Evo i malo humora...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Evo i malo humora...

27.11.2017 | 19:01
zabac kaže:
Misliš option+shift+2 za @?

Ne, samo Alt+2 za @

EDIT: Išao sam ti odgovoriti prije nego sam pročitao da ti je @smayoo već odgovorio.
EDIT2: E @smayoo, jel' ima koji prečac za onaj švapski u sa dvije točke?
27.11.2017 | 19:18
Na Croatian layoutu jedino alt+u pa u. Sve umlaute tako - alt+u pa onda u, o ili a. Ili e, ako pišeš francuski, npr. Citroën ili Nous vous desirons un joyeux Noël!
27.11.2017 | 19:43
Zakon... ak' buš koji dan blizu mene doma, imaš kavu/sok/oboje, a ako buš imao malo više vremena i ćevape ... do tada, palčić gore

PS. Ovu lekciju ću zapamtiti (barem se nadam )
27.11.2017 | 19:59
Hvala!
27.11.2017 | 20:57
smayoo kaže:
zabac kaže:
Misliš option+shift+2 za @?

to je za OS X (do 10.11.6)
Na macOS (od 10.12.0 na dalje) su to promijenili pa je alt+2 = @, a alt+shift+2 = ™

Znam! Tako je bilo i to je onako kako je trebalo i ostati, ali neki novi klinci dolaze i mijenjaju.
Ovo za umlaut je isto poznato ali meni rijetko potrebno (ne špreham dojič).
Na alt+s se dobije ß (scharfes S) kojeg njemci navodno izbacuju iz upotrebeb jer im se radije sviđa duplo s ili ss. Mene to asocirra na Schutzstaffel.
Ima nešto interesantno, ako se gleda njemački tekst koji ima ß ili ss i ako se traži po toj stranici (cmd+f), tada nađe obje kombinacije.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.11.2017 | 22:09
Izludio me @ nakon upgradea na Sierru... imam ga u passwordu kod logina u Mini... trebam li reći koliko sam sam sebi bio glup misleći da sam zaboravio pass?

inače, na poslu koristim pc i automatizmom tražim @ na mjestu ko na Macu... (a više vremena u prosjeku provedem na PC-ju no na Macu).

Fizički mi je tipkovnica kao i mini, stigla s tajlanda, pa me onda slova ne brinu... većinu layouta ionako znam napamet, a prijeglase u tekstu ne koristim (da moram, vjerujem da bih začas pohvatao shortcute).
28.11.2017 | 20:33
smayoo kaže:
Na Croatian layoutu jedino alt+u pa u. Sve umlaute tako - alt+u pa onda u, o ili a. Ili e, ako pišeš francuski, npr. Citroën ili Nous vous desirons un joyeux Noël!

Kad se sjetim windowsa i njihovog načina, noćna mora.
alt+0196, alt+0214 ... ma užas.
28.11.2017 | 23:07
Renzo kaže:

Kad se sjetim windowsa i njihovog načina, noćna mora.
alt+0196, alt+0214 ... ma užas.

Pa kaj nije na Windowsima AltGr+' (to je tipka desno od nule) pa onda u,e,...?
29.11.2017 | 06:52
Ne znam, prije 15-tak godina mislim da je ono bio jedini način. A monitori bez papirića sa tim šiframa su bili rijetkost Ali možda i griješim, možda nisam imao dovoljno znanja.
29.11.2017 | 06:59
... to je istina, mislim ovo za papiriće sa uputama
29.11.2017 | 10:03
Ja nisam imao papiriće na monitoru. Nego na tipkovnici...
05.12.2017 | 09:17
Za plakati... novi artikl u ponudi Abrakadabre

Slikazaslona2017-12-05u09.11.46.png

Tko ne vjeruje, evo link: www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Knjige...CNIK-1-I-2/p/Z008P14
06.12.2017 | 22:41
Ma ne.... Daj... WTF??
11.12.2017 | 12:39
11.12.2017 | 13:43
Ima žena pravo. U današnjem društvu, pojam odličnosti i vrijednosti su tipovi poput nje, a ne Tesle...
11.12.2017 | 15:03
@smayoo, vidim da te ova o Tesli rastužila pa evo onda jedne bez Tesle

11.12.2017 | 17:30
smayoo kaže:
Ima žena pravo. U današnjem društvu, pojam odličnosti i vrijednosti su tipovi poput nje, a ne Tesle...

Trebao je izmisliti neutrinsku bombu.
11.12.2017 | 18:14
Bertone kaže:
@smayoo, vidim da te ova o Tesli rastužila pa evo onda jedne bez Tesle

12.12.2017 | 00:43
Kako odabrati pravo vrijeme za novo dizelsko gorivo

ina.PNG

... srećom 12.12.2017. u 01,20 vani je samo 16°:

16.PNG

Izvor na cijene goriva: www.hak.hr/info/cijene-goriva/
12.12.2017 | 07:39
12.12.2017 | 14:01
To neki zajeb u HAKu ili INA stvarno negdje nudi arktik diesel?
12.12.2017 | 19:11
JOHN kaže:
To neki zajeb u HAKu ili INA stvarno negdje nudi arktik diesel?

Pa ne bi trebao biti (samo) HAK-ov zajeb:

tankerking.com/hr/nove-cijene-goriva#.WjAXL_Zryzc

gorivo-1.png
12.12.2017 | 20:07
Na INA-nim službenim stranicama toga dizela nema, mada to ne mora značiti ništa, jer mnoge naše firme ne pridaju previše važnosti internetu, pogotovo ako im o tome ne ovisi prodaja.

S druge strane, moguće da je netko, slučajno ili namjerno postavio ovu vrstu dizela, a ostali samo copy-paste-ali, kako kod nas radi većina site-ova.
12.12.2017 | 23:14
Gledao sam i ja na službenim INA stranicama, no tamo nema zapravo ništa korisnog... uglavnom hvalimo sami sebe. Zapravo nije ni bitno u kontekstu ove teme jer je noćas temperatura umjesto da ode dolje pred jutro otišla još prama gore, odnosno na 17°, a ovi navode cijenu za Arktik naftu... za mjesec dana možda bude bio u ponudi i Antarktik dizel... ono, reklama pod sloganom: "dizel za muškarce, ne mladiće"
12.12.2017 | 23:28
I ja sam gledao i shvatio da je to neki zajeb. Generalno postoji arctic diesel ali u HR nisam ni sanjao da će ga ikad biti u ponudi.
Tko zna, možda se iznenadimo ovih dana sa -30 C.
12.12.2017 | 23:39
JOHN kaže:

Tko zna, možda se iznenadimo ovih dana sa -30 C.

Možda su zaposlili Vakulu za savjetnika ... neki dan slušam prognozu i lik veli da će po danu bit 6° i bilo je ali -6°
12.12.2017 | 23:59
Ja to više gledam ko klasična medijska pompozna ili ti ga neutemeljena ekskluzivna naricanja. Toliko su tog snijega najavljivali da ga je do sada trebalo past bar dva metra.
Koliko u tome sudjeluje Vakula, neznam. Možda čovjek najavi centimetar snijega, a ovaj prenese u medije da će ga biti metar. Da se eto nabere par tisuća klikova.
Neznam šta se događa s tim novinarima, al pod zadnje vrijeme fali onih silnih najava smaka svijeta.
Možda zato što je Ella Dvornik hit, pa ne stignu na sve strane.
13.12.2017 | 06:27
Dokle seže ljudska glupost?
Ovaj Englez je dokazao da se ta crta može itekako podići, na sasvim novu razinu.
Dečko si je namjerno zacementirao glavu u mirkovalku. I onda se čudio što je skoro umro...
13.12.2017 | 08:10
U silnoj želji za isticanjem i pažnjom okoline, ljudi bez inteligencije, talenta i stvarne sposobnosti oduvijek pribjegavaju takvim glupostima. Samo što nam danas Youtube čini informacije o takvim kretenima dostupnijima. Prije su morali proći kroz urednički filter raznih medija...
12.05.2018 | 11:32
Prekjučer na jednom forumu u temi o autima

haha.png
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 25 minuta
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO