kafanska laprdanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kafanska laprdanja

05.06.2024 | 15:24
potpisujem sve gore napisano.
ako prvo ne pocistimo svoje dvoriste, tek onda mozemo krenuti napred i eventualno kritikovati druge.
06.06.2024 | 01:12
Pogledajte samo prvih par minuta ovog video...neznam kako bi ovo nazvao, gdje predsjednik država ( valjda svih građana ? ) govori kako je izgubio i pobjedio u Beogradu...btw. komšije imaju isti ustav kao i mi,s istim ingerencijama predsjednika i premijera.

16.06.2024 | 04:57
22.06.2024 | 21:23
Vezano uz nedavni kratkotrajni ispad elektro mreže kod nas i kod susjeda.

Posebno pogledajte od min. 10-11, gdje čovjek objašnjava primjer od prije par godina, kad je ispala mreža Srbije, zbog ispada termo-elekrane Nikola Tesla. Bio sam tamo davno i ostao mi je podatak u glavi da za 24 h ta elektrana troši dnevno 52 000 tona uglja i sad je dva sabotera s par lopata blata ugase
25.06.2024 | 23:54
Samo za Davora, možda mu se otvore oči prema licimjernom zapadu

Jedno je pričati o svojim utiscima, a druga je stvar kad imaš dokumente koji to potvrđuju. Kad je sugovornik pričao o naoružavanju Hrvatske za vrijeme embarga, od strane Rusije...članak ispod crno na bijelo.

www.vecernji.hr/vijesti/ruski-pritisak-i...stale-rakete-1162920
28.06.2024 | 03:13
U današnje doba ovo je najveća bitka za Srbiju, mnogo važnija nego Kosovska bitka. Ovo je bitka za opstojnost Srbije i njenog naroda i njen opstanak. Ako se ovo realizira, više neće biti sve kao do sada

30.06.2024 | 03:30
Ovo naprosto moram staviti

30.06.2024 | 14:14
Čovječe kolega, ja sam mislio da sam ja opsjednut Srbima i Srbijom.
Ali ovo što ga ti sipaš, pa ne moraš baš sve što vidiš roknuti ovdje.
No dobro, rekli bi Englezi "says the pot to the kettle"...
Nego, kada smo kod naših komšija, vjerojatno si čuo za ovo?
Ili da je ruski proPutinov TV "analitičar" prozvao Srbiju za licemjerje zbog potpore Ukrajini u Putinovoj "specijalnoj vojnoj operaciji".
www.newsweek.com/russian-tv-analyst-call...-war-ukraine-1762544
Vučić na sve to ima odgovor:
"Mi imamo namensku industriju a to je proizvodnja oružja. Nismo prodavali oružje direktno ni jednima ni drugima. A to što neki kupci kasnije to daju ili prodaju Rusima ili Ukrajincima, više se nas ne tiče".
30.06.2024 | 18:20
A gle koga to ne zanima, neće gledati. Mislim da je Davor stavio više puta "čupavca" nego ja komšije ovdje Normalno da sam čuo za ovo što pišeš...u nekim emisijama se i o tome govori, kao npr. u temi Darka Trifunovića.
30.06.2024 | 19:09
Ja pogledao cijelog Kesića još sinoć.
Dobar je, šta je je.
03.07.2024 | 00:36
Tek danas sam ostatak. Ovo ipak moram puknuti o Šapiću novom-starom gradonačelniku. On je naime u svađi s N1 i ne odgovara im na pitanja, sad ga novinarka pita da li takvo stanje ostaje, a on se kao predomišlja...na kraju kaže a šta će te mi vi sada, ako sam mogao bez vas godinu dana, sada mi netrebate !!!

Moj mozak jednostavno ne može shvatiti ovo izgovoreno. Nije dugo samo 9 min. a od sedme minute je ta njegova izjava.

• Air
  • Korisnik
  • 72
03.07.2024 | 22:02
Nisam znao gdje da ovo podjelom, rekoh da ne otvaram novu temu "kakva je budućnost Hrvatske" pa sam izabrao ovu temu jer ono što su napravili u Ministarstvu znanosti i obrazovanja se najblaže može nazvati laprdanje.
Nažalost sa takvim svojim laprdanjem uništavaju Hrvatsku i njene građana.

Uglavnom iza naslova "Nadarena učenica ostala bez izravnog upisa u MIOC..." se krije objašnjenje van svake pameti kojim se opravdava što jednoj djevojčici nisu dali osiguran upis u MIOC sukladno njenom postignuću na državnom natjecanju.

link

Djevojčica se sama natjecala iz informatike u kategoriji Razvoj softvera i bila je treća na državnom što joj kao nagrdau osigurava direktni upis u MIOC.

U službenim propozicijama za kategoriju Razvoj softvera jasno stoji sljedeće:

"U kategorijama Razvoj softvera OŠ i SŠ učenik se može natjecati samostalno ili u timu s još najviše dva učenika iz svoje kategorije natjecanja, ukupno najviše tri učenika."

Međutim Ministarstvo znanosti, obrazovanja kaže kako je za informatičko natjecanje u kategoriji "Razvoj softwarea" Agencija odredila propozicije da se radi o isključivo timskom natjecanju.

Djevojčica se kao što sam naveo natjecala samostalno i bila je treća.

Konačno objašnjenje zašto se uspjeh djevojčice na državnom natjecanju ne priznaje je:
"Vaša kći je bila u timu sama sa sobom i zato joj se bodovi ne priznaju kao pojedincu, odnosno nema pravo na izravan upis u srednju školu na temelju uspjeha postignutog na državnom natjecanju".

Da situacija bude još gora prije dvije godine u jednakoj situaciji bila je jedna sadašnja učenica MIOC-a koja se bez problema izravno upisala. Naime, ona je imala isti plasman u istoj kategoriji, školovala se u istoj školi i istom gradu.
03.07.2024 | 22:29
Strašno. Znači bila je u timu sama sa sobom, pa se ne može upisati jer su ostale njene alter-ego pojave možda šaptale i pomagale, pa se to ne može gledati kao pojedinačni uspjeh?

Njih sve treba pohapsiti.
04.07.2024 | 04:15
Jedini problem koji ja vidim je što se neka učenica s istim rezultatom prije par godina direktno upisala, a njoj ne daju. Pravila, kakva god bila, trebaju biti jednaka za sve. Ako pravilnik u međuvremenu nije mijenjan, naravno.
10.07.2024 | 01:00
Meni zanimljiv razgovor, oko terorističih prijetnji i kako ih spoznati.

• Air
  • Korisnik
  • 72
11.07.2024 | 15:05
Evo zanimljive liste što se proizvodilo na Balkanu kada smo bili u sastavu Juge. link

Nije spomenuto da je Balkan proizvodio cjelokupnu hranu za sebe.

Danas da zatvore granice HR za kratko vrijeme bi mnogi pocrkali od gladi...
11.07.2024 | 15:52
Ne bi pocrkali od gladi, već bi propale firme koje uvoza jeftinu nekvalitetnu hranu i domaća proizvodnja bi krenula s uzgojem svega što nam treba.
U jugi se svašta proizvodilo, ali nitko ne govori o kvaliteti (auti recimo). Ono što je valjalo išlo je za izvoz jer su bile važne devize koje su kupovale stvari sa zapada.
To što su "nesvrstani" međusobom razmjenjivali nisu donosili novac je bila robna razmjena.

Zbog planskog gospodarstva i bez konkurencije mi smo mogli uvaljivati robu upitne kvalitete onima koji su isto takvu robu vraćali nama.

Sve komunistički divovi koji su nastli pod orkestralnom plačkom jugo komuista zvanom konfiskacija i nacionalizacija:
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/najvece-i...-jugoslavije-920630/
11.07.2024 | 20:12
Kakva su vremena došla,pa da sam juri stisnuo karmu

Air_ov post je dobar i navodi na neki zaključak, ali ga je Jura brzo razotkrio i upotpunio sliku.
11.07.2024 | 21:47
Sve su to (i Airovo, i Jurino) paušalne generalizacije. Svatko od nas koji smo odrastali 1980-ih dobro zna da su najmanje 3x dulje trajale Adidas tenisice proizvedene u Jugi (Univerzalke, Lendlice, Wimbledonke ili Top tenke) nego bilo koji 3x skuplji šminkerski škart iz Trsta. Isto tako i Levi's traperice iz Varaždina u odnosu na bilo koje iz Trsta. Prijatelji mojih roditelja iz Italije i iz Njemačke su se uvijek obuvali i odijevali kad bi došli u Hrvatsku i uvijek su tvrdili da je omjer cijena/kvaliteta odjeće i obuće koja se kod nas prodavala bio najmanje 6 (šest) puta bolji.
Naravno da je na zapadu bilo i kvalitetnijih proizvoda, ali po cijeni koja je bila i 10 i 20x veća od onog što se prodavalo masovno. Kao i kod nas.
RIZ je zapravo propao jer je proizvodio prekvalitetne proizvode (govorim o audio tehnici). Tko god je kupio RIZ pojačalo, više nikad nije kupio nijedno drugo.
Renault auti iz Novog Mesta (4, 5, 9, 18) nisu ni po čemu bili lošiji od onodobnih Renaulta iz Francuske.
Posuđe, plastični proizvodi (Jugoplastika!), ništa to nije kvalitetom zaostajalo za takvim, a bitno skupljim proizvodima iz Italije ili Njemačke.
11.07.2024 | 22:45
Sve to stoji što si napisao o kvaliteti tih firmi, zaboravio si obodin frižider, koji je nepokvariv. Sjećam se da sam kupovao nove tenisice, tek kad mi se je stvorila rupa na đonu, negdje iza palca. Kako sam igrao pretežito na betonu. To su bila druga vremena, jer manje više nitko nije imao koristi od profita, niti radnici niti šefovi, kad smo bili u takvom sistemu, gdje je profit neke dobre kompanije upumpavan u gubitaše.

Danas su namjerno okrenuli svijest potrošača i samo je bitno da se ide u kupovinu, pa kad se ide onda se kupuju i neke nepotrebne stvari, samo da ne dođeš prazan iz shoppinga.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
11.07.2024 | 23:03
smayoo kaže:
Sve su to (i Airovo, i xxx) paušalne generalizacije.

Što bi ti rekao, čitati sa razumijevanjem.

Ja nisam komentirao niti jedan od navedenih proizvoda ili procesa, stoga kako si mogao izvući zaključak da sam ja nešto generalizirao?

Jedini moj komentar je "zanimljivo".

Ja samo samo dodao ono čega nema na toj listi a to je cjelokupna hrana koja je potrebna nekoj zajednici ljudi.

I tu nisam ništa netočno rekao.

Jura kaže kako bi netko iz domaće proizvodnje krenuo uzgajati sve što nam treba.
Ja na to postavljam pitanje na osnovu kojih znanja i kojih sjemena?

Većina sjemena koja je na tržišto je GMO iz čijeg ploda se ne može dobiti sjeme za iduću godinu - tako da je to slijepa ulica.
Moraju uvesti sjeme jer nemaju iz čega proizvesti hranu - a kao što sam napisao, pretpostavka je da nam zatvore granice...

Da malo proširim ovu temu...
Obični mali seljaci su nekad imali zdravo prirodno sjeme i znanje kako uzgojiti pojedinu biljku.

Danas velika većina nema niti sjemena niti znanja jer su davno prestali proizvoditi hranu za sebe - lakše je otići po krastavce i papriku u dućan nego ga uzgojiti a i bilo je jeftinije. Znanje se s vremenom zaboravilo i izgubilo jer nije prenešeno na nikog. Kao da nije niti postojalo. To je znanje koje je skupljano i usavršavano stotinama godina.

Da to potkrijepim primjerom.
Moja majka je odrasla na selu ali je od 23. godine počela živjeti u gradu. U vrtu moje bake (mame moje mame) se znalo gdje je koja vrsta i gdje je koje cvijeće (cvijeće nije bilo za ukras nego za zaštitu određenih biljaka od određenih nametnika). Nakon 20 godina je ponovo počela živjeti u kući sa malim vrtom. U vrtu je uzgajala neka povrća. Jedne godine je dobila neko sjeme za rajčicu ali joj niti jedna rajčica nije uspjela. Uspjela je osobi od koje je dobila sjeme ali njoj nije. Zašto? Zato što za to sjeme koje je dobila nije imala adekvatno znanje.
Posljedica - te godine nema te namirnice.

Mnogi na selu nemaju znanja potrebnih za uspješan uzgoj povrća i voća za jednu godinu, a pogotovo nemaju znanja o potrebnim plodoredima bez kojih nema dugoročnog uzgoja.
A što znaju oni koji žive u gradu?
Oni nemaju blage veze o ničem kada je u pitanju uzgoj hrane.
Kada se stavi na papir koliki je broj ljudi u grad a koliki na selu dolazi se do zaključka da ne može jedna desetina sa sela (koja također ima nedostatak znanja) prehraniti sebe i još 9 takvih gladnih desetina.

Danas (u protekloj godini) se okrenula ploča i povrće nam je postalo ekstremno skupo, kao i na zapadu, meso (koje više ne zaslužuje naziv mesa) je postalo jeftnije od povrća i voća (i eto nam još jednog puta u bolesnu naciju - jer povrće i voće je osnovni izvor nutrijenta neophodnoh za zdravlje).

99 posto žitarica koje se uvezu ili proizvedu u HR a za potrebe prehrane Hrvata su jalove biljke iz kojih se ne može uzgojiti berba za sljedeću godinu. To je stvarnost. Knjiga "sjeme zla" se ostvaruje već duži niz godina.
11.07.2024 | 23:57
Air kaže:
smayoo kaže:

Ja samo samo dodao ono čega nema na toj listi a to je cjelokupna hrana koja je potrebna nekoj zajednici ljudi.

Jbmu, Air, stavljaj zarez prije veznika "a" u rečenici. OCD i gramatički nacizam su me prehitili u hiperventilaciju.
12.07.2024 | 00:12
jura22 kaže:
Sve komunistički divovi koji su nastli pod orkestralnom plačkom jugo komuista zvanom konfiskacija i nacionalizacija:
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/najvece-i...-jugoslavije-920630/

Bogu fala, gomila tih tvrtki je podijeljeno i/li prodano za 1 kn "zaslužnicima" u novonastaloj RH da bi se ubrzo zatvorile / propale. Ne vidim tu veliku razliku između nacionalizacije i "rasprodaje" osim što su tvrtke nakon nacionalizacije nastavile raditi.
Ok, u novodošlom kapitalizmu stvari nisu mogle funkcionirati kao prije. Pitanje je jedino je li se baš sve trebalo tako razjebati? Neki know-how i kvalitetu smo imali. Sad uvozimo artikle lošije kvalitete i po većoj cijeni nego što smo sami imali sposobnost sami proizvoditi.
Je, pričam o idealizmu i utopiji, al opet... Mal' mi krivo.
12.07.2024 | 00:29
smayoo kaže:
Sve su to (i Airovo, i Jurino) paušalne generalizacije. Svatko od nas koji smo odrastali 1980-ih dobro zna da su najmanje 3x dulje trajale Adidas tenisice proizvedene u Jugi (Univerzalke, Lendlice, Wimbledonke ili Top tenke) nego bilo koji 3x skuplji šminkerski škart iz Trsta. Isto tako i Levi's traperice iz Varaždina u odnosu na bilo koje iz Trsta. Prijatelji mojih roditelja iz Italije i iz Njemačke su se uvijek obuvali i odijevali kad bi došli u Hrvatsku i uvijek su tvrdili da je omjer cijena/kvaliteta odjeće i obuće koja se kod nas prodavala bio najmanje 6 (šest) puta bolji.
Naravno da je na zapadu bilo i kvalitetnijih proizvoda, ali po cijeni koja je bila i 10 i 20x veća od onog što se prodavalo masovno. Kao i kod nas.
RIZ je zapravo propao jer je proizvodio prekvalitetne proizvode (govorim o audio tehnici). Tko god je kupio RIZ pojačalo, više nikad nije kupio nijedno drugo.
Renault auti iz Novog Mesta (4, 5, 9, 18) nisu ni po čemu bili lošiji od onodobnih Renaulta iz Francuske.
Posuđe, plastični proizvodi (Jugoplastika!), ništa to nije kvalitetom zaostajalo za takvim, a bitno skupljim proizvodima iz Italije ili Njemačke.

Končarov frižider mi je došao kao "obiteljsko nasljedstvo" Iz obiteljske kuće je prevežen u Zagreb gdje je služio "dok se ne snađem". Nakon cca 30ak godina uporabe, došlo je do toga da ga se riješim. U Oglasnik sam stavio oglas da ga poklanjam. Uzmi i nosi. Fižider je završio u obitelji koja mi je bila neizmjerno zahvalna na tom poklonu. To je bilo negdje 2008.
Levi's-ice su bile nepoderive. LeeCooper isto tako. Da ne nabrajam... RIFLE! Ok, to nije bio naš proizvod, al to je bilo generičko ime za sve jeans hlače u mojoj regiji. Zapadno od nas su se zvale "traperice", ak se ne varam
12.07.2024 | 01:27
Kakvo svetogrđe iliti karma "Levi's-ice su bile nepoderive." Zato danas podrapan Levi's košta 30 % više od cijelih Danas na Končareve frizere, samo stavljaju oznake kad im dođe iz neke treće zemlje, ali ipak je Obodin bio broj 1. Imao sam ga 35 godina, a nakon toga sam ga dao kolegi s posla, koji je šećeraš, pa je tamo mogao držati na hladnom svoje potrepštine, koje koristi. Dan danas radi cca 45 godina.

Nakon toga pametnjaković kupio Whirlpool, koji mi je radio 5 godina do isteka garancije. Mjenjao sam friz samo zbog većeg zamrzivača, a sad na kraju kupio sličan od Gorenja, ali bez soft-touch tipki, koje je imao predhodnik. Kak se veli, manje elektronike, manje kvarova. Danas možda postoje frizeri i s wi-fi, s tim da imaju veću šansu da se pokvare.
12.07.2024 | 06:03
Moje mišljenje je da je nekad sve bilo kvalitetnije. Candy je radio vječito.
Što se tiće Levisa, oduzeta im je licenca jer su muljali.
Gomila tvrtki je pokradena ali ne zato jer su radili odlične proizvode, već zbog zemljišta.
Skidam kapu onima koji su se i danaz održali i prošli tu tanziciju iz komunizma u kapitalizam.
Ovo što je valjalo, ostalo je i danas, a ono što je bilo trulo, uništeni je.
Po meni je to OK.
Recimo brodogradilišta su progutala puste milijakde kuna a zašto? Treba ih zatvoriti.
12.07.2024 | 06:25
Nažalost, nije propalo samo ono što je bilo trulo. Propalo je puno toga iz čistog kriminala, što je netko tko nije jednu kunu u svom životu svojim radom zaradio - ubio kravu za kilu mesa. Zadnji primjer je Varteks. Prvi kojeg sam zapamtio je riječka Tvornica papira, Hartera, kako se kod nas kaže. Sisačka željezara. Konkretnije - valjaonica bešavnihi cijevi. Bili su jedna od tri tvornice na svijetu koji su proizvodili debelostijene visokotlačne bešavne cijevi koje se troše na stotine kilometara u naftnoj industriji. Jedna od tri na svijetu. Nekom se 2013. godine isplatilo kupiti cijeli ugašeni pogon iz ranih 1950-ih (a ključni strojevi su došli iz Italije kao ratna reparacija, proizvedeni 1920-ih), platiti da ga se cijelog transportira, preveze u Meksiko i tamo opet sastavi, a kod nas nije nitko stao da promisli što radi dok nije zatvoren i ugašen. Naviru mi sad još deseci primjera, ali moram stati, muka mi je. Kako kaže Mile Kekin, tupi jalovi bijes krade mi zrak.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
12.07.2024 | 07:10
Gjuroo kaže:
Air kaže:
smayoo kaže:

Jbmu, Air, stavljaj zarez prije veznika "a" u rečenici. OCD i gramatički nacizam su me prehitili u hiperventilaciju.

Sori

Trudim se ispraviti svoje greške jer me frka. Tamo gdje je nacizam tu je i Putinova šapa pa ne bi da me namiriše. Al eto nekad ne uspjevam. Nadam se da on čita samo čirilicu..
12.07.2024 | 18:45
Air kaže:
Gjuroo kaže:
Air kaže:

Sori
Trudim se ispraviti svoje greške jer me frka. Tamo gdje je nacizam tu je i Putinova šapa pa ne bi da me namiriše. Al eto nekad ne uspjevam. Nadam se da on čita samo čirilicu..

Pa kuiš... Zaboraviš zarez, ja postanem naci i evo nam Putina na vratima
12.07.2024 | 21:29
jura22 kaže:
Recimo brodogradilišta su progutala puste milijakde kuna a zašto? Treba ih zatvoriti.

To s brodogradilištima je vrlo kompleksno, iako je prvi impuls ovo što ti kažeš, zapravo se radi o cijelom ekosustavu koji čine stotine kooperanata, manjih firmi, obrta, svega - i svi oni sudjeluju na izgradnji broda. To je bilo još izraženije u ex-državi dok smo imali gotovo sve potrebno iz domaćih tvornica. Čak i da je sam brod napravljen bez zarade ili s nekim manjim gubitkom, ukupna računica je isplativa za državu jer drži širi ekosustav živim i on hrani proračun.

Isto tako, naši brodograditelji su visokokvalitetni, reputacija nam je u tom smislu odlična, pogotovo za brodove koji su posebnih namjena, a ne nešto generic. I mnogo toga bi i danas dobro radilo i bilo profitabilno da nije bilo muljaža, krađa, "pretvorbi" i sličnoga.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 54 minuta
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (317)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO