31.05.2021 | 10:32
Ajmo malo šire od Zagreba, kako ste zadovoljni sa rezultatima u vašem gradu/općini?
Iako Plenković tvrdi da je HDZ pobjednik ovih izbora (u pogledu na SDP i je, tu nema priče koliko sam shvatio zbog razlike po županijama) - po glavnom i ostalih četiri, pet najveća grada ispada da je ljudima (konačno) dosta starih političkih faca.
U Zagrebu je pobjedio moj kandidat.
Otvoreno ću priznati da sam u prvom krugu izbjegao, a u drugom ispunio građansku dužnost i zaokružio broj jedan jer Škoro mi je ljigav.
No, to ne znači da sam apsolutno za Tomaševića. Dajem čovjeku priliku, ako mi se svidi dat ću mu je opet.
Znači,
klasično hrvatski glasao sam protiv, a ne za kandidata.
Kako ste zadovoljni vi sa glasovima u vašem gradu/općini?
Koliko sam shvatio još neki dan - Riječani baš i nisu preferirali niti jednog od dva kandidata koja su im prošla u drugi krug.
Samo su dali glas po njima manjem zlu, ili griješim?
A znate kako se kaže, iz lokalnih kreće val promjena na parlamentarnim, predsjedničkim izborima.
I jedni i drugi su u dvije naredne godine.
Mislim da nas je potres (koje je pogodio) dobro (i politički) prodrmao, a i Bandićev nestanak sa političke (odnosno životne) scene nas u Zagrebu je natjerao da razmislimo o drugom kandidatu.
O njemu više neću, kako se kaže, o mrtvima sve najbolje.
No, isto se dogodilo i u Petrinji, gdje je gradonačelnik ili predsjednik Općine vladao koliko i Bandić, pa je konačno i on dobio nogu jer ljudi imaju obnovu kao jedini i primarni cilj, i to hoće u realizaciji, a ne obećanjima.
Zanima me danas i sutra, te vaše mišljenje o istome nakon - jučer?
(Jbt, još ću pjesnik postat...)
EDIT:
Evo OK tekst šta zapravo čeka Tomaševića. Nema te teorije koja te na taj pritisak može pripremiti.
Zato držim da treba tek vidjeti kako će na to reagirati.
Možda ispadne jaka mrcina.
express.24sata.hr/top-news/izbori-su-got...a-prepuna-lazi-24931