26.05.2021 | 10:16
Vanjuška kaže:
Politikom se bave zbog novca i moći ako ćemo preciznije.
To je velika većina političara. No ima onu manja grupa koja to radi iz ljubavi prema tome poslu. Kako netko voli svoj posao u IT-u, tako netko voli posao u politici. To mu je strast.
Jer zaista želi ostaviti svijet, ili svoj grad, općinu, državu boljima nego što ih je on/ona nasljedio/la.
Bilo bi krajnje vrijeme da u šumi ovih prvih naletimo na jedno mlado drvo te sorte.
Tomašević zna tematiku, dobar je u komunikaciji s medijima, treba vidjeti kako će se nositi s mastodontima od stranaka, SDP-om i HDZ-om. Škoro je pikzibner za njihove "igrače". Ako i tu pokaže vještinu i neovisnost, na konju je.
Jer poznata je stvar da nemaš vlast u državi ukoliko je nemaš u glavnome gradu. I tu počinje problem za HDZ kao trenutno vladajuću stranku.
No tu ima još jako puno "ako", "dali" "jeli", "može li", "hoće li", pa nam ne ostaje ništa drugo nego čekati da vidimo što će se dogoditi.
Ne znam kada su parlamentarni izbori, ali sam siguran da će se dovršenje Pelješkog mosta iskoristiti u svrhu promocije, obećanja dovršetka pretposljednje dionice Dalmatine (cca 50ak km) Ploče - Dubrovnik, iako će to biti najskuplja dionica autoceste koju smo ikada gradili. Tu je teren prepun mostova, vijadukata, tunela, i kilometar te autoceste puno je skuplji od kilometra autoceste po ravnici.
Crnogorci su ostali bez zemlje jer im je ista tvrtka koja nama gradi most počela graditi autocestu na istom terenu o kakvom sam pisao, uzela kredit od Kine sa terenom za navedenu autocestu kao zalogom za isti i ne vraćajući rate na vrijeme popela im se i kamata te je sada toliko dužna Kini da im navedeni dug iznosi 80% ukupnog budžeta. A to će još rasti.
Tako da će veliki dio Crne Gore, ukoliko im EU ne uleti u pomoć što sumnjam jer ta autocesta nikome osim njima nije bitna, posjedovati - Kina.
A Crna Gora proglasiti bankrot.
www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/autocesta...a-sri-lanki-15036974
Šta se dešava kada su ti pikzibneri na vlasti...
Dio
teksta iz Dubrovačkog vjesnika o toj dionici.