05.11.2022 | 21:57
EU je osudjena na propast. Armada birokrata odvojenih od realnosti i koji žive u svojim mjehurićima, boreći se za doček EU penzije i uživanja do kraja života na krilima veza i poznanstava. Ne odgovaraju nikome za nizašto. Realno gledano - ne znamo šta se tamo dogadja, niti imamo bilo kakav utjecaj na to (da bude jasnije - ja sam iz Slovenije). Prije nekoliko godina je bio na YT film njemačkog novinara, koji je u (mislim da) u četvrtak ujutro pričekao te parlamentarce s kamerom i mikrofonom pored sprave za "čekiranje" i snimao ih kako su dolazili koferima, "potvrdili" svoj dolazak na posao i onda odlazili kući (iliti bilo kuda, samo ne u parlament). Neki su se naljutili, skrivali lice, čak ga napadali, neki drugi su flegmatično priznali - da, eto, reda radi sam se čekirao, ali sad je skoro vikend, pa idem doma. A put do doma je dugačak... (mislim, da je bio Čeh)
Poslije nekih 10-15 minuta novinare su izbacili, kao nemaju što tamo radit. Baš sam sad potrošio 5 minuta u traženju tog snimka, nisam ga našao.
A to je samo jedna nebuloza u vezi te institucije. Koliko toga se nakupilo kroz godine... Tako da je moje mišljenje da će sve to propast, ako se nešto radikalno ne promjeni. Definitivno ima puno pluseva, ali ima isto tako ogromno minusa. Najveći problem trenutno je (kao kod ljudi općenito) egoizam. A za par godina će bit idiotizam. U parlamentu. Nivo komunikacije pada, polarizacija je sve veća, tolerantnost sve manja, empatija - što je to?, solidarnost - samo deklarativna...
Bit ću najsretniji, ako sam u krivu.