17.03.2012 | 22:31
@smayoo - kužim što kažeš i da ja to moja odluka, ne bih izbacio iSync jer bih tako pokazao širinu, velikodušnost i dobrodošlicu svim Mac korisnicima bez obzira koji drugi telefon uz Mac koristili. Stari dobri iSync bio bio znak tolerancije i dobre vjere.
No, idem sada probati biti njihov odvjetnik:
- iSync je nastao u vremenu kada Apple nije imao svoj telefon i tada su željeli da Mac korisnici što lakše uklope svoje telefone u Mac okružje jer Apple nije nudio svoju "idealnu" soluciju,
- dolaskom iPhonea, Apple smatra da ima najbolji mogući telefon i da njihovi razmaženi korisnici i ne žele nešto drugo, a vjerojatno ih u tome statistika debelo podržava - mislim da osobno mogu na prste jedne ruke nabrojati Mac korisnike koji nemaju i iPhone,
- da su ostavili iSync onda bi ga trebali i održavati, tj. stalno dodavati podršku za nove modele, a vjerojatno su zaključili da ih to ne zanima jer je broj zainteresiranih za to na Macu mali, isto tako to je pomaganje konkurencije koja uopće ne igra "nice", pa valjda niti oni ne žele biti "nice" s njima,
- kao i printer, skener ili bilo što drugo, red je da proizvođač ponudi driver ili potreban softver za svoj hardver, pa u tom smislu to nije njihova moralna obaveza.
Zanimljivo je to pogledati i s trećeg brda - onog gdje je Nokia!
Očigledno se radi o potpuno zanemarivoj grupi korisnika koji biraju Nokia telefon i Mac u isto vrijeme kada oni nisu našli svoj interes da ponude svoj softver i za Mac. Ako je njima to neisplativo, kako bi to onda bilo isplativo Appleu?