04.08.2022 | 16:04
dpasaric kaže:
Ovo je vrlo čudno ako je istina - navodno Zelenski pokušava dobiti pomoć Kine?
To bi značilo da je možda shvatio da mu "prijatelji" baš i nisu prijatelji
Po meni je to posve normalno. U trenucima krize pokušavaš osigurati pomoć sa svih strana. Bio bi neodgovoran šef države da to ne pokušava, IMHO.
dpasaric kaže:
Jer ako se netko slika za Vogue, dok mu vojsku vraćaju u sanducima, to čini isključivo radi samopromocije.
E, sad si ga baš, kako bi Smayoo rekao, zabudalio. I to opako. Mislim da je Truman rekao da je na izborima najbitnije osigurati glasove glupih ljudi, jer oni čine većinu. Možda ne točno tako, ali parafrazirano.
Ukrajina više nije glavna vijest u medijima. A da bi pomoć dolazila, potreban je, makar i prešutni, pristanak javnog mnijenja. Njega čini i puk koji prati Vogue i sasvim sigurno nema pojma što je HIMARS, gdje je Herson, a gdje Krim (kad smo već kod toga, bojim se da pola stanovništva SAD ne zna naći SAD na karti svijeta, ali to je sad, donekle, drugi par rukava). Kako doprijeti do tog dijela puka? Njegovim kanalom koji on prati. A to je VOGUE. Sasvim sigurno se nije slikao radi samopromocije (to ti je zbilja zločesta opaska, ako smijem dodati, smanji praćenje ruskih kanala dezinformiranja, jer podsvjesno utječu na tebe, iako misliš da si neutralan), nego zato da taj dio populacije kojem je bitno nose li se uske ili široke hlače u idućoj modnoj sezoni zna da je Ukrajina pod napadom, da ju se gazi i uništava, i ako netko dovede u pitanje opravdanost oružane pomoći i on može reći, da, treba im pomoći, jer ih gazi zločesti Putin koji ima očajno loše odijelo i cipele koje mu nisu uopće pasend.
Kako ono ide? U ljubavi i ratu je sve dopušteno? Mislim da Ukrajina ima fantastičan PR oko tog rata i tu su pobijedili Ruse nekoliko puta u krug, a ovaj prilog u VOGUE-u, već i samom činjenicom da o njemu raspravljamo, pokazuje se odličnim potezom.