06.08.2010 | 21:14
Imam fotoaparat Pentax Optio P80, i sa njim sam napravio par snimaka u HD formatu s AVI ekstenzijom.
Sada radim video sa ljetovanja, u QTime formatu sa Final Cut Expressom.
Neki fileovi su napravljeni sa Canon HV30 kamerom koje ću u FCE importirati, ali AVI fileove mogu vidjeti u FCEu, ali ne mogu ih složiti, izrezati i eksportirati unutar FCEa.
Ako znate, napišite što da napravim sa AVI fileovima, napišite, biti ću vam zahvalan. Na webu sam vidio neke opcije sa raznim programčićima, ali nemam iskustva... zanima me besplatan program koji će raditi sa QuickTimeom u full HD rezoluciji.
Ako mi može pomoći, imam VLC media player ali se ne znam sa njime služiti osim što mogu gledati filmove.
Uglavnom, htio bih u FCE napraviti video sa Canon HV30 kamerom (snima u rezoluciji 1440*1080 full HD), i dijelove videa sa Pentax Optio P80 koji sam imao u ruci kod nekih situacija (snima video HD 720p sa 30 fps na 1280 x 720 piksela).
Složio bih sve sa Final Cut Expressom i video gledao sa DVDom, i jednog dana sa Blu-rayom... za otprilike godinu dana u Full HD rezoluciji od 1920*1080.
Napisao sam što bih htio. Ne znam što je moguće napraviti sa DVDom i Blu-rayom