kafanska laprdanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kafanska laprdanja

20.10.2024 | 13:53
Zbogom pameti, ovaj starac je nekad bio ministar vanjskih poslova Srbije. Odite na 4. 40 da vidite tko je koga napao u Ukrajinskom ratu. Msn i wef propaganda nam taji cijelo vrijeme da je Ukrajina napala Rusiju LOL. Možda saznamo da je i Poljska napala Njemačku 1939 I onda se netko pita zašto Srbi nisu normalni !!

• Air
  • Korisnik
  • 70
20.10.2024 | 14:14
Pa tko je izmislio: "Đuro će oprostiti što te tukao!"?
20.10.2024 | 16:02
Što jest, jest...legendarna izjava.
24.10.2024 | 18:47
Vrlo zanimljiv serijal Aleksanda Dikića. Od 22 minute, sljedećih par je jako interesantno....da uprostim, zašto je Srbija takva kakva je danas.

03.11.2024 | 20:36
Samo za mazohiste

Ako ste zbog nečega ljuti na sebe, ili ste nešto krivo uradili, pa trebate neku pokoru, nemojte klečati na kuruzi, imam za vas lijek

Probajte sebe natjerati, da vidite koliko možete izdržati. Ja sam izdržao do 14_te minute, kada sam se počeo nekotrolirano luđački smijati Rekoh nemrem više...još sam malo na preskokce pogledao. Da vidimo jel netko može skinuti moj rekord

03.11.2024 | 22:08
Zaista ne razumijem odakle dolazi ta tvoja opsjednutost Srbima i Srbijom? Ti sve što gledaš su srpski programi, srpski portali i njihove TV emisije. Zašto bi se itko bavio time? Na koji način bi to trebalo nama biti zanimljivo ili važno na neki način?
03.11.2024 | 22:49
Možda ne razumiješ zašto Orban fura šal na utakmici, na kojem je nacrtana velika Mađarska ? Evo rusi napreduju kao ludi, što ako dođu na dunav, ni to te ne brine ? Ako će vama biti zanimljivo i važno ono što šaljem, tada će vam biti kasno. Dobro je dok je samo meni zanimljivo
03.11.2024 | 23:57
Ne brine me jer to nema nikakve logike iz ruske perspektive, to vidim kao propagandu istog onog lobija koji je i isprovocirao rat u Ukrajini, "stara dobra" Nulandica i njeno "Fuck EU!" uz punu podršku vojno-korporativnog lobija koji je omastio brk na oružju.

Odakle ti to da Rusi napreduju "kao ludi"? Zar nije zadnje bilo da su moje dječje Starcraft analize potpuno krive i besmislene jer je pitanje trena kada će Ukrajina poraziti Rusiju koja je u rasulu, vojska im dezertira, koriste tenkove iz muzeja i kradu vešmašine? Nisam pratio, kada se dogodio obrat?
04.11.2024 | 01:08
cariblanco kaže:
Probajte sebe natjerati, da vidite koliko možete izdržati. Ja sam izdržao do 14_te minute, kada sam se počeo nekotrolirano luđački smijati ...

Uz ovu kreaturu mi smijeh nikako ne ide. Možda neko susramlje i nelagoda. Teški si mazohist ako si to gledao 14 minuta
04.11.2024 | 01:31
dpasaric kaže:
...vojska im dezertira, koriste tenkove iz muzeja i kradu vešmašine?

Ovo je istina čak i da je izašlo iz usta Rogera Watersa.

Nisam pratio, kada se dogodio obrat?

Koliko sam ja pratio, nije se dogodio nikakav obrat. Unatoč tome što "vojska dezertira, koriste tenkove iz muzeja i kradu vešmašine", ruska taktika mljevenja vlastitih ljudi pobire uspjeh na bojnom polju. Ni to nije ništa novo.
Ništa novo ni kod "Starcraft taktike". Slažem se da je kriva i besmislena, a, na kraju krajeva, nisi je još uvijek ni obrazložio ljudima koji nisu igrali SC. Meni ta usporedba nema smisla, ali možda bi neki ljudi i shvatili kad bi im objasnio poveznicu.
04.11.2024 | 01:40
Samo još pitanje uredništvu...
Zašto mi na popisu tema piše "Kafanska laprdanja", a kad uđem u komentar onda mi gore piše "Caffe bar Jabučnjak"?
Nije da samo pitam za prijatelja već mi je "Caffe bar Jabučnjak" bio lijepo i plemenito mjesto za razmjenu ideja i informacija. Poštujem i "Kafanska laprdanja", al nije mi to isti nivo.
Jel "Caffe bar Jabučnjak" ukinut kao tema?
04.11.2024 | 08:14
Nije. "Caffe bar Jabučnjak" je čak pinan među istaknutim temama u forumu "Razno", ali eto. Nema aktivnosti. Ispada da, bez obzira na sve, najjača aktivnost uvijek bude tamo gdje se sukobljava.
Ovo je tema "otkinuta" od "Caffe bar Jabučnjak", na @cariblancovu inicijativu, da ne zagađujemo tamo. Nažalost, posljedica je da se na nekim mjestima i dalje vuče ime izvorne teme.
04.11.2024 | 11:27
dpasaric kaže:
Ne brine me jer to nema nikakve logike iz ruske perspektive, to vidim kao propagandu istog onog lobija koji je i isprovocirao rat u Ukrajini, "stara dobra" Nulandica i njeno "Fuck EU!" uz punu podršku vojno-korporativnog lobija koji je omastio brk na oružju.

Odakle ti to da Rusi napreduju "kao ludi"? Zar nije zadnje bilo da su moje dječje Starcraft analize potpuno krive i besmislene jer je pitanje trena kada će Ukrajina poraziti Rusiju koja je u rasulu, vojska im dezertira, koriste tenkove iz muzeja i kradu vešmašine? Nisam pratio, kada se dogodio obrat?

Znači ne brine te ni to što nam je susjedna zemlja postala maltene S. Koreja ? Ne brine te niti navala botova, kad se priča oko Ukrajine, ili oko Milanovića...evo i nedavna tragedija u Novom Sadu je iskorištena od botova preko !! Ne brine te niti što mnogi njihovi političari se nisu odrekli Karlovac-Virovitica-Karlobag granice i otvoreno kažu da su to srpske zemlje, koje su trenutno izgubili, ali spletom novih međunarodnih okolnosti, one bi se mogle vratiti. Ne brine te što osuđeni ratni zločinci svakodnevno gostuju na njihovim tv s nacionalnom pokrivenošću ?

Možda te ne brine i gdje će Rijeka biti ; Hr, Jugi, Italiji, Mađarskoj, ali mene brine i zbog toga je tolika briga oko susjeda.

Tebi je jedina briga majčica Rusija, koju su na sve moguće načine probao obraniti i sve to revitalizirati. Da li ćemo dobiti tvoju i još nečiju ispriku, zbog bio-labova i nacista koji su u Ukrajini, sad kad je sve ogoljeno i jasno je svakome zašto se rat vodi ?

Možda te i ono ne brine ???

www.index.hr/vijesti/clanak/vucicevi-med...a_vijesti_ostalo_d_0
04.11.2024 | 12:57
smayoo kaže:
Nije. "Caffe bar Jabučnjak" je čak pinan među istaknutim temama u forumu "Razno", ali eto. Nema aktivnosti. Ispada da, bez obzira na sve, najjača aktivnost uvijek bude tamo gdje se sukobljava.
Ovo je tema "otkinuta" od "Caffe bar Jabučnjak", na @cariblancovu inicijativu, da ne zagađujemo tamo. Nažalost, posljedica je da se na nekim mjestima i dalje vuče ime izvorne teme.

Hvala, našao sam je.
Međutim, kada hoću upisati komentar, gore mi napiše "Automobili (i sve oko toga...)". Očigledno nije problem samo u ove dvije sestrinske teme. There is a disturbance in matrix

Automobili.jpg
04.11.2024 | 13:14
To je zato što je u "Caffe bar Jabučnjak" preseljen jedan niz postova iz teme Automobili. Jbg. Ne uznemiravaj se, samo tipkaj...
04.11.2024 | 13:49
cariblanco kaže:
Znači ne brine te (...) Ne brine te što osuđeni ratni zločinci svakodnevno gostuju na njihovim tv s nacionalnom pokrivenošću ?

Mene brine što se u Srbiji takav radikalizam u javnom prostoru tolerira, ali ne smatram da to znači da većina stanovništva Srbije to zaista i odobrava. U svakom slučaju, ne znam niti što bih mogao ja osobno učiniti da to promijenim. Mislim da je to ipak nešto što sami građani Srbije moraju postići. Kao što kaže ona poznata misao - ako ti smeta ponašanje tebi bliskih osoba, sjeti se da njih ne možeš promijeniti. Jedina osoba koju možeš promijeniti si - ti.

Tako da ne shvaćam niti ja tu tvoju opsjednutost praćenjem takvih medija i osoba, a još manje tvoju potrebu da nas time zatrpavaš. Ali dobro, to je, evo, takva tema pa se veseli. Osobno smatram da ništa dobro ne može proizaći iz isticanja lošeg. Znaš kako se kaže - u show businessu je samo bitno da se o čovjeku priča, pa makar i dobro. Sjeti se toga svaki put kad postaš link na takav sadržaj, jer si u ovom našem malom voćnjaku upravo TI, glavom i bradom, glavni promotor svih takvih bizarnih likova iz susjedne nam zemlje. Ne Vučić, ni ne znam tko, nego baš - ti.

Možda te ne brine i gdje će Rijeka biti ; Hr, Jugi, Italiji, Mađarskoj, ali mene brine i zbog toga je tolika briga oko susjeda.

Ajoj, evo ga opet . Pa što tebe toliko brine gdje će Rijeka biti? Ti si ljuti mrzitelj Titovih partizana, a baš su oni krivi što su Istra, Rijeka i kvarnerski otoci (pa onda i Zadar k tome, i zadarski otoci) danas dio Hrvatske, a ne Italije. Da nije bilo zlih partizana komunjara, eno bi bila talijansko-hrvatska granica i dan-danas na Rječini, a mi s desne strane bi pričali talijanski i svi bismo imali potalijančena prezimena. Čovjek bi pomislio da ćeš prije pristati uz domoljubnog poglavnika AP (a nije Andrej Plenković ) čija je PRVA POTPISANA ODLUKA KAO ČELNIKA NOVOOSNOVANE NDH bila - da poklanja Italiji sve što su ovi 20 godina prije toga okupirali i anektirali, i još malo više, I JOŠ poziva kraljevinu Italiju da imenuje novog hrvatskog kralja iz dinastije Savoia.

Mene to ne brine niti najmanje. Sasvim je očekivano da obrane neobranjivo tako da sve proglase ustaškom zavjerom. Što bi drugo? Što bi ti na njihovom mjestu? Priznao da su izazvali smrt toliko ljudi iz vlastite gramzljivosti i gluposti? Ma hajde...
04.11.2024 | 15:26
Nikog ja ne mrzim, jer nema veće kazne za čovjeka kojeg opsjeda mržnja...taj nema vremena živjeti. Ja sam samo ljut na način na koja je prikazana naša povjest, ništa više.

Evo ti analogije...Ti mrziš Staljina i crvenu armiju, jer su oslobodili zemlju od okupatora...šta su radili nema veze jel tak ? Znači pitanje je moglo biti i tako postavljeno, ok budem vas oslobodio susjeda, ali ako vas oni "oslobode" ne krivite mene.
04.11.2024 | 15:55
@Cariblanco:

Pracenjem srpskog medijskog prostora samo sebi stetis. Pa to ne gledaju ni normalni ljudi koji zive tamo.

Srbija je danas najobicniji kriminalni kartel izrastao iz zlocinackog rezima.

Gradjani Srbije trebaju sami sebe da oslobode od tog zla. Ako su drugaciji i bolji.

Ti ako se plasis da ce neko iz Srbije doci u HR da te pokori, osvoji ubije, ugrozi, younameit... Kupi brate pusku, pistolj, upisi se u streljacki klub, treniraj makar trcanje da mozes pobjeci. Radi sta god ti moze pomoci u toj nekoj hipotetskoj situaciji.

Gledanjem njihove propagande samo se mentalno uvlacis u taj tamni vilajet.
04.11.2024 | 16:36
cariblanco kaže:
Nikog ja ne mrzim, jer nema veće kazne za čovjeka kojeg opsjeda mržnja...

Slažem se s tobom, oprosti, nisam niti mislio da nekog mrziš, napisao sam "dežurni mrzitelj" karikaturalno.
04.11.2024 | 16:47
Gjuroo kaže:
smayoo kaže:

Hvala, našao sam je.
Međutim, kada hoću upisati komentar, gore mi napiše "Automobili (i sve oko toga...)". Očigledno nije problem samo u ove dvije sestrinske teme. There is a disturbance in matrix

Ma znam ja tocno do cega je. Popraviti cu...jednom.
04.11.2024 | 16:56
U današnje vrijeme glupo je raspravljati o diktatorima.
Tito je oslobodio državu od nacista i postavio komuniste (isti drek drugo pakiranje), isto je napravio i Staljin.
Naravno, pobjednici pišu povijest kakva im odgovara, a sve leševe skrivaju.
Ovdje je pretraga karata masovnih grobnica da se vidi obim divljanja "osloboditelja":
www.google.com/search?client=opera&q...e=UTF-8&oe=UTF-8
04.11.2024 | 17:07
Riba kaže:

Da se ubacim u ovo, bi li se moglo promijeniti da kod replya na temu odabir odustani vraća natrag na temu, a ne natrag (back)?
04.11.2024 | 17:14
kupus kaže:
Riba kaže:

Da se ubacim u ovo, bi li se moglo promijeniti da kod replya na temu odabir odustani vraća natrag na temu, a ne natrag (back)?

Morat ces mi ovo malo elaborirati, ali prebaci u Jabucnjak forum da ne zagadjujemo ovdje.
04.11.2024 | 18:27
Čim kažem nešto protiv Tita, odmah jugofili skoče! . <---smajlić!
05.11.2024 | 16:18
Pogledao sam nekoliko dokumentaraca iz serijala "povijest četvrtkom" i ostao sam ugodno iznenađen. Imate na YT masu tih dokumentaraca, pa tko voli povijest moja preporuka. Evo nekoliko emisija.

Samo za Juru

05.11.2024 | 17:44
Povijest četvrtkom ima cijeli repozitorij na hrti.hrt.hr
05.11.2024 | 19:43
smayoo kaže:

Opa, otkad to? Zadnje što sam gledao na hrt.hr je bilo samo zadnjih par sezona.

Za cariblanca, preporučam još i Exploru ako te zanima moderna znanost. Ima još i Treća povijest sa jednom sezonom te još jedna radio emisija HRa, sad se ne mogu sjetit kako se zove, koja se bavila manje poznatim isječcima iz povijesti. Šteta što nigdje ne obrađuju Domovinski rat, to im je svima taboo tema čini mi se. Ako netko zna gdje pronaći sadržaj sličnog formata o DRu, neka slobodno gukne.

Ovdje ima dosta toga:

pametni-radio.org/

Što se youtube kanala tiče, ovaj radi odličan posao:

ne zaboravimo samo ovaj klasik

05.11.2024 | 21:09
Ne bih rekao da je Domovinski rat taboo, nego postoji neko načelo među povjesničarima da se događaji proučavaju i analiziraju na profesionalan način tek nakon određenog vremenskog odmaka. Meni osobno to ima smisla.
05.11.2024 | 21:20
kupus kaže:
smayoo kaže:

Opa, otkad to? Zadnje što sam gledao na hrt.hr je bilo samo zadnjih par sezona.

Ispričavam se. Nažalost, u pravu si. To čega se ja sjećam nije na HRT webu, nego sam dobio od nekog tko je godinama imao namješteno automatsko snimanje... Na hrti.hrt.hr ima točno zadnjih godinu dana.
10.11.2024 | 15:40
Jako dobra emisija oko USA izbora.

Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 38 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO