04.11.2024 | 13:49
cariblanco kaže:
Znači ne brine te (...) Ne brine te što osuđeni ratni zločinci svakodnevno gostuju na njihovim tv s nacionalnom pokrivenošću ?
Mene brine što se u Srbiji takav radikalizam u javnom prostoru tolerira, ali ne smatram da to znači da većina stanovništva Srbije to zaista i odobrava. U svakom slučaju, ne znam niti što bih mogao ja osobno učiniti da to promijenim. Mislim da je to ipak nešto što sami građani Srbije moraju postići. Kao što kaže ona poznata misao - ako ti smeta ponašanje tebi bliskih osoba, sjeti se da njih ne možeš promijeniti. Jedina osoba koju možeš promijeniti si - ti.
Tako da ne shvaćam niti ja tu tvoju opsjednutost praćenjem takvih medija i osoba, a još manje tvoju potrebu da nas time zatrpavaš. Ali dobro, to je, evo, takva tema pa se veseli.
Osobno smatram da ništa dobro ne može proizaći iz isticanja lošeg. Znaš kako se kaže - u show businessu je samo bitno da se o čovjeku priča,
pa makar i dobro. Sjeti se toga svaki put kad postaš link na takav sadržaj, jer si u ovom našem malom voćnjaku upravo TI, glavom i bradom, glavni promotor svih takvih bizarnih likova iz susjedne nam zemlje. Ne Vučić, ni ne znam tko, nego baš - ti.
Možda te ne brine i gdje će Rijeka biti ; Hr, Jugi, Italiji, Mađarskoj, ali mene brine i zbog toga je tolika briga oko susjeda.
Ajoj, evo ga opet
. Pa što tebe toliko brine gdje će Rijeka biti? Ti si ljuti mrzitelj Titovih partizana, a baš su oni krivi što su Istra, Rijeka i kvarnerski otoci (pa onda i Zadar k tome, i zadarski otoci) danas dio Hrvatske, a ne Italije. Da nije bilo zlih partizana komunjara, eno bi bila talijansko-hrvatska granica i dan-danas na Rječini, a mi s desne strane bi pričali talijanski i svi bismo imali potalijančena prezimena.
Čovjek bi pomislio da ćeš prije pristati uz domoljubnog poglavnika AP (a nije Andrej Plenković
) čija je PRVA POTPISANA ODLUKA KAO ČELNIKA NOVOOSNOVANE NDH bila - da poklanja Italiji sve što su ovi 20 godina prije toga okupirali i anektirali, i još malo više, I JOŠ poziva kraljevinu Italiju da imenuje novog hrvatskog kralja iz dinastije Savoia.
Mene to ne brine niti najmanje. Sasvim je očekivano da obrane neobranjivo tako da sve proglase ustaškom zavjerom. Što bi drugo? Što bi ti na njihovom mjestu? Priznao da su izazvali smrt toliko ljudi iz vlastite gramzljivosti i gluposti? Ma hajde...