E-sim aktivacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

E-sim aktivacija

03.01.2024 | 12:16
Moj operater (A1) me uvjerava kako nije do njih već do Apple-a. Zna li netko kada bi se mogla očekivati aktivacija ove funkcije na Apple watch-u i kod nas.
03.01.2024 | 16:30
Pitaj ih kako da A1 Austrija ima to.
04.01.2024 | 08:30
A1 prodajni predstvanik za moju firmu tvrdi kako Apple mora dozvoliti aktivaciju.
04.01.2024 | 10:58
What??!?! Nekome se neda raditi pa izmišljava kerefeke. E-sim se aktivira u tren oka. Nisam još čuo da je netko imao problema sa time.. A što javlja iPhone/Watch.. ili što se točno dešava?
04.01.2024 | 11:22
Pa zar aktivacija ne ide preko telefona?
04.01.2024 | 12:49
ping kaže:
A1 prodajni predstvanik za moju firmu tvrdi kako Apple mora dozvoliti aktivaciju.

Dam se kladiti da predstavnik nema iPhone a negdje je vidio da kada se po prvi put postavlja iPhone da piše da aktivacija može potrajati i da Apple provjerava podatke (ono vezano za aktivaciju, kod AppleIDa).. Malo je pomiješao jabuke i kruške..
04.01.2024 | 12:51
Ne.
e-sim.jpeg
04.01.2024 | 19:26
Ako sam dobro shvatio problem… imaš eSim na iPhoneu i njega pokušavaš aktivirati na cellular Watchu?

To ti neće raditi zbog toga jer operater ne podržava multi sim (nema veze sa eSimom).

Koliko kontam stvari, Watch ne može koristiti “vlastiti” broj nego “duplira” broj od iPhonea (i to je do Applea). Da bi to radilo, operater mora podržavati multi sim (da se dva sima istovremeno spoje na mrežu operatera sa “istim” brojem) i to je do operatera.

Dakle, zbog Applea ne možeš uzeti novi broj (eSim) i aktivirati ga na Watchu, a zbog operatera ne možeš uzeti dvije kartice da su ti na istom broju.

Sad nisam siguran, ali jedan operater je nudio multi sim, s time da je bio jedan fizički sim, a drugi eSim (a ne dva eSima). To je bilo davno i ne znam da li se kaj po tome promijenilo.
04.01.2024 | 20:24
A1 (bivši VIP) je imao MultiSIM uslugu, i ista je radila sa dvije ili više fizičkih SIM kartica (s time da je jedna SIM kartica bila "glavna", tj. služila za primanje telefonskih poziva.. Tada eSIM nije ni postojao, barem ne u praksi i kod naših operatera.
04.01.2024 | 21:03
Goc98 kaže:
Ako sam dobro shvatio problem… imaš eSim na iPhoneu i njega pokušavaš aktivirati na cellular Watchu?

To ti neće raditi zbog toga jer operater ne podržava multi sim (nema veze sa eSimom).

Koliko kontam stvari, Watch ne može koristiti “vlastiti” broj nego “duplira” broj od iPhonea (i to je do Applea). Da bi to radilo, operater mora podržavati multi sim (da se dva sima istovremeno spoje na mrežu operatera sa “istim” brojem) i to je do operatera.

Dakle, zbog Applea ne možeš uzeti novi broj (eSim) i aktivirati ga na Watchu, a zbog operatera ne možeš uzeti dvije kartice da su ti na istom broju.

Sad nisam siguran, ali jedan operater je nudio multi sim, s time da je bio jedan fizički sim, a drugi eSim (a ne dva eSima). To je bilo davno i ne znam da li se kaj po tome promijenilo.

- nema veze to s multi sim podrskom i operator ne mora imati multi sim podsrsku
- apple watch moze koristiti svoj vlastiti broj (osvojeni esim, odvojeni broj)
- operator mora podrzati neke specificnosti koje apple zahtjeva, vjerojatno su napraviti business case i zakljucili da se ne isplati to raditi za mozda 1000 (ako i toliko) korisnika
04.01.2024 | 22:25
Slika je pomogla. Možda radi takvih stvari u RH nema baš cellular satova u opticaju?
05.09.2024 | 13:03
Ovo je lista službeno podržanih providera po državama:
https://www.apple.com/watch/cellular/#table-apple-watch

Ako i kada netko sazna da se nešto promijenilo po tom pitanju u HR neka javi.

Nekako sumnjam da će ikad kao i za hrpu drugih Apple servisa:
https://support.apple.com/en-us/118205#europe
20.12.2024 | 15:06
Borisone kaže:
Ovo je lista službeno podržanih providera po državama:
https://www.apple.com/watch/cellular/#table-apple-watch

Ako i kada netko sazna da se nešto promijenilo po tom pitanju u HR neka javi.

Nekako sumnjam da će ikad kao i za hrpu drugih Apple servisa:
https://support.apple.com/en-us/118205#europe

@Borisone

www.apple.com/watch/cellular/#table-apple-watch

Command (⌘) + F ili CTRL + F i upiši Croatia
20.12.2024 | 17:28
Završila su sva testiranja i aktivacija odnosno mogućnost aktiviranja ove opcije na Apple satu će biti moguća krajem drugog početkom 3. mjeseca. To je informacija od prošlog tjedna. Ova informacija se odnosi na A1 operatera.
22.12.2024 | 22:32
Super ako to bude kod A1. Zna li se koliko će koštati ta usluga?
22.12.2024 | 22:37
Damirst kaže:
Zna li se koliko će koštati ta usluga?

Iskreno, nisam ni pitao.
23.12.2024 | 11:20
Kod HT košta 3,99 € mjesečno. Ne vjerujem da ce biti velika razlika kod A1.
26.12.2024 | 15:21
ping kaže:
Završila su sva testiranja i aktivacija odnosno mogućnost aktiviranja ove opcije na Apple satu će biti moguća krajem drugog početkom 3. mjeseca. To je informacija od prošlog tjedna. Ova informacija se odnosi na A1 operatera.

Ne znam jel radis tamo ili si dobia informaciju preko telefona, al oni o tome pricaju vec 3 godine. Bio je ogroman topic na njihovom forumu gdje su samo produljivali rok, a kasnije su ugasili forum.
02.01.2025 | 20:42
Evo kratki update; Sat mi je stigao, napravio inicijalni setup, pa update na 11.2 i onda išao aktivirati eSim. Sve prošlo apsolutno bez ijednog problema.
Napomena; Sve se radi preko iPhone-a, aplikacije Watch. Postoji opcija "Mobile service", i tu vas proces vodi da preko HT stranice aktivirate Multi Sim uslugu, te vam sat automatski učita eSim postavke, i za cca 30 sekundi sekundi ste online. (ja sam još ugasio i upalio watch)
Dakle, nije potrebno prethodno zatražiti aktivaciju od HT-a, nego se aktivira u procesu setup-a Mobile service na satu.

Opcija je prva 3 mjeseca korištenja besplatna, nakon toga + 3,99 € na tarifu koju imate.

Sad već par dana koristim, i nijednom nisam imao neki "glitch" ili smetnju. Čini se da su dobro to složili!
02.01.2025 | 21:52
zna li netko - koja je najjeftinija opcija e-sima i kod kojeg operatera ?

ima li možda neki operater e-sim kod tarifa bez pretplate, kao na bonove?

Da li je netko probao prebaciti e-sim na novi telefon, ja sam probao sa A1 e-simom i to nije moguće, A1 to ne podržava..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 39 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (704)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO