VJ-ing?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VJ-ing?

23.01.2005 | 23:11
Pitanjce, novi sam Mac user (G5).
Trebao bi odradit neki video zid na jednom kocertu.
Namjeravam poslozit neke grafikice u afterima, to mi nije problem, no kako je najbolje to pustati van na projektor? Jel postoji neka mogucnost da ja imam neki player s playlistom tih pozadina na svom monitoru, a na drugi izlaz pucam to direktno na projektor?
23.01.2005 | 23:47
Do sada sam naletio na 4-5 specijaliziranih VJ programa za Mac, ali kako mi nisu trebali nikada ih nisam ozbiljno pogledao. Dakle, sigurno postoji to što ti treba, samo malo proguglaj. Običnih playera s playlistom imaš gomilu... možda probaj za početak Celulo.
23.01.2005 | 23:54
Pitaj Gandalfa.. on ima iskustva s Video-zidom....
24.01.2005 | 00:09
Bilo koji video signal. Za ono na trgu smo pustali obican composite video signal BNC-om.
24.01.2005 | 09:49
A prog koji koristis?
24.01.2005 | 10:52
Zar je bitno? Napravis movie, powerpoint, vrtis s DVDa, iTunes vizuali... sto god ti odgovara, samo da je PAL reza.
18.09.2006 | 00:40
do sad sam za VJ-ing koristio Resolume (verzija 4 PC) no u koliko bi koristio Aplle (G4 1,42 1Gb RAM) koji program koristiti. nadalje, na G4 nema klasičnog S izlaza pa je pitanje kako napraviti dual screen. jeli MNac bolji za VJ-anje ili ostati na PC-u
thnx unaprijed
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 01:23
Probaj Modul8... Nisam VJ al znam ljude koji se time bave. Osobno sam probao i resolume i modul8 u demo verzijama i kao amateru mi se modul8 vise svidja (resolume je za PC a modul8 za PowerPC Macove, dakle radit ce ti na G4). Recimo, u resolumeu mozes vrtit samo 3 clipa odjednom koliko znam, a u modul8 mozes 5 clipova i jos imas dodatnih 5 clipova na koje kasnije mos napravit prijelaz i sl. Ja sam ga digao na intel Macu pod emulacijom i takodjer radi odlicno, al nisam spajao na projektore ni nista. Samo sam probavao te programe i sad ih vise nemam jer ipak preferiram audio

http://www.garagecube.com/modul8/
  • EuCryL
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 03:04
Modul 8 je jako dobar.. (imam educational verziju pa sam ga cijelog provario)

Grid pro je jako dobar.. probao sam ga u demu..

AVmixer pro mi se činio kao najobećavajući komad softa pa sam za njega platio licencu i nisam zažalio..

Svi su manje više istih mogućnosti, vremena učenja. jedino cijenom odskače ovaj zadnji koji, jelte, nije skup za naše pojmove..

ak ti treba samo playlista, nemoj se zamarat proučavanjem ovih softa jer nema smisla.. staviš u player filmiće, pustiš ih i odeš na kavu..

ak se želiš zabavljat onda ti preporučujem da se poigraš sa AVmixerom jer ti daje 15 dana ful trial tako da imaš vemena i poigrat se i odradit VJing na koncertu..

sretno!
18.09.2006 | 03:09
ma da, i ja i sva ekipa radi na Resolumeu pa sam na njihovom sajtu gledao (po forumu) te mi administrator predlaže da uzmem iMac s intel procesorom i stavim dual boot (WinXP/MacOSX) i onda na win stavim Resolume.
kako u opće rade novi procesori i ima li smisla windoze stavljati na Mac-a
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2006 | 04:34
Ja ti bez obzira oces windowse ili ne preporucujem Maca s intelom. Razlike su uistinu velike u odnosu na G4 ako koristis Universal aplikacije, a i programi poput Modul8-a se izvrsavaju bez problema pod emulacijom PowerPC-a, a i pitanje je vremena kad ce izdat universal verziju. Ja osobno nemam potrebu za Windowsima jer sve sta trebam imam na Mac OS-u, a vjerujem da ni tebi windowsi nece trebat samo se trebas malo potrudit ili raspitat ovdje da bi nasao to sta trazis.
16.03.2007 | 02:43
puno hvala na svim informacijama...nije me bilo dulje vrijeme. sad smo uzeli PowerBook pa mi je ponovno interesantna spika oko prelaza na Mac aplikacije. možeš li mi još reći ima li adapter za s digitalnog video outa na S-video?
thnx. M
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2007 | 06:51
Ovisi o modelu powerbooka.. moj npr ima s-video u sebi što olakšava bilokakvo povezivanje s raznoraznim rupama gdje ljudi koriste projektore..

Vidim da nismo spomenuli ArkaosVJ.. pc i mac verzije postoje tako ako si se možda igrao sa njime prije, lako možeš i PBu krenut u pljuckanje slike na zid..
17.03.2007 | 12:59
a nismo spomenuli ni Motion Dive - Tokyo....
19.03.2007 | 00:42
stavio sam Modul8 no trazi me ser.num. tako da ne mogu dalje, provjeriti ću ove ostale sftw koje ste preporucili.
takodjer mi ne radi i 4.5 kojeg imam na G4. pokusat cu danas s verzijom 5
19.03.2007 | 07:16
ArKaos - najbolji za tu svrhu
19.03.2007 | 21:56
stavio sam jucer Modul8 i bas mi nije pregledan...doduse nisam probao VJ-ati s klipovima (btw ne radi s Xvid .avi-jima).
vidjeti ću danas s Arkaosom...thnx anyway
28.03.2007 | 03:21
isprobavam Arkkaos i ima neke fazone slicne kao Resolume, da malo se rtreba još poraditi ali izgleda dosta dobar (skoro kao Resolume)
D
18.02.2011 | 13:36
Radio sam na Modul8 i moram reći da je killer, bolji od resolumea, ima više efekata i troši manje resursa, odličan program, skroz profesionalan, možda je sučelje spartanskije nego kod ušminkanog Resoluma Avenue.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 47 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO