Koji browser koristite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji browser koristite?

13.01.2013 | 11:27
Brzina se ne primjećuje jer to sve vrtite na dosta dobrim kompovima. Treba uzeti neke stare kante gdje je CPU usko grlo i onda uspoređivati.
OT: Na iPhone-u 3G, Safari se vuće i vuće, a Opera radi podnošljivo. Znam da nije za usporediti, ali to su moja razmošljanja.
13.01.2013 | 12:35
@mileni: mozes li nesto pozitivno reci o retini jer ispada da ti samo stvara probleme u normalnom radu?

Mozda sam malo otisao u OT.
13.01.2013 | 12:56
Žabac, Opera na iPhoneu nije normalni browser. To je Opera Mini (napravljena prvenstveno za jeftine non-smart mobitele za koje nije predviđeno surfanje po normalnim stranicama). Opera Mini radi na način da ne vuče stranice direktno, nego željeni URL pošalje Opera serveru koji to sažvače u neki pojednostavljeni i sabiti format (slog za mali display, smanjene slike, ništa css, nego sav tekst poslan kao slika, itd) i to šalje mobitelu. Jasno da je brže od normalne surfalice.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.01.2013 | 13:14
jmirakul kaže:
@mileni: mozes li nesto pozitivno reci o retini jer ispada da ti samo stvara probleme u normalnom radu?

Mozda sam malo otisao u OT.

Sve 5, samo me lag smeta. Kao uostalom i druge retina usere. Cekam da apple to nekom zakrpom rijesi, a ne bih dalje o tome, offtopic, bla bla bla
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 18:28
Da ponovno malo ozivim ovu temu

Jedan jako cudan problem sa Operom i CPU usageom:

Ne javlja se na svim strojevima i uzrok jos uvijek nije poznat. Probao sam sve i svasta da to popravim, no nikako nisam uspio. Kao ni nitko drugi. Na opera forumima nema nikakvog objasnjenja od staffa, kao ni samog rjesenja. U trenutku tog screenshota imao sam samo jedan tab otvoren i to jabucnjak. Nije ni do extenzija, posto sam probao iste pojedinacno iskljucivati pa testirati, a nakon toga onemogucio extenzije opcenito. Nije pomoglo. Ono sto pomaze je otvaranje downloads taba i ciscenja downloadanih fajlova. Onda cpu usage padne na normalno vrijednost. Cudan i jako iritantan bug. Smayoo, posto za tebe znam da si na operi, jesi imao ikad slicnih problema?

S druge strane, uspio sam ovu operu ubrzati. I to drasticno ubrzati. Dosta sam testirao postavke i na kraju sam prezadovoljan istom. Trenutacno leti, posebice naspram prijasnjim stanjem. Ukoliko ovdje ima jos Opera korisnika i zanima ih, evo da navedem sta sam tocno promjenio:

1)
Pod preferences otici na Advanced tab, odabrati Network i postaviti Max connections to a server na 32 + Max total connections na 64. Ukoliko imate los net, onda ovo nemojte dirati.

2) Pod Adv. sekcijom odabrati Browsing postaviti Redraw Instantly unutar Loading opcije.

3)
Ovu foru sam nasao na operinu blogu, i stvarno jako lijepo pomaze kod zauzeca memorije u sustavu. Unutar Content sekcije odaberite opciju plug-ins on demand, tj. ukljucite istu. Na taj nacin Opera nece ucitavati silne addonse cim istu upalite (java, flash, silverlight, itd.). Opera ce djelovati nesto slicno kao Safari kad koristite Click To Flash (kako li se vec zove...) extenziju. No umjesto extenzije koja sama po sebi trosi resurse, Opera to radi out of the box. I odlicno to radi. Napravio sam i mali test. Ostavio Operu upaljenu 3h sa 12 tabova bez upaljene opcije plug-ins on demand. Opera je koristila oko 940MB rama.

Onda svi isti tabovi otvoreni sa upaljenom opcijom - 620MB rama. Poprilicna razlika

Pozeljno je jos da ocistite cache i cookiese pod Storage sekcijom.

4)
U adress bar utipkati opera: config
Pod Network neka je iskljuceno sve osim Allow Pre Authentication, Enable Content Blocker i UTF8 Escape URLs. Dakle samo to upaljeno ostaviti. Sacuvajte promjene

5)
U istom sucelju pod Performance iskljuciti sve osim Synchronous DNS Lookup. Sacuvajte ponovno promjene.

U svakom slucaju, nakon ovih par sitnih promjena, Opera je neki drugi browser po pitanju brzine loadanja stranica i svoje gladi za resursima
10.02.2013 | 18:41
Super, hvala na korisnim informacijama. Pogledat cu kako je kod mene, jedino znam da su mi plug ins on demand jako dugo ukljuceno, odlicna stvar. Nego, znas li za opera:cpu? Iako po opisu ne bi puno pomoglo...
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 18:46
Znam, gledao sam resurse, i kad je tako visok uglavnom ide pod other. Zato sam i pomislio da je neka extenzija, no nije. Ima dosta o ovome na Opera forumima. Izgleda da je bug sa downloadsima. Kod mene se jednako ponasa pod windowsima kao i pod osx-om.

Nakon svih ovih promjena gore, restartaj browser. To sam zaboravio napisati
10.02.2013 | 19:18
Napisala je Opera.
10.02.2013 | 19:20
Svaka čast, razlika je primjetna čak i na ovoj šugavoj hotelskoj internet vezi na 5 godina starom MacBooku.
10.02.2013 | 19:46
da li neko zna,kako da namestim u Operi da mi pamti svaki User i Pass......na nekim sajtovima me pita,i to sam uradio....ali neke stalno moram da kuckam.....mnogo jednostavniji browseri pamte????
10.02.2013 | 20:02
Neke stranice imaju postavljeno da se to ne pamti uglavnom zbog sigurnosti. I ja sam primjetio da tu postavku Opera poštuje a Safari ne. Raspravljati što je od toga ispravno je besmisleno...
10.02.2013 | 20:16
Ok, Hvala...sta je tu je....
@..nasao sam zgodno resenje za sve sajtove,na kojima se ne pojavljuje vec upisani User i Pass....mozda je neko to ovde i znao,ali nije lose da se pomene...
kad otvorite sajt na koji zelite da se logujete....samo pritisnete 'Ctrl+Enter'...i pojavi se i user i pass u polju za upisivanje.....
izvor...
help.opera.com/Windows/10.53/en/wand.html
10.02.2013 | 21:02
Nisam kod sebe primjetio ovaj problem. Hvala na savjetima!
10.02.2013 | 22:12
amsterdamxxx kaže:
Ok, Hvala...sta je tu je....
@..nasao sam zgodno resenje za sve sajtove,na kojima se ne pojavljuje vec upisani User i Pass....mozda je neko to ovde i znao,ali nije lose da se pomene...
kad otvorite sajt na koji zelite da se logujete....samo pritisnete 'Ctrl+Enter'...i pojavi se i user i pass u polju za upisivanje.....
izvor...
help.opera.com/Windows/10.53/en/wand.html

Mislis Command i Enter? Pa da tako je to oducijek radilo. Medjutim za stranice koje ne dopustaju pamcenje nece to raditi, mislio sam da je u tome problem.
10.02.2013 | 23:06
Ribo,nisam znao za to...samo sto meni to uspeva i kad kliknem i Ctrl+Enter...ili Comand+Enter.... Sve mi jedno...koristim Usb alu tastaturu ...
na mnogim sam forumima raznih tematika...i forumi uglavnom dozvoljavaju....ali recimo zena koristi facebook...i jedino na ovaj nacin ubacuje odma user i pass......i imam par neki sajtova,koji nemaju opciju pamcenja,ali kad zadam Comand+Enter...uredno mi upise user i pass....
za sad nisam naisao na neki od mojih omiljenih sajtova,da mi nije uspelo....
11.02.2013 | 00:31
Postoji li kakav whitelist za "plug ins on demand" opciju? Da se ne mora svaki puta na istim sajtovima klikati na play ikonu. (npr. YouTube)
11.02.2013 | 00:50
Koji browser koristim - Safari - mojim potrebama dostatan. Jedino, nedostaju mi 2 stvari:
* pokretanje u "Private Browsing" modu ili barem tipkovnička kratica za aktiviranje tog moda
* nativna podrška za Tab-Reload, ako već internet stranica nije povela računa o refreshu

Vezano uz ovo drugo, forumi su na primjer idealni kandidati gdje bi, kad već forum stranice o tome ne brinu, bilo lijepo da u browseru, pod npr kontekstualnim menijem koji se pojavi nad nazivom otvorenog taba, biva moguće odabrati refresh opciju: never, every minute, every 5 minutes, every x minutes. I to bi radilo obični browser F5 refresh samo toga taba. I tako ako je podešeno na 10 tabova različito, browser bi svaki tab osvježio kako je podešeno, naravno po defaultu je off tj. never.

Inače, nemam zamjerki na Safari. Nešto sporiji od Chrome-a jest, no meni neznatno.
11.02.2013 | 01:26
Opera ima opciju da mozes svaki tab posebno da refresujes....sam podesis na koliko sekundi..minuta.....a za Safari imas ovaj dodatak.....
mac.softpedia.com/get/Internet-Utilities/Auto-Refresh.shtml
  • mileni
  • Posjetitelj
11.02.2013 | 02:45
tomislav.c kaže:
Postoji li kakav whitelist za "plug ins on demand" opciju? Da se ne mora svaki puta na istim sajtovima klikati na play ikonu. (npr. YouTube)

Odi na jubito. Desni klik bilo gdje (osim na video ili linkove naravno) -> Edit Site Preferences. Onda pod content uncheckaj plugins on demand. Uredno radi i zapamtit ce ti za tu domenu.
Malo trapavo rijeseno rjesenje od inzenjera, i sam sam morao googlati da vidim rjesenje. No ono sto je najvaznije, opcija radi i radi savrseno
11.02.2013 | 12:37
mileni kaže:
tomislav.c kaže:

Odi na jubito. Desni klik bilo gdje (osim na video ili linkove naravno) -> Edit Site Preferences. Onda pod content uncheckaj plugins on demand. Uredno radi i zapamtit ce ti za tu domenu.
Malo trapavo rijeseno rjesenje od inzenjera, i sam sam morao googlati da vidim rjesenje. No ono sto je najvaznije, opcija radi i radi savrseno

Zaboravio sam na to, tnx.
11.02.2013 | 13:00
I nemojte zaboraviti odlican content blocker u Operi koji radi na slican sistem.
11.02.2013 | 17:07
Da li je netko u zadnje vrijeme imao problema sa uploadom slika na Facebook kroz Safari?

Isti problem mi se zna desiti i sa Firefox-om,
dok se sa Chrome nikada ne desava.

Problem je tipa stavim upload za 2-3 slike i onda se 2 prenesu, ali treca zaglavi. Kasnije ta slika prodje u drugom popusaju, u stvari nema pravila. Jedino je pravilo da jedna slika uvijek prodje u samostalnom upload-u, dok sa vise slika uvijek neka zapne na nekih 90% progresa.

U Chrome mogu staviti i 50 slika i sve prodje bez problema.

Svi browseri su up to date i koriste zadnji Flash.
13.02.2013 | 20:19
Opa, Opera se prebacuje na Webkit (koriste ga Chrome, Safari). www.opera.com/press/releases/2013/02/13/
Ne znam koliko je ovo dobro ili loše. Dobro je da će sada neki siteovi raditi bolje u Operi, loše je da je sada konkurencija manja među web engine-ima manja.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.02.2013 | 22:50
WebKit je bolji i brzi od Opera enginea. Sad cu stvarno dobiti browser kakav bih sam sebi 'nacrtao'. Naravno, pod uvjetom da sve ove lijepe i mocne feature zadrze, jer ne znam da li ce ih WebKit u necem ogranicit. Mada ne vidim razloga za to. Izgleda da ce posljednji bastion non-webkit browsera biti FF. A samo je pitanje vremena kad ce i oni preci.
14.02.2013 | 09:36
To sigurno nije dobro. Nedostatak zdrave konkurencije nikad nije dobar.
  • mileni
  • Posjetitelj
14.02.2013 | 14:02
Smayoo, slazem se. No Operin engine nije isao nigdje. Spor i trom ali i poprilicno nestabilan naspram WebKitom (barem se nadam da je engine tu u pitanju). Nema smisla izmisljanja tople vode, kako rekose i sami opera developeri. Ukoliko to donese bolju i brzu operu, ja sam za. Mada si u drugu ruku u pravu. Jedan engine manje za konkurirati WebKitu. Od jacih igraca ostaje samo FF na svom engineu, ali i IE (nevazno za mac korisnike). No ima njih jos, iako tesko da ce u blizoj buducnosti bilo koji od ostatka konkurirati velikim deckima:

en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browser_engines
14.02.2013 | 17:37
smayoo kaže:
To sigurno nije dobro. Nedostatak zdrave konkurencije nikad nije dobar.

To je istina, no na WebKitu rade mnogi, sa svih strana i on je praktički Open, tako da mislim da u ovom slučaju to nije loša stvar.

Mozilla je ostala sama, jebiga. Apropos IEa, ja sam bio uvjeren da je najnovija verzija isto na webkitu, al sam se očito preračunao... Možda mobilna verzija IEa?
  • mileni
  • Posjetitelj
14.02.2013 | 18:01
Nemam pojma za mobilnu verziju, no desktop verzija nije na WebKitu. Niti ce preci na WebKit u blizoj buducnosti, jer zadnje dvije verzije IE-a rasturaju (vjerovali ili ne). Istina, tu je i dalje krajnje debilno sucelje, no sami enginu su stvarno odlicno dotjerali, tako da ne vjerujem da ce nakon toga ici prema WebKitu.
  • mileni
  • Posjetitelj
04.04.2013 | 19:25
Google po svom dobrom starom obicaju radi gluparije:
www.chromium.org/blink

Ukratko, usli su u webkit, i kao dio ekipe (uz apple i ostale) pomogala su webkitu da se razvija. No ne bi google bio google kad bi ostalo na tome.

Napustaju webkit i forkaju isti u Blink projekt. Izbacit ce hrpu (njima) nepotrebnih stvari, a neke stvari ce i sami rijesiti. No i blink ce biti open source. Da li ce to biti nekakav kvazi open source kao Android, ili pak 'punokrvni' open source tek ostaje za vidjeti.

Ali je zanimljivo da ce ih Opera slijediti u stopu, tj. nova verzija Opere kad napuste Presto engine ide na Blink. Jao majko...
04.04.2013 | 21:00
Zasto bi to bilo lose? Kada je Opera najavila da napusta Presto bilo je prica kako nedostatak razlicitosti nije dobar za konkurenciju i ja se s time slazem. Svi su se uljuljkali u taj WebKit, ovo ce i jednima i drugima dati malo šut u guzicu. Meni osobno dobre vijesti.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO