19.05.2021 | 00:43
Da, baš - kao da su jednojajčani blizanci.
No, da ja napišem svoje mišljenje o ovome.
Kako itko može misliti da je NDH bila pozitivna stvar, to mi nikada neće ići u glavu.
Postoje činjenice od kojih ti se sledi krv u žilama, a onda netko to sve to lijepo makne na stranu, pa misli da smo imali svoju državu i da je zato bila dobra.
Da utvrdimo par činjenica.
Niti je bila neovisna, niti je bila država, a Hrvatskoj je samo dala vječnu sramotu.
Srbosijek nije izmišljena stvar. Postojao je.
Stavljao se tako da se koljač ne bi umorio kada su se utrkivali tko će ubiti više Srba u Jasenovcu.
Samo je NDH imala logor za djecu, nalazio se u Jastrebarskom.
Da smo imali i klerike u samom činu genocida, dokazuje i primjer fra Miroslava Filipovića, koji je odjenuo ustašku uniformu i toliko ju je zakrvavio da je od Maksa Luburića dobio nadimak "Majstorović". Pop je postao majstor svog novog zanata. Klanja.
A o Luburiću tek možemo romane pisati. Tip koji s jedne strane posjećuje opere, gleda kazališne predstave i izuzetno je načitan - a s druge se svakodnevno
igra sa ljudima u Logoru Jasenovac, pa bi čovjeka s kojim je upravo pričao iz čista mira - upucao u glavu.
Klasični pimjer psihopata.
Tako da treba prihvatiti da nemamo baš ništa pozitivno za reći o NDH. Ta je tvorevina bila užas nad užasima; i tu mrlju nikako da speremo kako su Njemci sprali svoju nacističku prošlost.
Ali prvo se na državnom nivou treba priznati da smo u WWII mi bili negativci, a onda u školske knjige uvesti i istinu o našoj ulozi u drugom svjetskom ratu uz obavezno posjećivanje Memorijalnog centra u Jasenovcu.
Pa bi klinci malo promislili prije nego bi počeli sa deranjem "Za dom spremni".