22.01.2020 | 21:09
Banke ko banke i Hrvatska ko Hrvatska... uglavnom, ja sam jednostavni korisnik osnovnih usluga (15 god)pa sljedeče vrijedi u tome kontekstu.
Inače sam u Zagrebačkoj (otplačujem kredu) ali sam prešao u PBZ. Nova aplikacija i stranica 12 kn + tekuči 7 kn i besplatno možeš imati revolvong kreditnu, sve za 19 kn mjesečno. UX aplikacije je banana ali dobro izgleda i radi ispravno. Podržavaju Apple pay i to radi super. U glavnom sam zadovoljan i preporučio bih ih svima.
Zagrebačka je kao HT, veliki su i boli ih briga. Aplikaciju nisu osvježili valjda 10 godina. Jebu me uvijek sa nasumičnom rotacijom tipki kod logiranja (zbog moje sigurnosti) već godinama... Za ovo što plačam PBZ-u 19 kn ZABA traži 35 kn.
HPB - bježi od toga! Inače super zadovoljan bio svime što sam koristio dok nisam bio u Belgiji na poslovnome putu i trebalo mi je uplatiti novce na račun. Kolega (SLO) nije mogao uplatiti jer nije imao OIB!!! (radim u multinacionalnoj firmi i jedini sam hrvat, nitko nema OIB) Još uvijek ne mogu vjerovat. Pričam to frendu ekonomistu i on je imao ista iskustva kao i ja 98% pozitivno i 2% dealbraker i prešao drugdje kao i ja. U bilo koju banku uđeš i možeš uplatiti novce bez problema samo se oni prave pametni...
Erste sam otvorio kad I PBZ da usporedim pa koja mi bude bolja tu ću ostati. Inače sve pet ali me živciraju sa spamom. Imam ih 3 mjeseca imam kojih 50-60 mailova!!! Od svih banki do sada nemam toliko mailova. Bio sam u poslovnici i kaži da kada se ulogiram da sistem šalje mail i da to ne mogu isključiti. Pola mailova je od njihove kreditne kartice Dainers koje ne mogu isključiti. E da jebu te i SMS porukama.
Revolut sam otvorio I odličan je. Znam 10 ljudi koji je koriste i sve pet. Buraz šalje novce ili ja njemu i odmaj sjeda lova te sekunde. Sam si mjenjam lovu u Euro kada idem van HR. Spojio sam si Apple pay također i uglavnom Revolut koristim za tekuće stvari. Dizem novce sa svih normalnih bankomata bez greške i bez naknade. Ne moram tražiti PBZ nego povučem lovu i skinem na bilo koji bankomatu. Ne bih je zamjenio običnom bankom ali je osnovno account bez naknada pa je OK.