jedini način je da dižeš scale 4:3 clipu dok ne popuniš ekran sa lijeve i desne strane s tim da ćeš izgubiti gornji i donji dio originalne slike i naravno izgubiti na samoj kvaliteti..i to značajno. Al opet zavisi za šta ti to treba pa ti možda nije toliko bitno. Možda će te više smetati ovo cropanje nego kvaliteta. Neznam postoji li nekakav plug in koji bi to riješio kao što to trenutno riješavaju 16.9 televizori dok emitiraju 4:3 program sa smart scale tehnikom. Dakle sredina slike je korektna dok se samo prema rubovima počinje rastezati kako bi se popunio prostor. Možda bi se tome dalo doskočiti u Afteru nekakvim šemama. Neznam, razmišljam naglas samo
A cemu to? Mislim kako je to dosta dugotrajan proces. Imam par amaterskih DVD-a snimljenih i kako ti je receno, nesto bus moral zrtvovati, kvalitetu ili kadar.
drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje
Ender: @ZoPaj: toliko cesto? podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana
Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju?
ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz
hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac"
hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer.
Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)