Evo i malo humora...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Evo i malo humora...

23.08.2017 | 11:16
Udala žena svoje 3 kćerke isti dan, pa im na rastanku kaže:
-Pišite mi kako vam je u braku, ali umjesto riječi seks napišite kolači da vam otac ne sazna.
Nakon nekog vremena piše najstarija kćerka:
-Draga mama i tata, meni je divno u braku, ali kolača slabo, jedno tjedno.
Sljedećeg dana piše druga kćerka:
- Dragi roditelji, ja živim kao u bajci. Imam sve što poželim,ali kolača slabo, jednom mjesečno.
I na kraju dolazi pismo od najmlađe kćerke;
-Dragi mama i tata, moj muž i ja nemamo skoro ništa, jedva da imamo za hranu.
Ali zato kolača ima svaki dan. Ako nema kolača moj muž liže tepsiju, a ja oklagiju.
24.08.2017 | 16:43

850KS vs. 18KS
24.08.2017 | 20:11
zabac kaže:

850KS vs. 18KS

Ja ništ' ne vidim, a probao sam i OSX i Linux ... je se to vidi samo iz Windowsa?

EDIT: Vrag mi nije dao mira pa sam malo kopao i da se ne mučite, evo posta od @žapca

24.08.2017 | 22:18
Bertone, hvala na trudu. Ni ja nisam vidio Zabcev post. Ni na iOSu se ne vidi.
24.08.2017 | 23:40
Dobar je ovaj parni traktor!
25.08.2017 | 06:30
Ne znaš jel bolji parni il' neparni...
25.08.2017 | 07:05
Ebeni su ti traktori John Deere, mada je ovdje izgubio. Na zadnjem poslu u Finskoj, gdje sam bio u gradu Joensuu, bili smo smješteni blizu njihove tvornice. Ogromna je tvornica, a imao sam priliku vidjeti ih dok ih testiraju po tvorničkom krugu, fakat su zvjeri od traktora.
25.08.2017 | 07:39
Mada, ne igraju ovdje konjske snage samo ulogu, već težina materijala - pitaj boga koliko ovaj parni teži - to je kompletno željezo, plastika se još niti izmislila nije - trebala je nafta prvo u masovnu upotrebu doć. A ovaj je, iako jači, moderan - pa ima lakše materijale i to je to... Ali dobar video.
A imam osjećaj da i fizika ima svoju riječ - da ga je moderniji samo uspio pomaknuti to bi bilo to - dalje bi išlo bez problema - ali trebaš ti tu tonažu mrdnut prvo...
A i ovo je zanimljiva info od Cairblanca: znači ako hoće kvalitetu (a da nije tehnika) - američka tvrtka otvara tvornicu u Finskoj. Vjerojatno oni proizvode ili točno određene modele, ili im je dodijeljena regija - tipa Europa...
25.08.2017 | 11:10
Nema veze tonaža. Povuče John Deere koliko hoćeš tona. Obratite pažnju kako Deere kopa kotačima, a parni - ne. Kad klipnjača dobije tlak, on jednostavno krene naprijed, Deere dodaje pun gas, ukopava se, a parnjak ga vuče unatrag.

To je zato što parni strojevi imaju ogroman moment, a vrlo malu snagu. A moment je taj koji je bitan za povući teret. Snaga služi za ubrzavanje. Deere nema dovoljan moment da se odupre parnjaku pa snaga koja ide u kotače odlazi u ukopavanje.
25.08.2017 | 12:03
Da, zanimljiv taj parni traktor, ali da još dopunim sa 2 bitna podatka u ovome slučaju;
1) đon dir nije uključio prednji pogon, što bitno umanjuje pravilnu upotrebu momenta / snage
2) pogledajte kako stoji uže, kojim su vezani. Zajedno sa stavkom 1, i smayinim objašnjenjem, dobijemo to što dobijemo...

Je, John Deere su odlični strojevi, moderni, ali previše komplicirani, teški i skupi za popravljat. Puno korisnog vremena ode u vjetar, kada mu se nešto dogodi...

EDIT:
A moram malo ubit čaroliju
25.08.2017 | 13:26
A u tom grmu leži zec.
Zanimljivo svakako. Isprika za lošu interpretaciju, uvijek sam bio za društvene znanosti, matematika i fizika su mi bile strani pojam još u osnovnjaku. Znači, moment sile - o tome pričamo?
I samo još jedno pitanje, mislim da ovo nije uže (vjerojatno nije niti bitno) - već neka šipka - i iako je sigurno bitno ovo što je Zdravac nadopunio Smayuu, vjerojatno se nisu drugačije niti mogli priključiti jedan za drugoga bez da ne odvale jedan drugom nešto otraga.
U svakom slučaju, baš zanimljivo.
Ajmo struka, dajte to prevedite u neku formulu, siguran sam da vam je to u malom prstu
25.08.2017 | 15:35
Ne treba formula, nego vektorski dijagram sila. Kako je veza takva da JD ima hvatište niže od parnjaka, dio sile koja nastaje djeluje u hvatištu veze na strani JD prema gore i oduzima uporište JD-u. Kao da ga, karikirano rečeno, "odiže" od podloge. Radi toga još slabije može povući

Obratno, parnjaka ista veza vuče prema dolje, daje mu bolje uporište.
25.08.2017 | 16:05
Sve u svemu, moramo zahvaliti Žabcu što nam je pustio ovaj video da o njemu diskutiramo, te naravno Bertoneu koji ga je dekodirao ili što već je napravio, kako bi ga ostali mogli pogledati i krenuti s dijalogom.
Dečki, moj nakoln obojici!
25.08.2017 | 18:55
Nego, je li itko čitao komentare na YouTubeu ispod video clipa? Baš me zanima jesu li oni skužili u čemu je stvar...
25.08.2017 | 20:29
Pa kad zapne onda surfaš po starinski

Slikazaslona2017-08-2521-20-43.png
25.08.2017 | 20:43
Bertone, jeli to GNU/Linux na hrvatskom?!!
25.08.2017 | 21:01
A na kakvom bi bio nego na 'rvackom... pa nisam Slovenac
26.08.2017 | 11:39
Stos je ogromnim okretnom momentu. 10x mozda i vise u odnosu na moderni motir. Jedino je brzina mala.
03.09.2017 | 16:33
20800242_1814048512240725_921473270571716266_n.jpg

03.09.2017 | 20:29
Nisam bio baš puno online pa nisam stigao pratiti što se događa. Iako inače to ne prakticiramo, offtopic postovi obrisani. J*bite se s politikom, i lijevi, i desni. Otvorite temu za političko prepucavanje pa se tamo prepucavajte (civilizirano).
25.09.2017 | 10:13
25.09.2017 | 22:07
Rodi žena riđokoso dijete i sva zabrinuta ode kod doktora...
- Doktore, kako je moguće da je dijete riđe, a muž i ja smo plavi
- Imate li riđokosog rođaka? Ne
- Često vodite ljubav? Pa i ne baš, jednom godišnje
- Ahaaa to je to onda! Od hrđe gospođo, od hrđe
26.09.2017 | 11:31
Saint - dobar video!
mmesko - ti si nas razmazio već do bola - super vic!
28.09.2017 | 04:46
Ne znam da li je bio već, ali meni dobar.

Žena srednjih godina dođe doktoru, sva otečena i plava po licu. Potuži mu se,
da ju muž pretuče svaki put, kada se na večer vrati iz gostione. Doktor joj reče:
- Gospođo, skuhajte čaj od kamilice pa, kada muž dođe na večer kući, grgljajte
čaj dok muž ne ode spavati i za osam dana dođite na kontrolu -.
Nakon osam dana dođe žena doktoru na kontrolu i sva sretna pohvali doktora:
-Gospon doktor, vi pravite čudesa. Otkako se držim vaše terapije, muž je
potpuno miran i ne tuče me -.
Doktor: - Pa to sam si i mislio, da u vašem slučaju nije kriv alkohol, nego jezik!
28.09.2017 | 07:24
Došla žena u doktora i onako sramežljivo kaže:
- Znate doktore, imam problema sa onim stvarima.
Kaže doktor:
- Kojim stvarima?
Žena će njemu:
- Ma znate doktore, malo mi je neugodno, radi se o sexu.
Doktor će njoj:
- Ma slobodno recite, ja sam doktor, meni možete sve reći.
Žena onda odgovori:
- Pa znate, kad god imam sex sa mužem, ništa ne osjećam.
Na to će doktor zamišljeno:
- Eeee, to je već problem, nego, da li ste probali zamjeniti partnera? Recimo, da li ste se probali sexati sa susjedom.
A žena će njemu:
- Ma jesam doktore, ali isto ništa...
Kaže njoj doktor, već malo zabrinut:
- Jeste li probali sa nekim drugim, recimo poštarom ili slično?
Žena odgovara:
- Jesam doktore i to, ali ništa ne pomaže.
Sad već poprilično zabrinut, doktor pita:
- A dobro, jeste li se probali posexati s nekim potpuno nepoznatim?
Odgovara žena:
- Ma jesam doktore i to, ali isto ništa, nimalo se ne uzbudim.
Doktor na to zabrinuto zaključi:
- Gospođo, vi ste znanstveni fenomen.
Na to žena skoči i podviknu:
- Eeeeeee, to doktore, znanstveni fenomen, a ne kurva k'o što raja priča!!!
17.10.2017 | 07:54
Daklem, ovaj Klobin problem sa TV-om, kvar i popravak, asocirali su me na jedan prastari vic koji ide otprilike ovako.

Došao Mujo kod Hasa u Njemačku u goste, i u neka doba, pritužilo Muju da obavi veliku nuždu, ode u WC, ali tamo, nema šanse da se snađe, sve nešto high-rech na tipke i tako to, ispritiskao svu dugmad, ali nigdje WC šolje. I šta će, trk u hodnik, vidi neku stabljiku u saksiji, odigne je, obavi nuždu u saksiju, vrati stabljiku nazad i trk nazad u dnevni boravak.

Vrati se Mujo nazad u Bosnu, kad za mjesec dana dolazi pismo Hasa iz Njemačke. Haso mu piše:

'De bolan Mujo, matere ti, priznaj gdje si se posrao, već treći put selimo....+
17.10.2017 | 08:13
Osim što to uopće nije vic.
Naša starija kći bi, kad je imala 3-4 godine, skrivala po kući hranu koju joj se nije dalo jesti, da je mama ne tjera. Pa je jednom sakrila punjenu lignju u fotelju. U 7. mjesecu...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 18 minuta
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, FI4, Riba, VanjusOS, Yonkis, zoranowsky, Anonimci (302)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO