OS X na PC način
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X na PC način

20.11.2007 | 00:19
nicko je napisao:

Otkad e razbijen EFI i omogućena emulacija istoga, ova jadna kanta postade mac.

Kljucna rijec ovdje je emulacija i to NIKAD nece raditi kao pravi Mac!
Ne kazem da ne radi dobro ali emulacija je emulacija.
20.11.2007 | 02:34
MoschuS je napisao:
nicko je napisao:

Da prebacim kompenente u G5 kučište i ubodem ACD?

Evo, voljan sam testirati, benchati ili što god vam padne na pamet, bilo koji komad softwarea ili benchmarka ili kakvog testa stabilnosti....
20.11.2007 | 06:00
A zašto bi to nekoga zapravo zanimalo? Nije li jednostavnije kupiti Mac?
20.11.2007 | 06:02
dpasaric je napisao:
A zašto bi to nekoga zapravo zanimalo?

Koliko se sjećam, početak rasprave je bio kako OS X na pc-u ne radi dobro, pa se ne može upgradeat, pa driveri, pa ovo pa ono....ja samo pobijam tu tvrdnju...

dpasaric je napisao:
Nije li jednostavnije kupiti Mac?

Definitivno, ako ćeš ga ti platiti
20.11.2007 | 11:00
OK, znači želiš reći da se stroj ponaša apsolutno kao Mac? To bi mi bilo nešto novo. Kako se zove taj crack/hack/emulacija ili štoveć? Nema baš nikakve potrebe za intervencijama kod upgradea koji diraju kernel? Ono - uključim ga, vidim jabuku, digne se sistem i sve pet. Puknem gore novi sistemski update i on niti da kaže \"a\"? Kako butaš neke Mac specifične diskove za izvanredne situacije - npr. Disk Warrior ili TechTools? Kao koji stroj je PC predstavljen Mac sistemu?

Svatko razuman će platiti par sto kuna više, pa dobiti sve lijepo i uredno. A u pro klasi Mac je jeftiniji od PC-ija zadnjih 7 godina.
20.11.2007 | 14:52
MoschuS je napisao:
nicko je napisao:

Kakva mrtva emulacija ?
20.11.2007 | 19:02
dpasaric je napisao:
OK, znači želiš reći da se stroj ponaša apsolutno kao Mac? To bi mi bilo nešto novo.

Upravo tako

dpasaric je napisao:
Kako se zove taj crack/hack/emulacija ili štoveć? Nema baš nikakve potrebe za intervencijama kod upgradea koji diraju kernel? Ono - uključim ga, vidim jabuku, digne se sistem i sve pet. Puknem gore novi sistemski update i on niti da kaže \"a\"?

Upravo tako
Kao što znaš, mac nema BIOS, nego EFI. I tu je bio najveći problem (razlika) između PCa i Maca. To se postiglo tako da sada mac \"vidi\" samo EFI. Ne znam kako da ti drukčije objasnim...

dpasaric je napisao:
Kako butaš neke Mac specifične diskove za izvanredne situacije - npr. Disk Warrior ili TechTools? Kao koji stroj je PC predstavljen Mac sistemu?

Nisam imao potrebe koristiti navedene utilitye (nadam se da ni neću). Ali bilo koji bootabilni disk se boota normalno.

dpasaric je napisao:
Svatko razuman će platiti par sto kuna više, pa dobiti sve lijepo i uredno. A u pro klasi Mac je jeftiniji od PC-ija zadnjih 7 godina.

Naravno, ako si profesionalac i stroj otplatiš za 2 tjedna. Kad bi računicu gledali sa stajališta home usera ili nekog polu-profesionalca, vjerujem da bi drukčije stanje bilo
20.11.2007 | 19:40
Svašta si ti tu nadrobio ...
20.11.2007 | 20:19
Mac je Mac, a PC je PC. PC nikada nije bio niti će biti kao Mac, Mac nikada nije bio niti će biti kao PC. Škoda nije BMW. Ovim provokacijama možeš ići na neki od mnogobrojnih PC foruma i tamo se praviti važan. Reći ću ti konkretno ono što su ti već rekli i drugi ovdje (a vjerojatno si kroz tu svoju avanturu to i sam zaključio) - Ono što razlikuje Mac računalo od PC-a nije brzina i odabir aplikacija, nego jednostavnost upotrebe bez prevelikog petljanja i sam design hardwarea. Ako baš hoćeš, da Mac je kult. Takav će i ostati - zato si ga ne može priuštiti svatko. Za njega treba malo duže brojati novac i to je po meni sasvim u redu. Kao i za dobar auto, primjerice. Ako te Mac toliko privlači sad si vidio kako OSX \"izgleda\" na tvom PC-u, stoga počni štediti i kad budeš dovoljno informatički \"zreo\" kupi tog Mac-a. Onda nam se javi i reci utiske te procjeni dali su ovdje svi bili u krivu a ti u pravu ili je možda bilo - obrnuto. Pozdrav.
20.11.2007 | 21:18
2 Drazen: Bravo, to je poanta ali tesko da je netko tko nema Maca moze shvatiti i prihvatiti. Za \"njih\" cemo najcesce ispasti bahati i prepotentni
20.11.2007 | 23:00
MoschuS je napisao:
Za \"njih\" cemo najcesce ispasti bahati i prepotentni

Prepotentni switcheru!

21.11.2007 | 01:48
Niti sam ikoga htio uvrijediti (ako jesam, ispričavam se), niti sam ikoga mislio provocirati.

Moja poanta je da pokazati da se suprotno uvriježenom mišljenju ovdje, OS X na pc-u sasvim lijepo vrti. I jedina razlika između današnjeg mac-a i pc-a je između bios-a i efi-a i naravno, sve to lijepo upakirano.

Prije je mac bio mac, ali danas je to pc u drugom ruhu, što god vi govorili.
Over and out....
21.11.2007 | 03:32
OSX se lijepo vrti na kanti sve dok ne poželiš apdejtati sistem ili popraviti fajl sistem butabilnim diskom. Imao sam složenu kopiju Apple Dev mašine neko vrijeme ali čim su se pojavili intel iMacovi i UB FCS uzeo sam \"pravog\" Maca. Kanturina je kanturina i ako veseli djecu neka ga na kanturini, ali to nije mašina za koju je OS napisan i za hakeraje postoje forumi na kojima se busa u prsa konfama koje su upogonile OSX.
21.11.2007 | 06:40
To sam si i mislio - jer još nisam čuo da sistemski update nije polomio instalaciju OS X-a na PC-iju.

Nego, Breed, tvoj novi avatar , sigurno sam se pohvalio da sam dobio takvu \"zlatnu\" kada sam dosao to Elite statusa! Još je čuvam negdje. Da li je to znak da je vrijeme da pređemo na EVE?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 32 minuta
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO