Evo i malo humora...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Evo i malo humora...

23.08.2017 | 11:16
Udala žena svoje 3 kćerke isti dan, pa im na rastanku kaže:
-Pišite mi kako vam je u braku, ali umjesto riječi seks napišite kolači da vam otac ne sazna.
Nakon nekog vremena piše najstarija kćerka:
-Draga mama i tata, meni je divno u braku, ali kolača slabo, jedno tjedno.
Sljedećeg dana piše druga kćerka:
- Dragi roditelji, ja živim kao u bajci. Imam sve što poželim,ali kolača slabo, jednom mjesečno.
I na kraju dolazi pismo od najmlađe kćerke;
-Dragi mama i tata, moj muž i ja nemamo skoro ništa, jedva da imamo za hranu.
Ali zato kolača ima svaki dan. Ako nema kolača moj muž liže tepsiju, a ja oklagiju.
24.08.2017 | 16:43

850KS vs. 18KS
24.08.2017 | 20:11
zabac kaže:

850KS vs. 18KS

Ja ništ' ne vidim, a probao sam i OSX i Linux ... je se to vidi samo iz Windowsa?

EDIT: Vrag mi nije dao mira pa sam malo kopao i da se ne mučite, evo posta od @žapca

24.08.2017 | 22:18
Bertone, hvala na trudu. Ni ja nisam vidio Zabcev post. Ni na iOSu se ne vidi.
24.08.2017 | 23:40
Dobar je ovaj parni traktor!
25.08.2017 | 06:30
Ne znaš jel bolji parni il' neparni...
25.08.2017 | 07:05
Ebeni su ti traktori John Deere, mada je ovdje izgubio. Na zadnjem poslu u Finskoj, gdje sam bio u gradu Joensuu, bili smo smješteni blizu njihove tvornice. Ogromna je tvornica, a imao sam priliku vidjeti ih dok ih testiraju po tvorničkom krugu, fakat su zvjeri od traktora.
25.08.2017 | 07:39
Mada, ne igraju ovdje konjske snage samo ulogu, već težina materijala - pitaj boga koliko ovaj parni teži - to je kompletno željezo, plastika se još niti izmislila nije - trebala je nafta prvo u masovnu upotrebu doć. A ovaj je, iako jači, moderan - pa ima lakše materijale i to je to... Ali dobar video.
A imam osjećaj da i fizika ima svoju riječ - da ga je moderniji samo uspio pomaknuti to bi bilo to - dalje bi išlo bez problema - ali trebaš ti tu tonažu mrdnut prvo...
A i ovo je zanimljiva info od Cairblanca: znači ako hoće kvalitetu (a da nije tehnika) - američka tvrtka otvara tvornicu u Finskoj. Vjerojatno oni proizvode ili točno određene modele, ili im je dodijeljena regija - tipa Europa...
25.08.2017 | 11:10
Nema veze tonaža. Povuče John Deere koliko hoćeš tona. Obratite pažnju kako Deere kopa kotačima, a parni - ne. Kad klipnjača dobije tlak, on jednostavno krene naprijed, Deere dodaje pun gas, ukopava se, a parnjak ga vuče unatrag.

To je zato što parni strojevi imaju ogroman moment, a vrlo malu snagu. A moment je taj koji je bitan za povući teret. Snaga služi za ubrzavanje. Deere nema dovoljan moment da se odupre parnjaku pa snaga koja ide u kotače odlazi u ukopavanje.
25.08.2017 | 12:03
Da, zanimljiv taj parni traktor, ali da još dopunim sa 2 bitna podatka u ovome slučaju;
1) đon dir nije uključio prednji pogon, što bitno umanjuje pravilnu upotrebu momenta / snage
2) pogledajte kako stoji uže, kojim su vezani. Zajedno sa stavkom 1, i smayinim objašnjenjem, dobijemo to što dobijemo...

Je, John Deere su odlični strojevi, moderni, ali previše komplicirani, teški i skupi za popravljat. Puno korisnog vremena ode u vjetar, kada mu se nešto dogodi...

EDIT:
A moram malo ubit čaroliju
25.08.2017 | 13:26
A u tom grmu leži zec.
Zanimljivo svakako. Isprika za lošu interpretaciju, uvijek sam bio za društvene znanosti, matematika i fizika su mi bile strani pojam još u osnovnjaku. Znači, moment sile - o tome pričamo?
I samo još jedno pitanje, mislim da ovo nije uže (vjerojatno nije niti bitno) - već neka šipka - i iako je sigurno bitno ovo što je Zdravac nadopunio Smayuu, vjerojatno se nisu drugačije niti mogli priključiti jedan za drugoga bez da ne odvale jedan drugom nešto otraga.
U svakom slučaju, baš zanimljivo.
Ajmo struka, dajte to prevedite u neku formulu, siguran sam da vam je to u malom prstu
25.08.2017 | 15:35
Ne treba formula, nego vektorski dijagram sila. Kako je veza takva da JD ima hvatište niže od parnjaka, dio sile koja nastaje djeluje u hvatištu veze na strani JD prema gore i oduzima uporište JD-u. Kao da ga, karikirano rečeno, "odiže" od podloge. Radi toga još slabije može povući

Obratno, parnjaka ista veza vuče prema dolje, daje mu bolje uporište.
25.08.2017 | 16:05
Sve u svemu, moramo zahvaliti Žabcu što nam je pustio ovaj video da o njemu diskutiramo, te naravno Bertoneu koji ga je dekodirao ili što već je napravio, kako bi ga ostali mogli pogledati i krenuti s dijalogom.
Dečki, moj nakoln obojici!
25.08.2017 | 18:55
Nego, je li itko čitao komentare na YouTubeu ispod video clipa? Baš me zanima jesu li oni skužili u čemu je stvar...
25.08.2017 | 20:29
Pa kad zapne onda surfaš po starinski

Slikazaslona2017-08-2521-20-43.png
25.08.2017 | 20:43
Bertone, jeli to GNU/Linux na hrvatskom?!!
25.08.2017 | 21:01
A na kakvom bi bio nego na 'rvackom... pa nisam Slovenac
26.08.2017 | 11:39
Stos je ogromnim okretnom momentu. 10x mozda i vise u odnosu na moderni motir. Jedino je brzina mala.
03.09.2017 | 16:33
20800242_1814048512240725_921473270571716266_n.jpg

03.09.2017 | 20:29
Nisam bio baš puno online pa nisam stigao pratiti što se događa. Iako inače to ne prakticiramo, offtopic postovi obrisani. J*bite se s politikom, i lijevi, i desni. Otvorite temu za političko prepucavanje pa se tamo prepucavajte (civilizirano).
25.09.2017 | 10:13
25.09.2017 | 22:07
Rodi žena riđokoso dijete i sva zabrinuta ode kod doktora...
- Doktore, kako je moguće da je dijete riđe, a muž i ja smo plavi
- Imate li riđokosog rođaka? Ne
- Često vodite ljubav? Pa i ne baš, jednom godišnje
- Ahaaa to je to onda! Od hrđe gospođo, od hrđe
26.09.2017 | 11:31
Saint - dobar video!
mmesko - ti si nas razmazio već do bola - super vic!
28.09.2017 | 04:46
Ne znam da li je bio već, ali meni dobar.

Žena srednjih godina dođe doktoru, sva otečena i plava po licu. Potuži mu se,
da ju muž pretuče svaki put, kada se na večer vrati iz gostione. Doktor joj reče:
- Gospođo, skuhajte čaj od kamilice pa, kada muž dođe na večer kući, grgljajte
čaj dok muž ne ode spavati i za osam dana dođite na kontrolu -.
Nakon osam dana dođe žena doktoru na kontrolu i sva sretna pohvali doktora:
-Gospon doktor, vi pravite čudesa. Otkako se držim vaše terapije, muž je
potpuno miran i ne tuče me -.
Doktor: - Pa to sam si i mislio, da u vašem slučaju nije kriv alkohol, nego jezik!
28.09.2017 | 07:24
Došla žena u doktora i onako sramežljivo kaže:
- Znate doktore, imam problema sa onim stvarima.
Kaže doktor:
- Kojim stvarima?
Žena će njemu:
- Ma znate doktore, malo mi je neugodno, radi se o sexu.
Doktor će njoj:
- Ma slobodno recite, ja sam doktor, meni možete sve reći.
Žena onda odgovori:
- Pa znate, kad god imam sex sa mužem, ništa ne osjećam.
Na to će doktor zamišljeno:
- Eeee, to je već problem, nego, da li ste probali zamjeniti partnera? Recimo, da li ste se probali sexati sa susjedom.
A žena će njemu:
- Ma jesam doktore, ali isto ništa...
Kaže njoj doktor, već malo zabrinut:
- Jeste li probali sa nekim drugim, recimo poštarom ili slično?
Žena odgovara:
- Jesam doktore i to, ali ništa ne pomaže.
Sad već poprilično zabrinut, doktor pita:
- A dobro, jeste li se probali posexati s nekim potpuno nepoznatim?
Odgovara žena:
- Ma jesam doktore i to, ali isto ništa, nimalo se ne uzbudim.
Doktor na to zabrinuto zaključi:
- Gospođo, vi ste znanstveni fenomen.
Na to žena skoči i podviknu:
- Eeeeeee, to doktore, znanstveni fenomen, a ne kurva k'o što raja priča!!!
17.10.2017 | 07:54
Daklem, ovaj Klobin problem sa TV-om, kvar i popravak, asocirali su me na jedan prastari vic koji ide otprilike ovako.

Došao Mujo kod Hasa u Njemačku u goste, i u neka doba, pritužilo Muju da obavi veliku nuždu, ode u WC, ali tamo, nema šanse da se snađe, sve nešto high-rech na tipke i tako to, ispritiskao svu dugmad, ali nigdje WC šolje. I šta će, trk u hodnik, vidi neku stabljiku u saksiji, odigne je, obavi nuždu u saksiju, vrati stabljiku nazad i trk nazad u dnevni boravak.

Vrati se Mujo nazad u Bosnu, kad za mjesec dana dolazi pismo Hasa iz Njemačke. Haso mu piše:

'De bolan Mujo, matere ti, priznaj gdje si se posrao, već treći put selimo....+
17.10.2017 | 08:13
Osim što to uopće nije vic.
Naša starija kći bi, kad je imala 3-4 godine, skrivala po kući hranu koju joj se nije dalo jesti, da je mama ne tjera. Pa je jednom sakrila punjenu lignju u fotelju. U 7. mjesecu...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO