Nokia i Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia i Lion

18.03.2012 | 23:56
smayoo kaže:
Ne, s tim se ipak ne slažem. 6310. To je bio mrak poslovni telefon. Poslije njega je nastupila banana. Ali to je zapravo otprilike isto vrijeme kao 3310. Možda godina kasnije.

Ja i danas vidim poslovnjake sa 6310, a na ebayu se prodaju za masne pare. Mislim da se radi o prvom modelu sa bluetoothom?
19.03.2012 | 00:56
Slažem se s obojicom,
... no prednost dajem ipak 3210, čisto sentimentalni razlozi
19.03.2012 | 01:16
Meni je jaran imao 6310, i znam da je pricao da baterija moze trajati danima. a sad da pitam mada je nezgodno mjesto, sta mislite o lumia 800 sa windowsima. ja sam citao odlicne komentare cak i na iphone forumu.
19.03.2012 | 01:20
Po onome što sam čitao i vidio, meni se doima odlično. Prodaja doduše slabo ide. U svakom slučaju meni ne trebaju ti "pametni" uređaji.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.03.2012 | 13:30
Eh, vi se sjećate Nokije, a ja se sjećam vremena kad još tih mobitela i điđa-miđa nije bilo. Nije bilo zvonjave u džepu, niti me je brinulo da li ima bluetooth, ni koju mrežu podržava ni koliko baterija traje.

I tada se poslovalo, trgovalo, proizvodilo, trošilo i bez svih tih gađeta, interneta i koječega i iskreno mislim da nam je život bio barem zericu kvalitetniji jer smo se više međusobno družili, a manje sa svim tim ekranima.

I sad kad se već prisjećamo, ajde neka se javi netko ko je kupio mobitel i odmah je mogao sinkronizirati kontakte i možda kalendar sa windowsima i njihovim syncom bez da išta dodatno mora instalirati?

Nokiji 6310 je baterija mogla trajati danima. Pa iskreno, kad bi ja svoj iPhone koristio kako sam nekada koristio tu Nokiu, a ne satima na njemu igrao Infinity Blade , onda bi i njemu trajala baterija danima i danima, ha, ha, ha. Eh, da, 6310 je stvarno bio pravi poslovni telefon
19.03.2012 | 14:39
Sank kaže:
Eh, vi se sjećate Nokije, a ja se sjećam vremena kad još tih mobitela i điđa-miđa nije bilo. Nije bilo zvonjave u džepu, niti me je brinulo da li ima bluetooth, ni koju mrežu podržava ni koliko baterija traje.

I tada se poslovalo, trgovalo, proizvodilo, trošilo i bez svih tih gađeta, interneta i koječega i iskreno mislim da nam je život bio barem zericu kvalitetniji jer smo se više međusobno družili, a manje sa svim tim ekranima.

I sad kad se već prisjećamo, ajde neka se javi netko ko je kupio mobitel i odmah je mogao sinkronizirati kontakte i možda kalendar sa windowsima i njihovim syncom bez da išta dodatno mora instalirati?

Nokiji 6310 je baterija mogla trajati danima. Pa iskreno, kad bi ja svoj iPhone koristio kako sam nekada koristio tu Nokiu, a ne satima na njemu igrao Infinity Blade , onda bi i njemu trajala baterija danima i danima, ha, ha, ha. Eh, da, 6310 je stvarno bio pravi poslovni telefon

najbolji telefon je bio onaj iskrin, crveni. nazoveš mamu na posao i slažeš da te boli trbuh i onda ti mama kaže da ostaneš doma. i još ti napiše ispričnicu za školu.
19.03.2012 | 15:03
Jesss..ja sam imao iskrin sivi...sto se cuo tktktktktktkktktkt.kad okreces broj....
a sad pored iPhona imam neki obicni mali Samsung,za umrezeni broj u firmi.....punim ga 3x mesecno..
  • mileni
  • Posjetitelj
19.03.2012 | 15:08
Ne znam zasto, no nikad nisam volio Nokiu, cak ni u ono vrijeme kad je bila najpopularnija. Moj favorit je bio Sony, kasnije Sony E. Od t28, pa sve do k850 (velik podbacaj) koristio sam samo SE telefone. Nakon ogromnog podbacaja sa k850, prodao sam ga i kupio sam si k810. Ne sjecam se prije koliko godina je ta kupovina bila, no dan danas koristim taj mobitel. Prije nekih godinu dana promjenio mu bateriju samo, po 4-5 dana bez problema izdrzi iako ga dosta koristim. Uz isti uvijek imam neki od smartphonova, trenutacno iPhone. Smartphonovi mi sluze sa mail + surfanje po potrebi kad sam na putu, inace ih iskreno ne bi ni kupovao, jer koristim samo osnovne mogucnosti, nista naprednije.
19.03.2012 | 15:39
Stare Ericssone bi i ja izdvojio kao najkvalitetnije uređaje onog doba. T28 je bio funkcionalno malo čudo. Imao sam i R380, jdan od prvih smartphoneova i iako bi se danas smatrao rudimentarnim, funkcionirao je izvrsno, brzo i smisleno. Pogonio ga je EPOC, preteča OS-a koji je kasnije koristio Psion. Da moram složiti idealan telefon za sebe, odabrao bi neki od smartphoneova, morao bi imati mehaničku tipkovnicu, *obavezno* kvalitetan crno/bijeli ekran, i skinuto sve što je nepotrebno i troši bateriju (boja, kamera, multimedija, itd...), no svjestan sam da sam ja u ekstremu raspodjele...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.03.2012 | 17:35
Iskrin sivi bio je legenda. Na njega smo znali zvati u školi i na tipkanje kad mu je dial bio zaključan malim lokotom

Prvi mobilni mi je pak bio Ericsson GA628 i još ga imam. Nakon toga T10s, pa upala Nokia, ali se vratio na Ericssona T65, te A2628, a onda pređoh na Sony Ericssone. Prije iPhonea sam imao Samsung Omniu i900 sa windows mobile 6.1 i taj me totalno izludio. Touch ekran i stylus sa totalno neprilagođenim windowsima za touch. Zahvaljujući njemu uopće mi nije bio problem odlučiti se za iPhone
19.03.2012 | 17:59
I ja sam kao i mileni prije koristio ericsson pa sa njim sony, kad su se udruzili onda je sve do K850 bio sony ericsson.Poslije toga sam presao na BB i sad imam BB i iphone. A inace , najdrazi i najljepsi mi je bio i ostao T28. pa sam cak prije 6 godina nasao preko ebay i kupio dva.ali nesto s njima nije bilo u redu, pa mi sad stoje negdje u kutijama.A nokia mi je sad bila potrebna radoi telefonske kartice koju koristim samo za poziv u Bosnu.Vjerovali ili ne placam preko mobitela 0,01 cent po minuti.
  • mileni
  • Posjetitelj
19.03.2012 | 18:07
Sank kaže:
Iskrin sivi bio je legenda. Na njega smo znali zvati u školi i na tipkanje kad mu je dial bio zaključan malim lokotom

Prvi mobilni mi je pak bio Ericsson GA628 i još ga imam. Nakon toga T10s, pa upala Nokia, ali se vratio na Ericssona T65, te A2628, a onda pređoh na Sony Ericssone. Prije iPhonea sam imao Samsung Omniu i900 sa windows mobile 6.1 i taj me totalno izludio. Touch ekran i stylus sa totalno neprilagođenim windowsima za touch. Zahvaljujući njemu uopće mi nije bio problem odlučiti se za iPhone

Imao sam i ja Omniu na Windows 6 okruzenju. Katastrofa je preblaga rijec. Od samog mobitela pa do OS-a. Windowsi na telefonu izgledaju i ponasaju se kao Windowsi na PC-u, telefon je ipak premalen za to. No dobio sam mobitel prejeftino, prodao nakon 4-5 dana koristenja za gotovo duplu cijenu. I od tad na sami spomen win6 platforme se ježim. Odvratno.

Novi win8 djeluju odlicno za mobitele i tablete, no tek ce vrijeme pokazati kakvi ce ustvari biti. No uz financije i silnu vojsku programera u M$-u, ne sumnjam u njihov uspjeh. Ali kad se sjetim win6 dodje mi da povracam. Mobitel koji ne mozes zapravo koristiti rukama. Smijurija.
19.03.2012 | 20:54
SE R380 sam imao i ja. 80% svega što mi treba i danas je on zadovoljavao vrlo uspješno. Najveći minus mu je (i tada) bio nedotstatak podrške čak i za GPRS/EDGE, a kamoli za 3G (koji je tada još bio eksperimentalan).

Nokia 6310 - baterija, čak i uz vrlo intenzivno korištenje, nikad nije išla ispod 7 (!!) dana. Moj rekord je bio 10 dana. Ali naglašavam - nikad manje od 90 min. razgovora dnevno. Inače bluetooth je imao samo model 6310i
19.03.2012 | 21:30
Da i ja podijelim sad svoja sjećanja,...
Prvi mobitel je bila Nokia 3210 i kupio sam je samo zato što je u to vrijeme to bio jedini (ako ne i prvi) mobitel bez antene (koja viri) i imam je još uvijek, i kutiju, i upute, i račun od t-coma i original plavu zamjensku masku koja je došla uz mobitel,… i naravno, radi još uvijek iako baterija više i nije nešto,… kasnije je došla 3310 pa ona s kliznim poklopcem iz Matrixa (više se i ne sjećam koji je to model bio),… pa pukla ljubav između mene i Nokie i kupio svoj najveći promašaj među mobitelima SonyEricsson Z1010,… e tome je baterija trajala jedan dan,… onda malo lutao između 5-6 drugih modela dok nije došao SE K800 kojeg koristim i dan danas,… i baterije još uvijek izdrži 5-6 dana,…
… a onu Nokiu s početka priče tu i tamo, par puta godišnje izvedem po ljeti do obližnjeg caffea,… da mlađarija gleda
19.03.2012 | 21:46
nokije su u vecini slucajeva hardverski vrhunske. cak i softverski pristojne za vrijeme u koje je nokia lomila, ali onda su se jednostavno izgubili u guranju symbiana i doveli se sad u situaciju da ovise o MS-u i njihovom OS-u. mogli su recimo kupiti palmOS koji je imao puno potencijala. imao bi i danas kad bi HP znao sta da radi sa njime.
tako nekako je i SE zivio. malo su brze pojeli govno i presli na android, ali i oni su vukli svojim top modelima prezvakani symbian.

pamtim kako sam jednom radio nadogradnju OS-a za SE P1. dakle u cijelom procesu koji te navodi step by step nekoliko puta sam iskopcavao uredjaj iz kompa, pa sam ga morao ugasiti, drzati neko dugme i skinuti bateriju (?!?!). jasno mi je da korisnici tog telefona pretezito power useri, ali sve jedno izgubiti sat vremena na nadogradnji OS-a i nije nesto pohvalno.

radi se o dinamicnom trzistu i prakticki su danas glavni igraci oni kojih prije 5 do 10 godina nije ni bilo na trzistu, ali brate mili, ta nokia je toliko bila jaka (i dalje je respektabilna) i nije mi jasno kako su mogli toliko zahebati?!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 15 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

pontmax1, Riba, Anonimci (780)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO