OS X na PC način
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X na PC način

03.10.2007 | 03:13
Bok jabučari….

Imam malo pitanja za Vas.

Recite mi slijedeće…. Dali je moguće startati i ne samo to nego i uspješno raditi na OS X platformi ali na PC računalu?
Pretpostavljam da ne bi trebalo biti problema, jer na kraju krajeva i OS X je free bsd linux, a linuxi prilično dobro rade na PC-ima hehehe
E, a što je s driverima? Mac točno slaže komponente po svom guštu… a ako ja imam nešto drugačije što onda? Sam pisati drivere ili ….. ??
Pretpostavljam da je potrebna i određena softwareska priprema biosa za instalaciju …. ??

Ako tko zna.. neka malo pojasni tu cijelu proceduru jer… ja bi probao malo OS X na PC način

Hvala….
  • User
  • Posjetitelj
03.10.2007 | 03:49
1. greska - FreeBSD nije Linux, FreeBSD je FreeBSD
2. vecina ljudi ovdje imaju original Mac racunalo. Upita poput tvog je vec bilo ohoho i uvijek je odgovor bio isti - vecina ljudi koristi pravi Appleov hardver, Mac OS X je u velikoj vecini slucajeva neupotrebljiv na PC-u i razlika u iskustvu Mac OS-a na Macu i na PC-u je velika (npr. uopce ne mozes redovito nadogradjivati svoj sistem itd. ako vrtis na PC-u).
3. Radije odi prouci pravi Mac negdje i malo vidi kako to radi nego da na PC-u steknes krivi dojam da je Mac OS samo polufunkcionalni sistem . I onda, naravno, razmisli zelis li investirati u Maca ili ne.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
03.10.2007 | 04:47
Ako ti se da prtljati s GNU jezgrom OS-a onda se trebaš uštekati u zajednicu Darwin OS-a. S time ide i sve što ide s geekovima: sam rješaaš svoje probleme, kompajliraš i slično,
www.opensource.apple.com/projects/darwin/6.0/release.html

Ako si raspoložen više piratski, onda skini torrent i čekaj milost od nekog developera za upgrade
Za AMD:
thepiratebay.org/search/MacOSX%20AMD/0/3/100,200,300,400,600
Za Intel, za početak:
thepiratebay.org/tor/3602847/WinOSX1
thepiratebay.org/tor/3523085/Mac_os_x86_by_adirgan
thepiratebay.org/tor/3494707/mac-os-x-10...e-with-pear-pc-SAK__
25.10.2007 | 05:05
hondo je napisao:
Bok jabučari…. Ako tko zna.. neka malo pojasni tu cijelu proceduru jer… ja bi probao malo OS X na PC način Hvala….

Ako si i dalje zagrijan, ovo je najlaksi put : tinyurl.com/37zxdw

Server je trenutno u host tranziciji, - u slucaju da u trenutku citanja ne radi link - probaj kasnije.
25.10.2007 | 07:40
Ima problema jer ti svaki sistemski update polomi crack, a isto tako hardver koji Apple ne koristi najčešće nije podržan i moraš kemijati da bi nešto proradilo. Dakle, glavnu prednost Maca gubiš - jer opet moraš razmišljati o održavanju računala.

Ako ti treba Mac, kupi Mac!
  • User
  • Posjetitelj
25.10.2007 | 09:22
ili pravi mac ili www.ubuntu.com
25.10.2007 | 09:46
dpasaric je napisao:
Ima problema jer ti svaki sistemski update polomi crack,

Nikakav problem. Solisticko skidanje (iznad osnovnog, bez promjene kernela) po potrebi stavljanje novog kernela i razboritosti radi, radjenje backup-a. Za vlasnike iskljucivo PC-a sa fascinacijom prema OSX-u... nadasve poucan proces u kojem ce nauciti nesto novo i ujedno se upoznati sa OSX-om.

Uopce nevidim potrebu zamaranjem sa update-om kao takvim. Sama priroda ova instalacije je znatizelja za mnoge i upoznavanje. Sama mogucnost ugodnog koristenja, vecini PC korisnika bit ce dostatna. Za one zeljnje za intervencijom, update nece biti prepreka ili eventualno probudjena zelja za kupovinom Mac-a.

dpasaric je napisao:
a isto tako hardver koji Apple ne koristi najčešće nije podržan i moraš kemijati da bi nešto proradilo. Dakle, glavnu prednost Maca gubiš - jer opet moraš razmišljati o održavanju računala.

Koncidencije radi, upravo jucer nisam mogao naci svoj stari Faq o slaganju istog (sa samog datumskog pocetka PC~OS X) pa sam prijatelju dao bas Nickove odlicne upute. Sam autor ali i vecina ljudi koja ga je digla, uredno vozi vecinu hardvera. Od popratne periferije, pa do pune funkcionalnosti TV kartica. No to je sve jasno opisano sto ce ujedno i svi koje doista zanima slaganje, ionako procitati u linku kojeg sam stavio. Jasno da ce poneki hardver biti eutanaziran ali to je nebitno. Nijednom PC korisniku OS X nece biti primarni OS, tako da ne vidim nekih vecih problema.

dpasaric je napisao:

Osobno mi je puno draze na PC-u imati W2K nego OSX. Isto tako, na Mac-u volim OS X radije nego XP Ali inzistiranje na tome da se ne proba za one koji to iskreno zele... elitizam je bez pokrica. Oni koji neznaju oblikovati ljutnju zbog mogucnosti da PC moze voziti OS X, trebali bi to usmjeriti na pravu adresu: Vizionarima koji su odabrali najlaksi put za Apple platformu a zaklinjali se i epinikije redali o ponosu i slavi zacrtanog puta protiv \"zlih\" neprijatelja.

Onaj tko se boji nesto novo nauciti po cijenu inkomoditeta prelaska u power usera, ostat ce suprotnost u bilokojem OS-u ili platformi. Vrijeme mitova je minulo doba zaborava.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.10.2007 | 10:27
Nemec je napisao:

Ali inzistiranje na tome da se ne proba za one koji to iskreno zele... elitizam je bez pokrica. Oni koji neznaju oblikovati ljutnju zbog mogucnosti da PC moze voziti OS X, trebali bi to usmjeriti na pravu adresu: Vizionarima koji su odabrali najlaksi put za Apple platformu a zaklinjali se i epinikije redali o ponosu i slavi zacrtanog puta protiv \"zlih\" neprijatelja.

Ja stvarno ne razumijem o čemu ti.. moguće je da ti vidiš natjecanje u onome što ja zovem mogućnost izbora..

Nemec je napisao:

Vrijeme mitova je minulo doba zaborava.

A bogami ni ovo ne razumijem.. (čoh čoh po glavi)

No dobro.. OS X će radit na PCu, da.. poweruseru ili kako bi moj stari reko kompomehaničaru.. onom koji ima volju i vremena prčkat po rastavljenom biciklu, autu, kompu..

I meni je radila TV tuner kartica, ali nije os x opstao dugo na kanti jer neke stvari nisu štimale i nije to to..

I malo OT, mislim da bi Alienware trebao napravit neki svoj OS baziran na komponente koji koriste..
  • User
  • Posjetitelj
25.10.2007 | 20:09
Na ovo o elitizmu i slicnim zagovaranjima OS X-a na PCu cu samo rec kako mi je jedan prijatelj rekao da je OS X los sustav zbog nestabilnog rada na PC-u i lose podrske hardveru... WTF!?! Onda su Panther i svi Mac OS-ovi prije toga bili potpuna katastrofa i smece jer ih PC uopce nije mogao pokrenut?

Ugl. ovo govorim zbog toga da se vidi kakav dojam ljudi lako steknu o OS X-u kad ga idu stavit na PC i to nema veze s pravim Mac iskustvom.

\"Ako ti treba Mac, kupi Mac\" - time je Davor sve rekao A i windowse vrti bez problema ako su ti bas nuzno zlo
25.10.2007 | 20:31
dpasaric je napisao:

Potpis!
Nemam nista protiv da se OSX isproba na PCu (i ja sam to napravio) ali to ne moze nikako sluziti za svakodnevni rad. Da se bilo sta dogodi na tom sistemu ja bi se svaki put pitao da li je to zato sto nije na pravom hardveru a ove price kako je to sad sve isto pricajte maloj djeci
25.10.2007 | 20:37
Nemec je napisao:

Oni koji neznaju oblikovati ljutnju zbog mogucnosti da PC moze voziti OS X, trebali bi to usmjeriti na pravu adresu...

Da, normalno da pc moze vrtiti OSX i da ce moci vrtiti 99% OSova jednostavno zato sto je genericko govno koje nikada nece imati dedicated OS i tu je po meni najveci problem i moj razlog zasto sam presao na Maca nakon 15tak godina koristenja raznih pca
25.10.2007 | 21:26
Dijete je napisao:
Ja stvarno ne razumijem o čemu ti.. moguće je da ti vidiš natjecanje u onome što ja zovem mogućnost izbora..

Potpuno mi je jasno da ne razumijes jer nije ni bilo namjenjeno tebi, vec citiranom autoru Aluzija na nastavak ove teme : tinyurl.com/yvcrao

Malo mi je tesko bilo povjerovati u slucajnost da od pocetka datumskog otvaranja ove teme, upravo jucer, 2 sata nakon mog posta... spomenuti je odlucio konstatirati bas tada svoje izreceno misljenje. Znam, znam, umislio sam sebi previse

Dijete je napisao:
moguće je da ti vidiš natjecanje u onome što ja zovem mogućnost izbora..

Naprotiv, bas suprotno u ovom stanju stvari, protiv sam natjecanja. Samo se sjetih kojekavkih baba roga upozorenja s pocetka OSx86 price. Sjecam se kojekakvih kletvi i velike nesrece koja ce zadesiti one koji se drznu instalirati OS X na PC. Stovise, ovo me podsjeca na rane recitale PC dilera koji su bili iznenadjeni dolaskom AMD AMD K6, pa su skolastikom panike sve kupce upozoravali kako je taj put jako opasan. Dapace, pozdravljam mogucnost izbora.

Plasenje korisnika da ne probaju je bespredmetno. Ako netko zeli, neka proba. Svatko normalan ce u procesu imati i realisticna ocekivanja pa prema tome, nemoze mu se zbog mozebitnih trzavica zgaditi OS X ili navesti ga na zakljucak da je zbog toga sam Mac ili OS X los. Bez uvrede bilokome, ali korisnici koji donose destruktivnije zakljucke od spomenutih... preveliki su klikachi miseva kako na PC-u , tako i na Mac-u.

Dijete je napisao:
A bogami ni ovo ne razumijem.. (čoh čoh po glavi)

Vrijeme mitova u smislu eskluzivnosti. Distancirano gledanje preko ograde drugog OS-a. Vrijeme nije vise u milosti takvih razmisljanja. Vrlo brzo, vrtit ce se OS X ili XP i kod potpunih pocetnika sa obe strane ogledala. Gledajuci sa uzasom gotovo didakticki pristup Win Viste prema korisniku, cini se da ce PC strana samo povecati interes za OS X-om

Dijete je napisao:
I malo OT, mislim da bi Alienware trebao napravit neki svoj OS baziran na komponente koji koriste..

Hm, malo prekichaste kreature za moj ukus. PC dizajn u najgorem izdanju ako mi dozvoljavas. Ali na tragu tvoje sugestije, vjerujem da bi Alienware vlasnici prihvatili naziv : Ripley OS

User je napisao:
Na ovo o elitizmu i slicnim zagovaranjima OS X-a na PCu cu samo rec kako mi je jedan prijatelj rekao da je OS X los sustav zbog nestabilnog rada na PC-u i lose podrske hardveru...

Neznam od kad datira instalacija tvog prijatelja. No stvari su se prilicno pojednostavile. Mozda da mu predocis link koji sam gore dao. Ponovo, bez uvrede tvom prijatelju, ali ocigledno se radi o korisniku skromnijeg instalacijskog znanja. Pogledas li broj korisnika PC-a u HR ili ostatku svijeta koji imaju dignute OS X na PC-u - sa malo uvida u sadasnjost - lako ces uvidjeti da stvar jako dobro radi. Ponavljam (za sad) i meni ga je radno draze gledati (za sad) na Mac-u. Razlozi su valjda svima jasni, posebno za sve kojima je izvor kruha.
  • User
  • Posjetitelj
25.10.2007 | 21:44
Nedavno sam isao to cudo isprobat na Fujitsu Siemensovom laptopu i skuzio da bas i ne funkcionira kako treba. Zvuk i wireless neupotrebljivi,a dalje mi se uopce nije dalo provjeravat. Dakle ne radi na mom laptopu sa relativno standardnim komponentama, sto me potpuno odbija od daljnjih pokusaja. Ionako sve to fino radi na iMacu!

A sad da nemam iMaca ocu kupovat PC sa komponentama koje bi *kao* trebale radit sa hackanim OS X-om i potrosit tu lovu samo da bih probao jel funkcionira? I onda kad mi zatreba software update da mi satare OS X i onda instaliram win na tom sklepancu i prica ostane na tome? To na kraju ispadne skuplje iskustvo nego da sam odmah uzeo pravi stroj
25.10.2007 | 22:59
Go Nemec go !

PS (self-contented grin)
26.10.2007 | 07:17
Nemec, pisanjem me jako podsjećaš na Jerka, legendardnog hard-core informatičara i bivšeg Ribinog kolegu. Njemu ništa u svijetu informatike nije bilo problem i volio je to detaljno objasniti. Uvijek ću malkec zavidjeti ljudima koji imaju toliko vremena da ih zabavljaju takve akrobacije, skoro pa pravi informatički lartpurlartizam.

Činjenica je da ljudima koji žele instalirati OS X na PC on zapravo i ne treba. Da im treba, da na tome zarađuju kruh, odavno bi kupili Maca i radili, umjesto se pubertetski zezali krekanjem ovoga ili onoga.
26.10.2007 | 08:36
Breed je napisao:
Go Nemec go ! PS (self-contented grin)

Hm kolega Breed. Hvala ti sto me navodis na dublje razmisljanje. Zen majstori kazu da ce veliki samuraj radije biti prozvan budalom nego posegnuti za katanom, jer jednom kad bushido zasjaji svoje prisustvo te se izvuce do kraja... zahtjeva zivot prije svog povratka. Stoga bi po tom idealu, teznje ka jednostavnosti, svatko trebao biti zahvalan kad ga netko nazove budalom. Manjom, vecom, ili samodopadnikom. Hvala ti sto me cinis boljom osobom Breed.

dpasaric je napisao:
Uvijek ću malkec zavidjeti ljudima koji imaju toliko vremena da ih zabavljaju takve akrobacije, skoro pa pravi informatički lartpurlartizam. Činjenica je da ljudima koji žele instalirati OS X na PC on zapravo i ne treba. Da im treba, da na tome zarađuju kruh, odavno bi kupili Maca i radili, umjesto se pubertetski zezali krekanjem ovoga ili onoga.

Uvazeni kolega Davore. Zbog nekih benignijih zdravstvenih problema na odlasku, zadnjih par dana bio sam prisiljen malo vise biti stacioniran a time i blize masini. Odgovarajuci na pristiglu postu, pozelio sam vidjeti sto se novo desava na nekog zivljem i zanimljivijem Jabucnjaku prijasnjih vremena.

Tako sam i pronasao tvoju temu koje me je navela da se javim i prokomentiram. Kao sto znas, imam postova na prste jedne ruke na ovom forumu. No kao da je to bitno.

Tajna vode je u kinetici, bez pokreta ne mijenja nista. Pa probaj pokrenuti svoju prikazanu nesigurnost vidljivo lose argumentacije u nesto uzvisenije i darovati nekog drugog buduceg clana sa necim potpunijim od ove, doista niske razine komunikacije. Sve sto sam vidio je obrana, obrana i niti jedan jedini smisleniji argument. Mozda je klubska lovorika uspavanosti zabavna disciplina nekolicini, ali sa pozicije nekoga tko promatra nakon duzeg vremena ovaj forum... Moram priznati, da nije nimalo stimulativna.

Siguran sam da se i kod tebe radi samo o losem tjednu jer ipak, tesko bi mogao povjerovati da se prikazana manjkavost kod tebe uvjek pretvara u zelju za nemocnim napadom. To bi bilo lose za tebe. Mene ionako nema niti sam ovdje previse pristuan. Ostajes sam sa sobom. Siguran sam da mozes bolje.
26.10.2007 | 09:23
Bolje? A pazi sada tek ovaj skandal: \"Bla-bla-bla-bla-blaaaaabla-bla\"!

Sorry, fulao sam. Jerko je bio kriva asocijacija, to je više stil još legendarnijeg Makarija Skitskog! Oni koji su koristili modeme prije Interneta će se svakako sjetiti na što mislim.

No, da ne zapadnem u ovu broadband retoriku - ja sam svoje kratko i jasno rekao: onaj tko zaista treba OS X, on će ga koristiti na Macintoshu. Sve ostalo su igre, eksperimenti i zezancija onih s viškom vremena.

Jedino dobro pitanje na ovom mjestu bi bilo da li oni koji taj višak vremena imaju, možda mogu to vrijeme korisnije potrošiti - npr. stvarajući nešto novo umjesto trošeći energiju na tehnološke divlje staze koje će ionako brzo zarasti.
  • User
  • Posjetitelj
26.10.2007 | 10:28
3 stvari...

1. Mi smo jako potreseni i uplaseni sto su OS X uspjeli podic na PC-u... NOT! Mislim da bi Zen-majstori trebali i ucit od tudjih iskustava a ne samo \"sirit pamet\" i udarat po svome . Sve sta je gore lijepo receno s moje strane je i argumentirano, kako instalacija od strane mog prijatelja (za koju nije bitno otkad datira nego koji je dojam stekao o svemu na temelju tog iskustva) tako i moja instalacija na PC laptop za kojeg nema drivera za osnovne stvari(koja se odvila vrlo nedavno sto pobija teoriju da su novije crackane verzije nesto bolje). Ja nisam ljubomoran nit me strah oce netko pokrenit OS X na PC-u, samo ne volim onda kad mi takva osoba prodaje pamet na temelju krivih iskustava koje je dobila na takvoj konfiguraciji

2. Komican mi je taj Zen-Talk

3. Cekam uzzyjev komentar na Zen-Talk
26.10.2007 | 16:12
Ja san upravo izija burek i jogurat i sad iden u Sleep mode do jedno 4 popodne,a kad se dignem duboko cu razmislit....................sta cu za rucak

BTW-Davore zasto ne ispricas Nemecu neki vic ili mozete jedan drugome Haiku recitirat
26.10.2007 | 16:32
Koji dijalozi odi padaju, priznajem morat ću još kad uvatim vremena ili svoje dokolice bacat se dešifriraju ovih skrivenih poruka u predmetnoj temi
26.10.2007 | 17:52
Nemec je napisao:

Tajna vode je u kinetici, bez pokreta ne mijenja nista. Pa probaj pokrenuti svoju prikazanu nesigurnost vidljivo lose argumentacije u nesto uzvisenije i darovati nekog drugog buduceg clana sa necim potpunijim od ove, doista niske razine komunikacije.

Hebote, Stulic je nula prema ovome
26.10.2007 | 18:21
Taman kada je forum postao dosadan sa svojim tehnološkim \"how to\" pitanjima, evo osvježenja!
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2007 | 21:30
MoschuS je napisao:

Štulić je nula (točka!)
26.10.2007 | 21:41
Dijete je napisao:

Štulić je nula (točka!)

Ne diraj mi Johnya!
27.10.2007 | 01:52
Johnny je Bog!
27.10.2007 | 02:11
Nemec je napisao:
Breed je napisao:
Go Nemec go ! PS (self-contented grin)

Hm kolega Breed. Hvala ti sto me navodis na dublje razmisljanje. Zen majstori kazu da ce veliki samuraj radije biti prozvan budalom nego posegnuti za katanom, jer jednom kad bushido zasjaji svoje prisustvo te se izvuce do kraja... zahtjeva zivot prije svog povratka. Stoga bi po tom idealu, teznje ka jednostavnosti, svatko trebao biti zahvalan kad ga netko nazove budalom. Manjom, vecom, ili samodopadnikom. Hvala ti sto me cinis boljom osobom Breed.

Mnijenja sam da se ponekad treba odhrvati krležijanskom autoerotizmu i zastati da pomirišeš cvijeće... ili napraviš limunadu. Nikad ne znaš tko će doći na trijem da zajedno ubijate vjeverice malokalibarskim puškama.

PS Zen majstori kažu samo prvi dio rečenice - bez \"jer...\"
27.10.2007 | 02:15
Dijete je napisao:
MoschuS je napisao:

Štulić je nula (točka!)

Tko je uostalom taj Štulić ?
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 04:47
Breed je napisao:

Tko je uostalom taj Štulić ?

Gospon Breed,

Štulić je momak koji je nekad živio blizu mog prozora te je u to vrijeme puno pisao i to mu je dobro išlo, čak jako dobro.. Usput je i svirao i pjevao, ali ne bih komentirao taj dio umjetničkog izričaja, jer se u njega ne razumijem.. Ja sam ga čitao..

Problem je nastao kada je nestao i preselio se u Niskozemlju, gdje je zbog podmorske nizine oćelavio te je odlučio ići protiv želja ljudstva i ne pisati tj. ne dijeliti javno ono što stvara..

Tako da je trenutno 0, ali se nadam da će se jednog dana prestati bojati bubuljice na vrhu nosa koja ga škica iz ogledala te lagano preći u plus izbacivši iz svoje glavice nešto lijepo..

ako si ikada svirao gitaru, onda mozda znas i onu GaCe.. oliti Balkan..
27.10.2007 | 20:06
dobro sam se nasmijao čitajući ovaj thread, a prepoznah i \"defcon\" mister kostu.
ajd živjeli
19.11.2007 | 23:13
Ja stvarno ne znam o kojim vi problemima pričate

Tiger na PCu savršeno radi na velikoj većini probranih komponenti, isto tako kao i Leopard. Otkad e razbijen EFI i omogućena emulacija istoga, ova jadna kanta postade mac.

Da ne bi sve ostalo na riječima:

Dapače, imao sam priliku nedavno raditi na MacBooku 2.16ghz, 2gb rama....sa Tigerom 10.4.10.

Sistem ima toliko sporiji odaziv da sam se jednstavno iznenadio i sa čuđenjem gledao što ja to držim u ruci.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 26 minuta
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO