kafanska laprdanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kafanska laprdanja

12.07.2024 | 22:05
Nažalost, ekonomski multiplikator brodogradilišta se kod nas odavno rasplinuo jer čak ni jbn limove za brodsku oplatu više ne proizvodimo u Hrvatskoj, nego uvozimo, a o opremi broda, od stroja do natpalublja i namještaja unutra, da i ne govorimo.
14.07.2024 | 16:13
Razumijem sve, ali ispada da brodogradilište miti ne treba neki management jer što god oni ugovor/dogovore, država na kraju plati razliku.
Meni to lići na komunistički sistem, brodogradilište prijavi da je brod isporučen, a država da novac, dok s famnoznim "klirinškim dolarom" kupi nešto deseto.
Ispada da defibriliramo mrtvaca - brodogradilište i kod svakog impulsa on se malo pomakne i svi onda zaključuju da ima nade.
Koliko puta brodogradilišta moraju umrijeti?

Ja znam da se tako kupuje "socijalni mir".
Kada mi kažu da novac od turizma ide u Zagreb, ja samo odgovorim da taj Zagreb isti tak novac vrati tamo od kud je i došai tj. u brodogradilišta.
Ako je istina 2018. je bilo 39 milijardi kuna uz inflaciju (DZS web.dzs.hr/calcinfl.htm) to bi danas bilo 6,615 milijardi EUR (preko 23% ovogodišnjeg proračuna). riportal.net.hr/vijesti/koliko-kosta-hrv...rzavnog-novca/81968/
17.07.2024 | 01:24
Tema je oko sky-aplikaciji. Prvo je oko pokušaja ubistva Zvicera a oko 50 min. imate pokušaj rata u CG u koje je umješana SPC i mnogi drugi poznati ljuti iz Srbije, poput Zvonka Veselinovića. Dosta izvadaka iz te aplikacije je objelodanjeno.

17.07.2024 | 20:33
Kako se postaje pod-predsjednik USA. Od Trumpa hitlera do nominacije od naranđastog

x.com/therecount/status/1813049138067734965
20.07.2024 | 02:32
Mada se radi o Srbiji, mnogo od ovog izgovorenog, bi se moglo primjeniti i na našu zamlju, jednostavnom antologijom događanja. Posebno mi je zanimljivo tko je to opozicija, a tko je projekt službi, koje još uvijek i kod nas vedre i oblače. Možda od svega izgovorenog prepoznate i kod sebe

28.07.2024 | 23:29
Naletio sam na ovaj mix, disko muzike 80_ih. Gledajući svatio sam da je taj događaj bio u Moskvi 2014. Mix je jako dobar i ima puno izvođaća, koji su noralno i ostarjeli. Događaj je organizirala neka Ruska radio stanica. Tko voli disko i pop preporuka. Na kraju me ulovila neka tuga, jer smo sad neprijatelji zbog štakora iz kremlja i njegovih bolesnih ambicija

29.07.2024 | 09:11
Radi se o ruskoj radio stanici Avtoradio koja svake godine organizira koncert na kojem nastupaju izvođači muzike 80'ih godina. Ruse puca nostalgija, jer im je očito muzika bila jedan od načina da budu što bliže zapadu i slobodi kakvu su mogli samo sanjati, a danas ih vraća u vrijeme kada su bili mladi.

Jedina mana (ili je to možda vrlina, s obzirom na veliki vremenski odmak) im je ta da velika većina pjevača i grupa, svoje hitove "izvode" na playback, pa zapravo čuješ kako su zvučali prije 40-ak godina, a ne kako sada, uglavnom, zavijaju (čast izuzecima).

Ne vidim zašto bih sad ja, ili bilo tko drugi trebao biti neprijatelj Rusima, pogotovo kada je jasno da većina Rusa ne podržava ovu Putinovu "avanturu", a pogotovo ne obitelji i roditelji onih koji su svoje kosti ostavili Ukrajini.
29.07.2024 | 09:27
cariblanco kaže:
Naletio sam na ovaj mix, disko muzike 80_ih. Gledajući svatio sam da je taj događaj bio u Moskvi 2014. Mix je jako dobar i ima puno izvođaća, koji su noralno i ostarjeli. Događaj je organizirala neka Ruska radio stanica. Tko voli disko i pop preporuka. Na kraju me ulovila neka tuga, jer smo sad neprijatelji zbog štakora iz kremlja i njegovih bolesnih ambicija

Sve sam prepoznao osim onih nekih čudnih prije Kim Wilde. A Toto Cutugno je baš mogao otpjevati Insieme umjesto L'Italiano: unite, unite, Europe!
29.07.2024 | 17:23
Zanimljiv članak o onom danu - naravno, samo za naivne koji još vjeruju da nije bio i drugi snajperist na vodotornju te da iza svega ne stoji Bidenov lutkar.

www.yahoo.com/news/gunman-trump-rally-often-step-112627847.html
29.07.2024 | 19:38
To je neki aktivist koji misli da zastupa liberalizam, a u stvari je zastupao fasizam i okusao se kao atentator.
Smakli su ga i gotovo. Inace bi tako trebalo sa svima koji pucaju po ljudima.
Nadam se da ce Trump pobijediti. To ce biti dobro za Europu.
30.07.2024 | 08:56
Ne bi čovjek rekao, ali i na redditu vole ćakulat u stilu kafanskih laprdanja...

www.reddit.com/r/politics/comments/1efh5...hdrawal_was/lfl2clq/

> Ummm, that was not in any way secret. He committed to our withdrawal before he left office. We all saw that happen. It was widely reported on at the time.

>> He released 5000 Taliban prisoners, and committed to a withdrawal that was going to take place after he left office. He did his best to fuck it up so it would reflect poorly on Biden. And Biden did his best to rein in the chaos that Trump caused while doing all the hard work of actually withdrawing.

>>> He invited Taliban leadership to Camp David on September 11th.

>>>> That’s crazy, it’d be like if a bunch of US Senators met with Putin on the 4th of July

>>>> Unthinkable

>>>>> No way that would never oh...

>>>>>> Or Trump's private jet parked next to a Russian government's plane for two days right before he was nominated.
04.08.2024 | 02:54
Kome se ne gleda sve, neka pogleda bar prvih 15-20 minuta. Preporuka za sve jugonostalgičare, koji su još uvijek ispranog mozga i vjeruju da je sve kako su učili u školi. Za Davora samo prvih 10 minuta, da shvati današnji kontekst rata u Ukrajini. Ovo nisu priče s placa i raznih propagandi, nego priče iz arhiva, koje su istinite. Kasnije imate jako zanimljiv osvrt na foks-dojčere u Vojvodini.

04.08.2024 | 03:05
Iz ovog jedino mogu zaključiti da doniramo Davoru da postane jači igrač, ali moramo paziti kako da to uradimo, da nam nitko ne slijedi trag novca, ja bum u pesosima

Napokon vidimo i kod Davora emocije, nije stroj iz igrice, samo je te emocije Gjuro u predodnom postu surovo razotkrio. Davore pogledaj moj zadnji post u kafanskim laprdanjima, prvi deset minuta, pa onda nam reci što je to što braniš
04.08.2024 | 08:59
Polako ali sigurno dolaz do osvjestenja da je Tito bio ratni zlocinac.
Da je nakon rata postao diktator i pobio nekoliko desetaka tisuca ljudi koji su bili na krivom njestu u krivo vrijeme.
Da sigurno ima pripadnika partizana koje je bilo sram za sto su se borili.
Nama u Hrvatsko je bili isto, jednogovno smozamijenili drugim.
I onda SDP (originalno SKH-SDP, a nastali od SKH) stiti politicke ubojice i nalogodavce.
04.08.2024 | 15:17

Ha ha, veli Trump neki dan da nje znao da je Kamala crnkinja, kao čini mu se da je tek nedavno postala crna.

Rod Stewart je na svom koncertu u Vegasu stavio ovu sliku. Svaka čast.
11.08.2024 | 17:15
Da li moguć dijalog oko litija. Možda je ovo trebalo i pod humor. Najbolja slika ovog je sukob dviju Srbija. Na početku me je živcirao Vučićević, ali na kraju sam se počeo smijati, kad je sam otkrio kakva je budala.

18.08.2024 | 19:10
Ako želite saznati malo više o sukobu na bliskom istoku, ova je emisija kao stvorena za vas.

• Air
  • Korisnik
  • 70
03.09.2024 | 10:59
Da ne bude da je u kafani samo crnjak, evo nekoliko lijepih rečenica (danas me nešto ide )

Vujović legenda kaže:

"Radovao sam se kao malo dijete prije nekoliko godina kad su kadeti Bosne bili prvaci Europe u košarci."

"Čekaj malo, pitaju me danas navijam li za Hrvatsku. A za koga ću, za Švedsku?!"

"Koga briga jesu li momci, dečki ili fantije, da li vjetar duva ili puše."

Ima toga još u članku.

Uživao sam gledati kada je igrao, sada mi je još više drago jer se dokazuje kao pozitivan lik.
03.09.2024 | 17:11
Legend!

da je vise takvih ljudi.
05.09.2024 | 02:17
Istina je kolega, fali nam pozitive. Zato vam šaljem mentalno razgibavanje, da se malo nasmijete

12.09.2024 | 11:37
16.09.2024 | 19:44
Još jedan atentat na Trump_a, a nitko niti riječi. Oko prvog atentata, smo se i pofajtali svatko s svojim tezama...sad je muk. Što nije interesantno ili je preneozbiljno ?
16.09.2024 | 19:47
pa to je vec repriza takoreci, i normalno da nema nekog interesovanja i reakcije - cist deja vu
ja ocekujem da za koju nedelju opet bude neki pokusaj atentata.
17.09.2024 | 17:03
Što reći na ovo pagaeri u upotrebi rata. Znači netko je hakirao uređaje da explodiraju...nije mi baš do kraja sve jasno.

www.index.hr/vijesti/clanak/clanovima-he...vnica_vijesti_prva_d

Da li je ovaj komentar na trapu ovog što se je dogodilo ?

"Onaj tko može ciljano opteretiti neki mobilni uređaj tako da pregrijavanjem izazove eksploziju litijumske baterije upravo je otkrio svoju moć. Zamislite da netko može ciljano izazvati eksploziju što je pogonjeno na litij i bilokako umreženo, mobitel, smart watch, itd, itd, električni rent-a-romobil, tesla, itd... Možete li zamisliti takav udar protiv čitavog stanovništva jedne velike nacije poput Kine ili Rusije? Bila bi bačena na koljena kirurškim napadom iiii naravno upravo sada val panike širi se svijetom..."
17.09.2024 | 19:16
Ovo mi je prilično čudno, jer u normalnoj upotrebi praktično je nemoguće izazvati eksploziju baterije (na najvećoj potrošnji baterija se samo zagrije), tako da je ovo moguće samo ako postoji način za udaljeno izazivanje kratkog spoja na bateriji, koje onda mora bit ili projektirano kod proizvodnje, ili modificirano prije same isporuke.
17.09.2024 | 20:26
Može biti i pogreška u projektiranju, da ne postoji hardverska zaštita od prevelike potrošnje, nego samo softverska koja se onda može hakirati. Litijske baterije imaju takvu kemiju da im unutarnji otpor opada s temperaturom pa se onda zaista mogu zapaliti same od sebe ako ih se preoptereti (nije ih potrebno kratko spojiti), ali vjerojatno treba to trajati neko vrijeme.
U svakom slučaju, to je vjerojatno takav falični model, netko je doznao za grešku u dizajnu pa je iskoristio.
18.09.2024 | 02:00
Ovo su tipična kafanska laprdanja, pogled jednih ljudi koji su zaglavili u kafani i sad se nadaju da neće račun platiti

18.09.2024 | 09:10
Izgleda da je misterija razriješena, nije eksplodirala baterija (ustvari jest, ali kao sekundarna posljedica) nego naknadno ugrađeni eksploziv. Ovo je stvarno izuzetno dobro organizirano kada su uspjeli doći do pošiljke, modificirati pagere, i proslijediti ih dalje.

Ostaje samo misterija o kojem broju pagera se radi, jer je malo vjerojatno da je od 9 eksplozija (koliko se mrtvih spominje) ozlijeđenih 300 puta više. Pretpostavljam da je većina pagera izazvala "samo" ranjavanje, a vrlo mali broj eksplozija je završio i smrtnim ishodom.
18.09.2024 | 16:17
Ide nastavak s voki toki uređajima ?

t.me/astrapress/64596
19.09.2024 | 00:31
Pogledajte samo ovih par minuta, da vidite da li je ovo normalno, na žalost u Srbiji je. To im je najgledaniji program s nacionalnom frekvencijim.

Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 30 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, jmirakul, Maxxy, mbp2009, Riba, robee, Anonimci (661)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO