Evo i malo humora...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Evo i malo humora...

27.11.2017 | 19:01
zabac kaže:
Misliš option+shift+2 za @?

Ne, samo Alt+2 za @

EDIT: Išao sam ti odgovoriti prije nego sam pročitao da ti je @smayoo već odgovorio.
EDIT2: E @smayoo, jel' ima koji prečac za onaj švapski u sa dvije točke?
27.11.2017 | 19:18
Na Croatian layoutu jedino alt+u pa u. Sve umlaute tako - alt+u pa onda u, o ili a. Ili e, ako pišeš francuski, npr. Citroën ili Nous vous desirons un joyeux Noël!
27.11.2017 | 19:43
Zakon... ak' buš koji dan blizu mene doma, imaš kavu/sok/oboje, a ako buš imao malo više vremena i ćevape ... do tada, palčić gore

PS. Ovu lekciju ću zapamtiti (barem se nadam )
27.11.2017 | 19:59
Hvala!
27.11.2017 | 20:57
smayoo kaže:
zabac kaže:
Misliš option+shift+2 za @?

to je za OS X (do 10.11.6)
Na macOS (od 10.12.0 na dalje) su to promijenili pa je alt+2 = @, a alt+shift+2 = ™

Znam! Tako je bilo i to je onako kako je trebalo i ostati, ali neki novi klinci dolaze i mijenjaju.
Ovo za umlaut je isto poznato ali meni rijetko potrebno (ne špreham dojič).
Na alt+s se dobije ß (scharfes S) kojeg njemci navodno izbacuju iz upotrebeb jer im se radije sviđa duplo s ili ss. Mene to asocirra na Schutzstaffel.
Ima nešto interesantno, ako se gleda njemački tekst koji ima ß ili ss i ako se traži po toj stranici (cmd+f), tada nađe obje kombinacije.
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.11.2017 | 22:09
Izludio me @ nakon upgradea na Sierru... imam ga u passwordu kod logina u Mini... trebam li reći koliko sam sam sebi bio glup misleći da sam zaboravio pass?

inače, na poslu koristim pc i automatizmom tražim @ na mjestu ko na Macu... (a više vremena u prosjeku provedem na PC-ju no na Macu).

Fizički mi je tipkovnica kao i mini, stigla s tajlanda, pa me onda slova ne brinu... većinu layouta ionako znam napamet, a prijeglase u tekstu ne koristim (da moram, vjerujem da bih začas pohvatao shortcute).
28.11.2017 | 20:33
smayoo kaže:
Na Croatian layoutu jedino alt+u pa u. Sve umlaute tako - alt+u pa onda u, o ili a. Ili e, ako pišeš francuski, npr. Citroën ili Nous vous desirons un joyeux Noël!

Kad se sjetim windowsa i njihovog načina, noćna mora.
alt+0196, alt+0214 ... ma užas.
28.11.2017 | 23:07
Renzo kaže:

Kad se sjetim windowsa i njihovog načina, noćna mora.
alt+0196, alt+0214 ... ma užas.

Pa kaj nije na Windowsima AltGr+' (to je tipka desno od nule) pa onda u,e,...?
29.11.2017 | 06:52
Ne znam, prije 15-tak godina mislim da je ono bio jedini način. A monitori bez papirića sa tim šiframa su bili rijetkost Ali možda i griješim, možda nisam imao dovoljno znanja.
29.11.2017 | 06:59
... to je istina, mislim ovo za papiriće sa uputama
29.11.2017 | 10:03
Ja nisam imao papiriće na monitoru. Nego na tipkovnici...
05.12.2017 | 09:17
Za plakati... novi artikl u ponudi Abrakadabre

Slikazaslona2017-12-05u09.11.46.png

Tko ne vjeruje, evo link: www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Knjige...CNIK-1-I-2/p/Z008P14
06.12.2017 | 22:41
Ma ne.... Daj... WTF??
11.12.2017 | 12:39
11.12.2017 | 13:43
Ima žena pravo. U današnjem društvu, pojam odličnosti i vrijednosti su tipovi poput nje, a ne Tesle...
11.12.2017 | 15:03
@smayoo, vidim da te ova o Tesli rastužila pa evo onda jedne bez Tesle

11.12.2017 | 17:30
smayoo kaže:
Ima žena pravo. U današnjem društvu, pojam odličnosti i vrijednosti su tipovi poput nje, a ne Tesle...

Trebao je izmisliti neutrinsku bombu.
11.12.2017 | 18:14
Bertone kaže:
@smayoo, vidim da te ova o Tesli rastužila pa evo onda jedne bez Tesle

12.12.2017 | 00:43
Kako odabrati pravo vrijeme za novo dizelsko gorivo

ina.PNG

... srećom 12.12.2017. u 01,20 vani je samo 16°:

16.PNG

Izvor na cijene goriva: www.hak.hr/info/cijene-goriva/
12.12.2017 | 07:39
12.12.2017 | 14:01
To neki zajeb u HAKu ili INA stvarno negdje nudi arktik diesel?
12.12.2017 | 19:11
JOHN kaže:
To neki zajeb u HAKu ili INA stvarno negdje nudi arktik diesel?

Pa ne bi trebao biti (samo) HAK-ov zajeb:

tankerking.com/hr/nove-cijene-goriva#.WjAXL_Zryzc

gorivo-1.png
12.12.2017 | 20:07
Na INA-nim službenim stranicama toga dizela nema, mada to ne mora značiti ništa, jer mnoge naše firme ne pridaju previše važnosti internetu, pogotovo ako im o tome ne ovisi prodaja.

S druge strane, moguće da je netko, slučajno ili namjerno postavio ovu vrstu dizela, a ostali samo copy-paste-ali, kako kod nas radi većina site-ova.
12.12.2017 | 23:14
Gledao sam i ja na službenim INA stranicama, no tamo nema zapravo ništa korisnog... uglavnom hvalimo sami sebe. Zapravo nije ni bitno u kontekstu ove teme jer je noćas temperatura umjesto da ode dolje pred jutro otišla još prama gore, odnosno na 17°, a ovi navode cijenu za Arktik naftu... za mjesec dana možda bude bio u ponudi i Antarktik dizel... ono, reklama pod sloganom: "dizel za muškarce, ne mladiće"
12.12.2017 | 23:28
I ja sam gledao i shvatio da je to neki zajeb. Generalno postoji arctic diesel ali u HR nisam ni sanjao da će ga ikad biti u ponudi.
Tko zna, možda se iznenadimo ovih dana sa -30 C.
12.12.2017 | 23:39
JOHN kaže:

Tko zna, možda se iznenadimo ovih dana sa -30 C.

Možda su zaposlili Vakulu za savjetnika ... neki dan slušam prognozu i lik veli da će po danu bit 6° i bilo je ali -6°
12.12.2017 | 23:59
Ja to više gledam ko klasična medijska pompozna ili ti ga neutemeljena ekskluzivna naricanja. Toliko su tog snijega najavljivali da ga je do sada trebalo past bar dva metra.
Koliko u tome sudjeluje Vakula, neznam. Možda čovjek najavi centimetar snijega, a ovaj prenese u medije da će ga biti metar. Da se eto nabere par tisuća klikova.
Neznam šta se događa s tim novinarima, al pod zadnje vrijeme fali onih silnih najava smaka svijeta.
Možda zato što je Ella Dvornik hit, pa ne stignu na sve strane.
13.12.2017 | 06:27
Dokle seže ljudska glupost?
Ovaj Englez je dokazao da se ta crta može itekako podići, na sasvim novu razinu.
Dečko si je namjerno zacementirao glavu u mirkovalku. I onda se čudio što je skoro umro...
13.12.2017 | 08:10
U silnoj želji za isticanjem i pažnjom okoline, ljudi bez inteligencije, talenta i stvarne sposobnosti oduvijek pribjegavaju takvim glupostima. Samo što nam danas Youtube čini informacije o takvim kretenima dostupnijima. Prije su morali proći kroz urednički filter raznih medija...
12.05.2018 | 11:32
Prekjučer na jednom forumu u temi o autima

haha.png
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 30 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO