09.08.2022 | 13:32
Mene ovaj HARM buni jer ne znam iz ceka bi to oni uopce ispalili, tako da moguce da je i fake news.
Druga (jako malo vjerojatna) opcija je da su dobili F-16. Pricalo se i o tome, kao i za A-10. Piloti su vec na preobukama. Nije to nista novo, ni tajnovito. Mada, neko bi primjetio "malo drugaciji avion na nebu". Tesko je danas tako nesto sakriti
Opce je poznato kako NATO napada neku drzavu:
Prvi avioni koji ulijecu u zracni prostor uopce nisu naoruzani. Njihova svrha je elektronsko ometanje i zbunjivanje protivnika. Tipa EA-6B Prowlers.
Odmah iza njih (pricam recimo o Iraku) su isli AH-64 helikopteri u jako niskom letu. Vodjenim raketma su razvalili PZO sustave i radare, komandna mjesta. Ovaj korak mozemo i zanemariti.
Nakon toga F-16, F-18, pa i F-15 koji su sa HARM raketama razvalili sve sto isijava bilo kakvo radarsko zracenje.
Oni pogode ciljeve i povlace se iz zona, dok u usto vrijeme vec pristizu Tomahawk rakete ranije ispaljene sa brodova. To sve sve dogodi u prvih 15-20 minuta. Neprijatelj pojma nema ni sto ga je snaslo.
I tek tada u zonu ulaze avioni iz borbenih grupa koje su kruzeci oko fuel tankera cekale da se ovaj inicijalni napad pobrine za PZO protivnika.
Kako je HARM zavrsio u Ukrajini, objasniti ne znam
Sve vezano za taj Kherson je mutno do zla boga. Veze to nema ni sa vojskom, ni sa strategijom, ni sa strukom. Logicki gledano, vazniji im je Kherson i jug i Odesa, nego cijeli Donbas i Krim. I to radi trgovine, luka i izlaza na more. Od necega moras zivjeti. Krim ima simbolicko znacenje, ali to je najobicnija pustara bez pitke vode.
Oni preko medija najavljuju Rusima da ce ih na jugu napasti. Navodno gube teritorij na istoku jer su sve snage prebacili na jug. Dobili su silu oruzja, pripremaju tu ofanzivu mjesec dana i nista se jos ne dogadja.
Sada gledaju kako se neprijatelj regrupira. Cekaju da Rusi prebace sve snage na jug pa ce ih valjda tada napasti. Evo pametan nisam