, ali optimističan sam, u najgorem slučaju došlo bi do komercijalizacije i neka firma bi upala u tu nišu.
28.12.2009 | 03:31
Hvala Davore, bio sam malo skeptičan glede%unatoč tog DVI-HDMI adaptera...
Lijepo je čuti da sve to fino radi.
BTW, da li ide slika na LCD TV iz DVD playera u full rezoluciji?
(Sram me priznati, ali još nisam odlučio koji LCD TV uzeti )
28.12.2009 | 13:54
Mogu preporučiti LG-jevu LH5000 seriju. Full HD, progressive, MPEG4, jako dobra slika, i jako dobar ugrađen media player pride (za multimedijske sadržaje sa USB sticka ili eksternog HDD).

Sa HDMI prikazuje ono što mu vanjski izvor pošalje. DVD/HDD recorder-player od Samsunga koji trenutno imam mu šalje D1 (720x576). Maksimum koji može prikazati je full HD (1920x1080, progresivno, ne interlaced).
28.12.2009 | 15:57
Thx smayoo, LG je dobar izbor...
28.12.2009 | 19:04
@macak - skeptičan u vezi čega?
28.12.2009 | 19:45
dpasaric je napisao:
@macak - skeptičan u vezi čega?

...kvalitete izlaznog video signala. Naime, zanima me da li se LCD TV, spojen preko DVI-HDMI adaptera moze koristiti kao monitor izlaznog HD videa iz FCS-a.

No, anyway, posto HD kuca na vrata, vjerovatno ću uzeti Matrox mxo2 karticu i breakbox.
28.12.2009 | 21:52
Kvalitete? Pa radi se o digitalnoj vezi - ili radi ili ne radi. Znači kvaliteta ovisi o kvaliteti enkodiranog materijala i samom LCD ekranu.

Može li se HD TV koristiti kao preview monitor za HD video iz FCS - ne vidim zašto ne bi mogao, to je Macu monitor kao i svaki drugi... zapravo mi na poslu isto imamo spojeno jednu 42" Sony Braviu na FCS stroj, ali rijetko to koristimo jer još uvijek rijetko radimo nešto u HD-u...
29.12.2009 | 01:26
dpasaric je napisao:
Kvalitete? Pa radi se o digitalnoj vezi - ili radi ili ne radi.

Sjaj, bogatstvo i raskoš digitalne veze
to je Macu monitor kao i svaki drugi...

e to sam htio čuti, hvala.
29.12.2009 | 08:33
Mozda kalibracija nije na nivou kao na monitorima, ovisi o modelu koliko dozvoljava (TV) namjestanje postavki. Da i graficka treba potrzavati dva monitora koji su neovisni jedan o drugome (mada ove nove s ti nemaju problema).
29.12.2009 | 16:17
Evo kako kalibrirati LCD TV monitor sa Matrox MXO2 karticom.
Mislim da sam sve bliže i bliže toj kartici.
www.macvideo.tv/encoding/features/index.cfm?articleId=3207007
16.01.2010 | 19:08
dpasaric je napisao:
Kvalitete? Pa radi se o digitalnoj vezi - ili radi ili ne radi. Znači kvaliteta ovisi o kvaliteti enkodiranog materijala i samom LCD ekranu.

Može li se HD TV koristiti kao preview monitor za HD video iz FCS - ne vidim zašto ne bi mogao, to je Macu monitor kao i svaki drugi... zapravo mi na poslu isto imamo spojeno jednu 42" Sony Braviu na FCS stroj, ali rijetko to koristimo jer još uvijek rijetko radimo nešto u HD-u...

Na MacBookPro 4.1, 2,4 GHz spojio kabelom, HDMI - DVI-D duljine 1,5m (50kn u Metrou), televizor HD TV 32" Sony Bravia, stvat kopa digitalno kao preview monitor.
22.02.2010 | 13:50
dpasaric je napisao:

- želim imati DTS zvuk putem optičkog izlaza na 5+1 sustavu
) Kome uz Mac i VLC još treba media-centar?

koliko god se trudio...nemogu ovo nikako dobit na VLC...zadnja verzija 1.0.5
dakle mac pro spojen u digitalni receiver onkyo i postavljene sve kvačice da koristi SPDIF u VLC kad može i svejedno ostane stereo. Radi se o MKV filmovima..Šteta što je tak slaba podrška..da barem ima GOM player za OS X....na HTPCu win7 to radi bez problema...
22.02.2010 | 19:18
MKV obično imaju 5.1 u posebnom MKA fileu, zar ne? Moraš u VLCu ručno odabrati drugi audio track.
22.02.2010 | 19:37
evo vidi,nema

nekak se nadam da će davor naći odgovor
22.02.2010 | 20:36
Da, nema. A da li imaš dodatni MKA file sa 5.1 tonom?
23.02.2010 | 01:26
nema,baš i nisam vidio inače taj file da ide uz mkv...al ono nije mi jasno zašto isti taj file sa vlc na win normalno radi sa vlc na OS X neradi..davor je napisao da mu radi,možda je nešt još podesio ili mi je nešt promaklo?
Na kraju krajeva bilo bi lijepo upogonit novi macbook spojit ga na receiver(postoji onaj konverter sa audio in/out na digital out) i na plazmu i onda preko iphonea(air mouse) puštat filmove samo kad bi radilo kak spada...
23.02.2010 | 06:16
Možda mi je nešto promaklo, ali mislim da ne možeš očekivati da ćeš dobiti 5.1 digitalni izlaz sa analognog sterea. Možda nekakvu simulaciju, ali baš da ćeš reproducirati originalni 5.1...
23.02.2010 | 09:53
macpro spojen sa digital out u onkyo receiver,a onkyo spojen na jamo 5.0.Rekoh na win sve radi a na OS X neće...nije mi cilj neki flame ili tak nešt nego oću namjestit to na OS Xu. Kad u GOM-u pokrenem bilo koji mkv on prebaci na receiveru sa stereo na dolby digital(ovo opet zavisi do zvuka,može i DTS..ma gro funkcija ipak se radi o Onkyo SR505E).Isto tak kad pustim glazbu on vrati na stereo mislim da je sve jasno samo neka postavka u VLCu zeza pa sam mislio da će se davor javit pošto je on to podesio...
23.02.2010 | 21:11
Fakat. Sorry.

Davore, jbt, odgovori čovjeku...
23.02.2010 | 21:42
Sorry, zaista nisam imao vremena pratiti ovo.

Nema uopće nikakve filozofije, ne postoji nikakav zasebni file, sav zvuk je enkodiran u glavni .mkv file. Mac se spoji optikom na 5+1 sustav i kada se u VLC-u uključi "Built-in Digital Output (Encoded Output)" pod Audio Device dobije se puni prostorni zvuk. Opcija bez "Encoded Output" šalje stereo vulgaris.
24.02.2010 | 11:26
misliš ovdje? Izgleda da ga se mora nekak dodat?
24.02.2010 | 11:31
Sorry na malom off topicu..ali zna netko možda u VLC-u kako podesit da imam HR titlove sa Č, Ž, Š i Đ.
Znam da idem na Input/Codecs > Other codecs > Subtitles > Subtitles text encoding i tu trebam odabrat nešto.
Ako stavim UTF-8 na mjestima di su HR slova mi se pojavi ?
Ima netko ideju?
24.02.2010 | 11:54
Da, tamo, ali tebi nije izlistan kao opcija, a meni jest. Koji stroj je u pitanju?
24.02.2010 | 12:01
macpro 2.1..Jel imaš kakav noviji macbook kojim bi mogao probat ovo preko receivera jer ionak kontam uzet macbook uskoro pa preko njega puštat video a htio bi da to provjereno radi
24.02.2010 | 18:51
Sw!tch je napisao:
Sorry na malom off topicu..ali zna netko možda u VLC-u kako podesit da imam HR titlove sa Č, Ž, Š i Đ.
Znam da idem na Input/Codecs > Other codecs > Subtitles > Subtitles text encoding i tu trebam odabrat nešto.
Ako stavim UTF-8 na mjestima di su HR slova mi se pojavi ?
Ima netko ideju?

Većina titlova koje skineš s neta su ili ISO Latin 2, ili Windows Latin 2, skoro nikad nisu UTF8.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 1 minute
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO