Evo i malo humora...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Evo i malo humora...

17.10.2017 | 08:22
Isti slučaj je bio i sa mojom starijom kćerkom (sada ima 6 i po, tada je imala cca. 3 godine) jer joj se nije dalo žvakati meso. Žena je relativno brzo skontala da se po zakutcima kuhinje i banje nalaze čudne tamne sasušene kuglice, i kad smo vidjeli o čemu se radi, više nije bilo ustajanja od stola, odlaska 'na WC' ili 'idem popiti malo vode'...
17.10.2017 | 11:15
Kada je susjedu jedan tehničar iz ulice 90-ih išao popravljati VCR; otvori ga i nađe ostatke sendviča s podrigušom (današnji Poli) od mlađeg mu brata. Kako je to bilo jedno tri mjeseca unutra, to se stvrdnulo, stislo, ma užas. Šta je mali mislio, nismo pojma imali.
Tip nije mogao vjerovati kada je otvorio video.
A mi smo valjda imali prvi video u ulici, rane 80-e su to bile.
Ovi susjedi su bili drugi ili treći, već sredina osamdesetih je bila. Prvi film na tom sendvič videu smo ja i taj susjed pogledali - "Američki nindža" sa Michaelom Dudikoffom. Jbg, tu je kazetu dobio s videom. Ali, sjećate li se trackinga, ili na Commodoreu za šrafcigerom (kacavidom) okretati u onu rupu kako bi se dvije trake na ekranu izravnale u okomite linije bez "zubaca" da bi kompjutor konačno mogao učitati kazetu, a mi igrati Ghost & Goblins.
913313.png

Uglavnom, naš je video bio Grunding iz Njemačke plaćen tadašnjih 3000 DEM. Kupljen preko strica, švercan preko Beograda, više se ne sjećam ni sam.
I stari je PRVI DAN na krivu stranu ugurao kazetu na silu i strgao ga!
Okrenuo ju je naopako, dio s trakom je - umjesto prema vratima videa - usmjerio prema sebi.
Nikada više taj sistem ulaza i spuštanja kazete nisu radili kako spada; nešto je unutra puklo jer je ovaj gurao tu kazetu k'o manijak, a Grunding još nije imao servis u Zagrebu. Možda je imao u Beogradu - nemam pojma.
21.10.2017 | 07:25
youtu.be/FdS3tjEIqUA

Imao taj mehanizam i bio je za drek, a sad je problem i prasina.
21.10.2017 | 07:55
Ide Zagorec po cesti i nailazi Bog. Dobar dan gospon, ljepo vam molim možete li mi reći gdje je put za Krapinu, pita Bog. Neću ti reći, veli Zagorec.....ali kako mi nećeš reći, jel ti znaš da sam ja Bog, moraš mi reći inače nebuš raja vidio. Nek nebum raja vidio, ali ni ti nebuš Krapinu vidio Veli Zagorec.
21.10.2017 | 08:28
4BC0444A-EC9E-414F-AFF0-8FB63AA2FEE4.jpeg
21.10.2017 | 09:14
31.10.2017 | 08:47
Još jedna žrtva interneta: podravski.hr/video-podravska-zona-sumrak...rneta/#1509402769614
07.11.2017 | 11:27
Dobra
Prilozi:
07.11.2017 | 19:38
Bertone kaže:

Zločesta djeca su pusti amateri preka babi!!!!
08.11.2017 | 08:27
Evo dokaza da nas i životinje mogu itekako nasmijati.
cairblanco - ovaj o Bogu i Krapini je zakon!
08.11.2017 | 15:53
Ali Ružica i bol preko interneta.
Stvarno dobra, Žabac!
08.11.2017 | 21:52
26.11.2017 | 15:29
Primjećeno u Kini - MacOs X Sea Lion.

www.appstorechronicle.com/2013/07/spotte...na-osx-sea-lion.html
Prilozi:
26.11.2017 | 17:37
Malo SW-a!
IMG_2075.jpg
27.11.2017 | 09:16
Jutros peljam klince u školu i vrtić...

... jbg susjedi, nisam ja kriva kaj su napravili parkiralište sa nagibom od 0,5%
27.11.2017 | 10:06
27.11.2017 | 12:07
Da je auto imao kakav korisni senzor, možda bi vozaču nešto opalilo šamar kod izlaska iz auta.
Evo, to bi bio jedan koristan senzor.
Inače je nagib u °, a pad u %.
27.11.2017 | 12:31
A kojim bi to senzorom detektirao da vozač nije potegao parkirnu kočnicu niti ostavio mjenjač u brzini? Mislim - nije to problem detektirati, ali problem je u tome što ne može senzor znati je li to vozač napravio hotimično ili slučajno. Ja znam masu ljudi koji ne potežu ručnu da im ne zaledi po zimskoj hladnoći (pa onda imaju tu naviku cijele godine). Isto tako, u velikim gradovima (osobito u Francuskoj, ali i u Italiji) običaj je na ravnom aute ostavljati parkirane bez ručne i u leru, jer se parkiraju na jako gusto pa se onda odbojnicima "izguravaju" kad idu ća. Probaj u Parizu parkirati auto paralelno uz rub ceste i povući ručnu. Garant nalaziš pseći drek na šoferšajbi...
27.11.2017 | 13:24
Da, slično nešto s tim pogurancima sam doživio u Trstu.
A jbg, auto treba osigurat da ne krene. Čak ni ubacivanje u brzinu ili D nije baš primjereno riješenje, pogotovo ako si na brdu. Aktivirat ručnu, ubacit u brzinu ili D mode, može i P mode, ubacit klin iza/ispred kotača i to je to.

Meni moj počne Urlikat kad aktiviram hold(ne onaj automatski hill holder) i želim izaći iz auta. Traži da ga deaktiviram i stisnem ručnu.

I da, uz Urlikanje još počne i trubit. Prvi put kad mi se to dogodilo, mislio sam da je totalno puko. I još ktome hrpa ljudi oko mene koji se smiju. A ja klikam po daljinskom.
27.11.2017 | 14:40
JOHN kaže:
Inače je nagib u °, a pad u %.

Pisao sam na MBP i ubi me ako sad znam kako dobiti ° pa sam se snašao sa % , sad sam na Linuxu pa mi ° nije bed

Znam, mogao sam pogledati, ali mi se nije dalo kad ću opet zaboraviti

EDIT: Zapravo se koriste oba znaka jer na cesti imaš prometni znak sa nagibom uspona u % što bi onda trebalo preračunati koliki je kut nagiba i dobiti ° ... samo tko to radi dok se vozi
27.11.2017 | 15:06
º je, naravno, ALT + 0 (na Croatian i CroatianPC layoutu). Imaš onaj Keyboard Viewer, stisneš alt, odnosno alt+shift pa gledaš što ti je na kojoj tipki...
Prometni znak na cesti ne signalizira nagib, nego pad!
27.11.2017 | 15:20
Evo, opet naučio nešto novo.
Znači, º...
27.11.2017 | 16:13
Nije dno ni drugo nije točno! Znak signalizira opasnu uzbrdicu ili opasnu nizbrdicu i spadaju u znakove opasnosti (trokut s duljom stranom prema dolje, s crvenim rubom i bijlaom podlogom te jednim od znakova).
Broj (recino 10%) označava koliko se metara penjemo na svakih 100m ceste (10m), što nije u principu točno, ali je približno točno za male uspone.
27.11.2017 | 16:56
I di ga ono stave?
27.11.2017 | 17:26
smayoo kaže:
º je, naravno, ALT + 0 (na Croatian i CroatianPC layoutu). Imaš onaj Keyboard Viewer, stisneš alt, odnosno alt+shift pa gledaš što ti je na kojoj tipki...
Prometni znak na cesti ne signalizira nagib, nego pad!

MBP koristim 5% vremena, X220 sa W7 5% vremena, T540p sa Linuxom 90%... tako da i što sam nekad znao, brzo zaboravim... jbg ... ali zato s vremena na vrijeme ponovim ovdje gradivo ... i zato Vam hvala
27.11.2017 | 17:41
Pa OSX i Linux dijele dosta zajednickoga. Daleko vise nego Windows.
27.11.2017 | 18:05
zabac kaže:
Pa OSX i Linux dijele dosta zajednickoga. Daleko vise nego Windows.

Pa dijele, ali tipkovničke kombinacije baš i ne... na Linuxu je ° kombinacija AltGr+5 što nije ni blizu Alt+0 (evo, sad sam naučio i zapamtio), znak @ se kod OSX-a dobije kombinacijom Alt+2 (to nikad neću zaboraviti koliko me je nahebalo prvi put kad sam trebao upisati znak @), a na Linuxu AltGr+V... jednostavno je ili komplicirano oboje ako si najveći dio vremena u jednom OS-u, a tek manji u drugom
27.11.2017 | 18:43
Misliš option+shift+2 za @?
27.11.2017 | 18:55
Ako mene pitaš, Mac alt+... kombinacije su velikom većinom puno intuitivnije.
º je na 0. Okruglo je i jedno i drugo
¨ (umlaut) je na alt+u
´ (acute) je na e (u svim romanskim jezicima, koji koriste acute dijakritik, on se najčešće nađe na e)
~ (tilda) je na alt+n (vjerujem da puno ljudi ~ odmah asocira sa španjolskim "nj" koje se piše ñ)
ß (njemačko oštro S) je na alt+s
ø je na alt+o
^ je na alt+i, asocira na strelicu
π (grčko pi) je na alt+p
± je alt+shift +
å je na alt+a
ø je na alt+o
∂ (grčko delta) je na alt + d
ƒ je na alt+f
ç je na alt+c
√ je na alt+v (isti oblik, kao i º
µ (grčko mi) je na alt+m
≤ i ≥ su na alt+, i alt+. jer su na tom mjestu na engleskoj tipkovnici < i > (ovo nije intuitivno nama, ali na USA tipkovnici funkcionira)
slično tome, ¿ je na alt+shift+- jer je tu na USA tipkovnici ?
a ¡ je na alt+1 jer je na shift+1 normalni uskličnik
Naravno da nisu sve kombinacije intuitivne ili mnemoničke, ali mene je iznenadilo koliko je raspored "prirodniji" i "logičniji" (u nedostatku boljih riječi) nego na windowsima/linuxu. Tamo nisam nikad zapamtio što je na altgr+išta osim v, b, n, f, g, q i w.
27.11.2017 | 18:56
zabac kaže:
Misliš option+shift+2 za @?

to je za OS X (do 10.11.6)
Na macOS (od 10.12.0 na dalje) su to promijenili pa je alt+2 = @, a alt+shift+2 = ™
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO