23.02.2022 | 12:11
Ko kaže da Mac nije za rudarenje ?! ..... performanse su negdje u razini i5-i7 Intela i to samo sa 4 jezgre (toliko sam mu dao, MacMini M1 16GB Ram) .... naravno, može se mineati samo sa CPU na M1.
Na slici je Intel verzija minera .... iskompajlirao sam i native ARM verziju, no nema razlike u performansama, pa se ne gnjavim s time jer intel verziju mogu skinuti već iskompajliranu.
Da li je isplativo .... ne
, ali dok nisam za strojem nek radi nešto, ionako mi je uvijek upaljen da mogu do njega, a na njemu je i PLEX server ..... Mineanje gasim kada radim za strojem.
Do sada sam s tako skupio kada pogledamo zamjene za prave novce cca 1000€-1200€, da sam čuvao kriptovalute do sada bi vrijedilo 5-6 puta više, no moj cilj nije čuvati, nego kada skupim za "ono" što bi kupio, zamijenim za pravu lovi i potrošim.
Trenutno skupljam za XBox Series X .... kada se skupi dosta, mijenjam za pravu lovu i idem u shoping
Mineam na 3 stroja (jedan mac) od cca 2017, kada ne sjedim ispred njih ... i to mineam Monero jer se može samo sa CPU, kada se skupi cca 30€ zamijenim za Bitcoin.