OS X i plazma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X i plazma

14.06.2010 | 16:47
Zanima me jel ima neki program s kojim bi mogao podesit plazmu na OS-X tako da bude slika preko cijelog ekrana...probao sam opciju overscan ali onda odreže cijelu gornju traku i jedan dio docka dolje...u windowsima u Catalyst control centru ili u nvidia control panelu ima opcija scaling options i tamo ima underscan i overscan i s tim se slika smanjuje/povećava pa bi tak nešt bilo dobro ako ima na OS-Xu..Spojeno preko HDMI-a
14.06.2010 | 18:27
Elem, slider je tehnički moguće napraviti, ali to zapravo znači da izlaziš izvan digitalnog HDMI standarda u neki "freestyle" video signal. Sa tim overscan se zapravo povećava broj piksela po horizontali ili vertikali u odnosu na standardnih 1920x1080 (full HD). Zapravo ne znam čemu bi to služilo osim prilagođavanja lošem (raštelanom) monitoru.

Po mom mišljenju, problem ti je u plazmi i tamo ga trebaš tražiti. Pretpostavljam da negdje u podešenjima plazme imaš "rastezanje slike" (možda se isto zove "overscan", možda "scaling", ili tako nešto) pa umjesto da raštelavaš HDMI izlaz iz Maca (koji je siguno poštelan po standardu - probano s nekoliko Macova na nekoliko različitih HDMI uređaja - projektora, LCD TV-a, monitora...) - radije naštelaj HDMI ulaz na plazmi.
14.06.2010 | 18:43
ukljuci komp u pc input na plazmi, tj. Vga i mislim da neces imati nikakvih problema sa overscanom. Koja je plazma? Koja je nativna rezolucija plazme? Pazi koju rezoluciju biras kada stavljas na plazmu. I overscan ti mora biti iskljucen ako hoces da vidis cijelu sliku, samo sto nemaju svi ekrani opciju za iskljuciti overscan aliakospojis preko pc input mislim da ti je overscan po defaultu iskljucen.
14.06.2010 | 18:54
smayoo je napisao:
Elem, slider je tehnički moguće napraviti, ali to zapravo znači da izlaziš izvan digitalnog HDMI standarda u neki "freestyle" video signal. Sa tim overscan se zapravo povećava broj piksela po horizontali ili vertikali u odnosu na standardnih 1920x1080 (full HD). Zapravo ne znam čemu bi to služilo osim prilagođavanja lošem (raštelanom) monitoru.

Po mom mišljenju, problem ti je u plazmi i tamo ga trebaš tražiti. Pretpostavljam da negdje u podešenjima plazme imaš "rastezanje slike" (možda se isto zove "overscan", možda "scaling", ili tako nešto) pa umjesto da raštelavaš HDMI izlaz iz Maca (koji je siguno poštelan po standardu - probano s nekoliko Macova na nekoliko različitih HDMI uređaja - projektora, LCD TV-a, monitora...) - radije naštelaj HDMI ulaz na plazmi.

pregledao sam sve izbornike na plazmi i kad je spojeno na mac onda nema opcije overscan a kad je spojeno na pc onda ima... Plazma je panasonic PV80 42'' orginal reza je kao 1024x768 ali normalno radi na 720p barem na windowsima(a i nativno mi prvo na OS-Xu otvori na 1280x720 rezi).To je zapravo 4:3(1024x768) reza na 16:9 plazmi ali i svejedno i na 1024x768 nije kak spada.. Ispada kao da nije mapirano 1:1..čitao sam i na stranim forumima i dost se ljudi žali da je loša kompaktibilnost,tj. da OS X nije toliko user friendly što se tiče spajanje TV-a i MAC-a..
14.06.2010 | 19:26
Imam istu takvu plazmu. MBP mi je spojen sa mini display port≥DVI≥HDMI i bez problema mi radi. Ali u opcijama ja mislim da imam za iskljuciti/ukljuciti overscan na plazmi. Ako imas snow leopard onda ti pod display settings pise 720p reza pa probaj to izabrat. Jos kasnije pogledam kako je kod mene poriktano pa javim.
14.06.2010 | 19:39
kod mene je leopard 10.5.8..thx jedino još mogu probat je isključit dok sam na PCu spojen na plazmi overscan na off i onda spojit na mac ali nekak sumnjam da će tak radit..
14.06.2010 | 21:07
Moram priznati da ne kužim kako je to native rezolucija 1024x768, a 16:9 ekran? Neće to biti tako, da nisi nešto pobrkao?
14.06.2010 | 21:50
Tak piše na kutiji i na netu,ali po meni a i ostali koji su uzeli tu plazmu drže na 1280x720,može ona i na 1920x1080 ali onda je stvarno presitno sve... asia.cnet.com/reviews/home_av/tvs/0,39037586,43414298p,00.htm evo šta piše u spec. S tim na 1280x720 je najbolji još prikaz. Stvarno neznam zašt ga ovo zeza..Malo je glupo ali baš bi to htio rješit onda mogu maknit i taj PC
14.06.2010 | 22:14
Čekaj malo... Pa što bi onda ti htio? Ako mu umjesto native rezolucije 1280x768 staviš 1280x720, normalno je da imaš crnu prugu gore i dolje. Inače bi ti bila izobličena slika.
14.06.2010 | 22:44
1024x768 je nativna...htio bi ono što mi normalno radi ko na win 1280x720 i normalna je slika,nije ti plazma ko LCD da podržava samo jednu rezoluciju nego više ko CRT ;)icanic kaže da njemu normalno radi na 720p koliko sam shvatio..
14.06.2010 | 22:52
Ne slažem se s tim. Plasma ima matricu, baš kao i LCD i nema baš nikakve sličnosti u smislu tehnike nastajanja slike s CRTom. Razlog zašto ljudi to nekad tvrde (nisi prvi od kojeg to čujem) je taj što su plasma pikseli malo "razmrljani" i nisu oštri kao LCD. Ali su to ipak posve jasno matricom definirani pikseli.

No, ne vjeruj meni, evo pročitaj ovdje detaljnije:

www.practical-home-theater-guide.com/plasma-display.html
14.06.2010 | 23:20
Shvaćam ja šta hoćeš reći samo ti kažem da nije sve kak piše na papiru...ne bi win sam a i OS X gurali prvo rezoluciju 1280x720 ako ona nepaše(tipa kad sam uštekao LCD monitor normalno da mi je odmah stavio nativnu 1680x1050)...na win 7 mi piše još pored te rezolucije recommended,a kad stavim 1024x768 jednosavno nepaše jer ne razvuče preko cijelog ekrana...ono preko CCC to sam malo popunim one crne dijelove kojih uopće nema na win...totalno banalna stvar koja bi trebala radit na OS-Xu...Meni iskreno OS X je super,što se posla tiče i svega ma fantazija..ali neshvaćam kak se ovo nemože nekak podesit..neznam možda nešt krivo radim...gledat ću dalje
kad bi vidio uživo shvatio bi šta mislim..
15.06.2010 | 11:04
pa ajde fotkaj ekran da vidimo...
15.06.2010 | 13:30

na prvoj slici je 1280x720 a na drugoj je onaj sjalder što sam reko,tak funcionira u win samo nije toliki pomak do ruba nego sam ja više underscanao da se vidi razlika...a na OS-Xu je tak po defaultu underscanano...sry zbog malo lošijih slika iphone mi je bio bliže
15.06.2010 | 23:54
Sorry, ja ne kužim u čemu je razlika...
25.06.2010 | 14:48
uspio rješit problem sa switchresX..uneo custom rezu...i konačno slika preko cijelog ekrana... Horizontal
1224
136
80
208

Vertical
684
27
6
35
ove sam vrijednosti uneo i proradilo je.Jedino mi nije jasno ono za scan rate(to je zapravo refresh rate? ) pa ako ima netko ko koristi taj program nek se javi imam pitanje kak podesit scan rate?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 38 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO